CLOSE

De ene arts zweert erbij, terwijl het volgens de andere arts totale onzin is: je gezicht bewegen na botox.  Cosmetisch arts van The Body Clinic: “Om ervoor te zorgen dat de botuline toxine sneller wordt opgenomen is het advies om na de behandeling je spieren een aantal keer actief aan te spannen.”

Fronsen, knipogen of verbaasd kijken. “Het soort beweging hangt af van de behandeling. Fronsen bij je fronsrimpel, knipogen in het geval van kraaienpootjes en verbaasd kijken als je net je je voorhoofdsrimpels hebt laten behandelen met botox.”

foto2

Sneller resultaat

Dat de botox sneller wordt opgenomen door met je gezicht te bewegen, betekent niet dat je eerder resultaat ziet. “Het duurt nog steeds 2 tot 14 dagen voordat je effect van de behandeling hebt. Het bewegen doe je alleen de kans op complicaties te verminderen.”

Als de botox sneller wordt opgenomen, kan het zich namelijk minder makkelijk verspreiden. “Zolang de botox nog niet is opgenomen, zou het zich eventueel kunnen verspreiden naar een andere spiergroep. Maar zelfs als je je spieren niet aanspant na de behandeling, is de kans daarop nog steeds minimaal.”

“Er zijn zelfs onderzoeken die aantonen dat botox die niet binnen 4 uur is opgenomen, door je lichaam wordt afgebroken en onwerkzaam gemaakt.

Verbaasd kijken

Het is dus echt niet nodig om na de behandeling constant met een verbaasd hoofd rond te lopen. “Je kunt het ook overdrijven. Je hoeft zeker niet heel actief je spieren in je gezicht aan te spannen. Daar krijg je alleen maar hoofdpijn van. Het is meer een kwestie van een aantal keer net na de behandeling even heel bewust fronsen.”

Wel actief je gezicht bewegen dus, maar beperk andere sportieve activiteiten tot een minimum. Monique: “Hardlopen, fietsen, body pump en ga ook voor de zekerheid niet op je kop staan, om elk risico op verspreiding van de botox te voorkomen.”

Bron: www.furrow.nl

Recent Posts
botoxhyaluronzuur