CLOSE

Neus-lippenplooi

Weer een frisse uitstraling

Mirthe van der Putten arts the body clinic

De informatie op deze pagina is medisch getoetst door
Drs. Mirthe van der Putten

Wat houdt de behandeling neus-lippenplooi in?

Tussen de zijkanten van neus en lippen loopt de neus-lippenplooi. Deze verdiept zich vooral door ouderdom en door jarenlang spreken en lachen. Uw huid verliest dan elasticiteit en stevigheid, waardoor onderhuids vetweefsel vanuit het gebied van de jukbeenderen als het ware omlaag ‘zakt’. Hierdoor ontstaat er een plooi die uw gezicht een vermoeide uitstraling kan geven.

Wat houdt de behandeling neus-lippenplooi in?

Tussen de zijkanten van neus en lippen loopt de neus-lippenplooi. Deze verdiept zich vooral door ouderdom en door jarenlang spreken en lachen. Uw huid verliest dan elasticiteit en stevigheid, waardoor onderhuids vetweefsel vanuit het gebied van de jukbeenderen als het ware omlaag ‘zakt’. Hierdoor ontstaat er een plooi die uw gezicht een vermoeide uitstraling kan geven.

 • Neus lippenplooi gallery 1
 • Neus lippenplooi gallery 3
 • Jukbeenderen safety
 • Neus lippenplooi gallery 2
 • Jukbeenderen 3
 • liquid facelift gallery 2

Waarom een filler behandeling van de neus-lippenplooi?

Met fillers kunnen onze artsen de groef tussen mond en neus opvullen. Hierdoor verdwijnt de neus-lippenplooi plooi al direct gedeeltelijk of geheel. Om het effect van de behandeling te optimaliseren, adviseren wij vaak om ook de jukbeenderen op te vullen. Door het meenemen van de jukbeenderen tijdens deze behandeling, krijgt u een liftend effect aan de bovenkant van het gezicht, waardoor de neus-lippenplooi minder diep wordt en tevens uw hele gezicht een gladdere en frissere uitstraling krijgt.

 • Herstel vermoeide uitstraling
 • Herstel zorgelijke uitstraling

De behandeling

U dient 30 minuten vóór de neus-lippenplooi behandeling aanwezig te zijn in onze kliniek. Nadat uw  gezondheid in kaart is gebracht, foto’s zijn gemaakt en u de arts schriftelijk toestemming heeft gegeven zal de neuslippenplooi worden ingesmeerd met een verdovende crème. De behandeling zelf van de neuslippenplooi duurt enkele minuten. Met een ultradun naaldje krijgt u 5-10 prikjes per plooi. Nadat uw arts het gebied heeft gemasseerd, kunt u de neuslippenplooi nog even koelen. De prijzen die vermeld worden in de video’s kunnen afwijken van onze huidige prijzen.

Prijs: Vanaf €450,-
Voorbereiding: 30 minuten voor de behandeling aanwezig zijn
Verdoving: Ja, creme
Duur: 10 minuten
Pijn (0-10): 5
Product: Hyaluronzuur
Veiligheid: Uiterst veilig
Duurzaamheid: +/- 12 maanden

Natuurlijk resultaat

De artsen van The Body Clinic gebruiken tijdens de eerste behandeling van de neus-lippenplooi liever iets minder product om vervolgens te kiezen voor een zogenaamde touch-up behandeling tijdens de gratis controleafspraak. Zo kunnen wij u het beste en meest natuurlijke resultaat garanderen. Onze artsen gebruiken hyaluronzuur als filler. Deze bio-actieve stof heeft een verbeterend effect op de huid door natuurlijke hydratatie en stimulatie van collageen. Wij gaan voor jeugdige vormen en jeugdigheid zonder Amerikaanse taferelen. U wilt er immers beter uitzien, niet anders. Exact dat is onze kracht. Less is more.

 

Voor en na foto’s
voor neuslippenplooi vrouw
na neus lippenplooi

Wat te doen voor en na de behandeling

Voor de behandeling

Graag vragen wij u om een half uur voor de behandeling van de neus-lippenplooi aanwezig te zijn voor het aanbrengen van de verdovende creme. Om blauwe plekken te voorkomen: Drink liever geen alcohol 2 dagen voor de behandeling en gebruik, zonodig in overleg met uw arts, geen Aspirine, Naproxen of Ibuprofen. Wel kunt u om blauwe plekken te voorkomen vijf dagen voor de behandeling Arnica druppels slikken (verkrijgbaar bij drogist).

Na de behandeling

Maak de eerste week geen gebruik van een zonnebank of sauna en vermijd directe zonnestraling. U mag in het behandelde gebied gedurende twee weken geen behandeling ondergaan bij de schoonheidsspecialiste (zoals: peeling, laser, scrubben). Twee weken na de behandeling van uw neus-lippenplooi zien wij u graag terug op de controle afspraak.

Hersteltijd

U kunt last hebben van zwelling en/of blauwe plekken in het behandelde gebied. Zwellingen kunt u direct na de behandeling van de neus-lippenplooi koelen met ijs. Een blauwe plek mag u camoufleren.

Duur resultaat

Hyaluronzuur wordt gemiddeld binnen twaalf maanden na de behandeling van de neus-lippenplooi afgebroken door het lichaam.

Ervaringen

Gratis Intake

Bij The Body Clinic vinden we het belangrijk dat u goed geïnformeerd kiest vóór de behandeling van de neus-lippenplooi. Het kosteloze en vrijblijvende intakegesprek wordt altijd uitgevoerd door een van onze artsen. Uw verwachtingspatroon wordt in kaart gebracht, mogelijkheden en onmogelijkheden besproken en uiteindelijk krijgt u een eerlijk en op uw situatie toegesneden advies. Nadat er foto’s zijn gemaakt, uw gezondheid in kaart is gebracht en u onze arts toestemming geeft voor de behandeling, kunt u indien gewenst dezelfde dag behandeld worden.

Veiligheid

De tijdelijke filler Saypha is veilig te gebruiken in het gebied van de neus-lippenplooi. Ruim veertig miljoen rimpelbehandelingen zijn uitgevoerd met deze filler en tot op heden zijn er geen noemenswaardige complicaties of nadelige effecten geregistreerd. Hyaluronzuur komt van nature in de huid voor. Hier zorgt het voor hydratatie en elasticiteit. Het lichaam kent hyaluronzuur en hierdoor is de kans op een allergische  of lichaamsvreemde reactie uiterst klein. Als er na de behandeling een kleine onregelmatigheid of a-symmetrie is ontstaan in het gezicht, hoeft u zich geen zorgen te maken. Hyaluronzuur is de enige filler die actief kan worden opgelost. Wij geven u een resultaat op maat en kunnen eventueel te veel aan filler oplossen met Hyason.

Prijzen

Behandeling Prijs
Neus-Lippenplooi opvullen met hyaluronzuur 1  ml vanaf € 450
Neus-Lippenplooi opvullen met hyaluronzuur 1,5 ml vanaf € 650
Neus-Lippenplooi opvullen met hyaluronzuur 2 ml vanaf € 800
Neus-Lippenplooi opvullen met hyaluronzuur 3 ml
plus jukbeenderen vanaf
€ 1.100

FAQ

Waarom moet je bij neus-lippen-plooi ook jukbeenderen behandelen?

Het opvullen van de jukbeenderen draagt bij aan een meer liftend en vooral gelijkmatig effect tijdens het verminderen van de neus-lippen-plooi.

Welke filler gebruiken jullie voor neus-lippen-plooi?

Hyaluronzuurfiller heeft de voorkeur, omdat deze kan worden opgelost. Wanneer het lichaam deze te snel oplost, kan gekozen worden voor een andere filler bijvoorbeeld Radiesse.

Wat kost een filler behandeling van de neus-lippen-plooi?

De prijs voor een de neus-lippen plooi met fillers begint vanaf €450.  In combinatie met een liquid facelift, wordt dit goedkoper.

Krijg ik geen onnatuurlijke lach?

De artsen zijn voorzichtig met het vullen van de neuslippenplooi:  less is more. Onze artsen gaan altijd voor een  natuurlijk resultaat. Door bij een neus-lippen-plooi-behandeling ook de jukbeenderen te behandelen, wordt het resultaat beter en is er minder filler nodig in dit gebied.

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

Filler behandelingen

 • Jukbeenderen
 • Kaaklijn
 • Rimpels bovenlip
 • Lippen opvullen
 • Liquid facelift
 • Mondhoekplooi
 • Neuscorrectie
 • Neus - lippenplooi
 • Acne littekens verwijderen
 • Slapen opvullen
 • Wallen onder de ogen verwijderen
 • Wangen opvullen
 • Kincorrectie
 • Oorlelcorrectie