CLOSE

Morpheus8

Microneedling in combinatie met radiofrequentie

rose bischoff arts body clinic 600x600 3

De informatie op deze pagina is medisch getoetst door
Drs. Rose Bischoff
morpheus8 logo 1

Wat is de Morpheus8?

De Morpheus8 is een van de meest bekende en efficiënte behandelingen voor huidverjonging op de huidige markt. De Morpheus8 combineert microneedling met radiofrequente energie om de werking van de microneedling te verbeteren en te versterken. Het zorgt ervoor dat de huid van het gezicht en/of het lichaam door genezingsprocessen verstrakt, zachter en egaler maakt. De minimaal invasieve Morpheus8 behandeling stimuleert uw collageenaanmaak om de structuur, en daarmee ook het aanzicht, van de huid te bevorderen.

morpheus8 logo 1

Wat is de Morpheus8

De Morpheus8 is een van de meest bekende en efficiënte behandelingen voor huidverjonging op de huidige markt. De Morpheus8 combineert microneedling met radiofrequente energie om de werking van de microneedling te verbeteren en te versterken. Het zorgt ervoor dat de huid van het gezicht en/of het lichaam door genezingsprocessen verstrakt, zachter en egaler maakt. De minimaal invasieve Morpheus8 behandeling stimuleert uw collageenaanmaak om de structuur, en daarmee ook het aanzicht, van de huid te bevorderen.

Waarom een Morpheus8 behandeling?

De Morpheus8 is een goede manier om het collageengehalte in uw huid op peil te houden. De radiofrequentie microneedling techniek creëert microgaatjes in uw huid waardoor uw lichaam het natuurlijke genezingsproces in gang zet. Hierbij wordt de aanmaak van nieuw collageen en elastine gestimuleerd. Niet alleen als preventieve anti-aging behandeling is de Morpheus8 populair, maar deze is ook erg goed voor het in gang zetten van huidvernieuwing. Dit resulteert in huidverstrakking, het werkt egaliserend voor huidstructuur en -teint, en kan zichtbaarheid van littekens verminderen.

 • Versteviging en verstrakking van de huid
 • Littekens en acne littekens verminderen
 • Onderkin verminderen
 • Kaaklijn verstrakken
 • Acne en rosacea verminderen
 • Oneffen huidteint verminderen
 • Fijne lijntjes en rimpels verminderen
 • Striae verminderen
 • Zonneschade of pigmentvlekken verminderen

Hoe werkt microneedling met de Morpheus8

De Morpheus8 is een apparaat dat is uitgerust met kleine naaldjes. Deze naaldjes maken microscopische gaatjes in de huid. Dit proces van microneedling veroorzaakt gecontroleerde microgaatjes, wat de natuurlijke genezingsreactie van het lichaam activeert. Het lichaam maakt met het genezen van de wondjes nieuwe collageen en elastine aan. Deze cruciale eiwitten geven de huid structuur en elasticiteit. Terwijl de naaldjes de huid binnengaan leveren ze ook radiofrequente energie diep in de tweede laag van de huid, ofwel de dermis. Die energie genereert warmte wat de collageenproductie verder stimuleert. Naast het stimuleren van collageenproductie, is de radiofrequente energie ook goed voor het herstellen van de bestaande huidstructuur. Door de warmte kunnen bestaande collageenvezels samentrekken, wat de huid strakker maakt.

Prijs: Vanaf €550,-
Voorbereiding: 30 minuten voor de behandeling aanwezig zijn
Verdoving: Ja, creme
Duur: 30 minuten
Pijn (0-10): 8
Product: Microneedling met radiofrequentie
Veiligheid: Uiterst veilig
Duurzaamheid: Blijvend

Natuurlijk resultaat Morpheus8

Hoewel de Morpheus8 in Nederland nog niet veel naamsbekendheid heeft, is de behandeling in de Verenigde Staten al wel razend populair. Veel van de Morpheus8 gebruikers geven aan een verbeterde huidtextuur, strakkere huid en verminderde lijntjes en rimpels te zien. Het wordt vaak gezien als effectieve behandeling voor het liften en verstevigen van de huid, met name voor mensen boven de 40 jaar met zichtbare huidverslapping.

Voor en na foto’s

Combinatiebehandeling: Morpheus8 en Sculptra

Morpheus8 en Sculptra zijn behandelingen die, wanneer gecombineerd, een holistische benadering geven voor de ultieme collageenstimulatie. Sculptra stimuleert de groei van fibroblasten. Dit zijn cellen die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van collageen. Morpheus8 werkt met radiofrequentie, de huid wordt tijdens de behandeling gecontroleerd verwarmd. De verwarming van de huid zet de fibroblasten in de huid aan tot het aanmaken van collageen.

De combinatie van Sculptra en Morpheus8 zorgt ervoor dat het verhoogde aantal fibroblasten extra gestimuleerd wordt. Hierdoor wordt er meer collageen aangemaakt. Deze combinatiebehandeling wordt daarom gezien als ultiem collageen stimulerende behandeling.

Wat te doen voor en na de Morpheus8 behandeling

Voor de behandeling

Het is aan te raden één tot twee weken voor de behandeling geen huidbehandelingen te doen die uw huid kunnen irriteren (waxen, chemische peeling, etc.). Het wordt afgeraden om de huid op welke manier ook te (zon)bruinen (zelfbruiner of zonnebank). Vóór iedere Morpheus8 behandeling plannen we altijd eerst een consult in om te kijken of Morpheus8 de juiste behandeling voor u is. Indien u geschikt bent kunt u na het consult direct worden behandeld. Op de dag van de behandeling dient u geen make-up of mascara te dragen en dient uw huid goed schoon te zijn.

Na de behandeling

Belangrijk: gebruik tot minstens één maand na uw behandeling een zonnebrandcrème met minstens SPF 30 en ga niet met het behandelde gebied de zon in, dit geldt ook voor de zonnebank en zelfbruiner. Gebruik pas na de eerste 24 uur na uw behandeling weer een zachte cleanser voor gevoelige huid en een door de huidtherapeute aan te raden moisturizer. Vermijd tijdens de eerste paar dagen het gebruik van make-up, retinol en andere producten met agressieve ingrediënten. Pas na twee tot drie dagen mag u weer met uw normale skincare routine beginnen.

Hersteltijd

De eerste paar dagen na de behandeling zal uw huid wat rood en gezwollen zijn. Dit verdwijnt over het algemeen binnen een paar dagen. De duur van het herstel verschilt per behandeld gebied. Blootstelling van uw behandelde huid aan direct zonlicht wordt de eerste paar dagen afgeraden.

Duur resultaat

Het resultaat van de Morpheus8 behandeling is ‘blijvend’, maar gaat het verouderingsproces niet tegen.

Ervaringen

Aandachtsgebieden voor Morpheus8 behandelingen

Er zijn veel doeleinden waarvoor de Morpheus8 kan worden ingezet omdat het met name gebruik maakt van het lichamelijke genezingsproces. Zo kan de Morpheus8 de huid verstrakken en verstevigen, fijne lijntjes en rimpels in de huid verminderen, littekens minder zichtbaar maken, kleine vetophopingen verminderen en de contouren van het behandelde gebied verbeteren.

 • Slechte huidtextuur en grove poriën

  De Morpheus8 bevordert de aanmaak van collageen en elastine en laat het bestaande collageen samentrekken. Beiden dragen bij aan een versteviging en verstrakking van de huid. Door de verhoogde collageenproductie en huidversteviging kunnen grove poriën kleiner worden. Naast dat de huid vaak direct strakker aanvoelt, zet de huidverbetering na een Morpheus8 behandeling zich vaak nog maanden lang voort. Collageen- en elastineproductie kost tijd. Dit resulteert in een geleidelijke verbetering van de huidtextuur en een vermindering van grote poriën over een lange periode. Bovendien is de Morpheus8 geschikt voor alle huidtypes en veroorzaakt geen hyperpigmentatie op donkerdere huidtinten, zoals sommige andere vormen van huidtherapie.

 • Verminderen oneffen huidteint

  De Morpheus8 vermindert een oneffen huidteint door de combinatie van microneedling en radiofrequente energie. De microneedling stimuleert het genezingsproces van het lichaam wat resulteert in de aanmaak van nieuw collageen en elastine. Door deze toename verstevigt en verjongt de huid, waardoor oneffenheden en textuurproblemen worden verminderd. De radiofrequente energie die tijdens een Morpheus8 behandeling wordt gebruikt, draagt ook bij aan versteviging en verjonging van de huid. Hyperpigmentatie kan hierdoor verminderen en ook littekens en andere oneffenheden worden aangepakt wat bijdraagt aan een gladder en gelijkmatiger huidoppervlak.

 • Fijne lijntjes en rimpels in de huid

  De combinatie van microneedling en radiofrequentie stimuleert de huid op meerdere manieren om zichzelf te vernieuwen en verstevigen. Collageen- en elastineproductie wordt gestimuleerd en bestaande collageenvezels worden door de radiofrequentie samengetrokken. De Morpheus8 helpt ook bij het herstellen van de collageenstructuur in de huid wat bijdraagt aan de vermindering van fijne lijntjes en rimpels in de huid. De huid verstrakt al onmiddellijk na de behandeling en er is sprake van verbetering van de huidtextuur en -contour over tijd. Bovendien stimuleert de Morpheus8 het regeneratieproces van de huid. De verbeteringen van de huid zijn natuurlijk en geleidelijk, wat resulteert in een meer natuurlijk uitziende verjonging van de huid. Regeneratieve behandelingen voor de huid worden steeds populairder. Dit zijn behandelingen die gebruik maken van het natuurlijke genezingsproces van het lichaam om de beschadigde of verouderde huid te herstellen of vernieuwen.

 • Acne en rosacea verminderen

  De Morpheus8 kan ook een verminderend effect hebben op acne. De radiofrequente energie die wordt afgegeven creëert gecontroleerde warmte in de diepere lagen van de huid. Deze warmte bereikt de talgklieren die zich bevinden in de middelste laag van de huid. Een van de oorzaken van acne is de overmatige productie van talg waardoor de talgklieren verstopt kunnen raken. De warmte van de Morpheus8 vermindert de grootte en activiteit van de talgklieren en kan daarmee bijdragen aan het verminderen van acne en het voorkomen van nieuwe uitbraken. De nieuwe collageen en elastine zorgen daarbij voor een gezondere huidbarrière waardoor de huid minder vatbaar kan worden voor ontstekingen. De verschijning en ontsteking van rosacea kan ook verminderd worden door de Morpheus8. De radiofrequente energie in combinatie met de microneedling stimuleren de herstelreactie van het lichaam, geneest ontstekingen en zorgt zo dat de huid gezonder wordt. Door de gestimuleerde collageenproductie versterkt en verdikt de huid, wat kan leiden tot een vermindering van roodheid en zichtbare bloedvaten.

 • Littekens en acne littekens

  Het stimuleren van collageen- en elastineproductie is in het geval van littekens cruciaal. Het stimuleren hiervan met behulp van de Morpheus8 zorgt voor huidvernieuwing, wat essentieel is om het littekenweefsel te kunnen vervangen met gezond, nieuw huidweefsel. Het verbeteren van de huidstructuur door huidvernieuwing op en rondom het littekenweefsel zorgt voor verminderde zichtbaarheid van zowel diepe, als oppervlakkige littekens. Daarnaast kan de Morpheus8 behandeling ook roodheid verminderen, dit maakt het litteken minder zichtbaar

 • Verminderen van de onderkin en verstrakken van de kaaklijn

  De Morpheus8 kan ook kleine tot middelmatige vetophopingen verminderen. De radiofrequente energie dringt diep in de huidlagen door en genereert warmte. Deze warmte kan vetcellen onder de huid beïnvloeden waardoor ze worden afgebroken en geleidelijk door het lichaam worden afgevoerd. Tegelijkertijd stimuleert microneedling de productie van collageen en elastine in de huid. De huid wordt hierdoor strakker en steviger wat bijdraagt aan een gedefinieerde kaaklijn en vermindert het uiterlijk van een onderkin. De combinatie van vetreductie en huidverstrakking resulteert in een verbeterde contour van het kin- en kaakgebied. Daarbij is de Morpheus8 een behandeling die minimaal invasief is, en tevens veilig voor alle huidtypes. Daarnaast is het ook een behandeling met minder hersteltijd en minder risico’s dan andere meer invasieve chirurgische procedures.

 • Striae verminderen

  Het verminderen van de zichtbaarheid van striae is ook gebaseerd op de stimulatie van collageen- en elastineproductie die de Morpheus8 in gang zet. Het huidvernieuwingsproces van deze behandeling kan de textuur en het uiterlijk van de striae verbeteren. Het doordringen van de diepere huidlagen zorgt ervoor dat de striae op de huidlagen behandeld kan worden waar deze zich bevinden. Dit maakt de Morpheus8 effectiever dan traditionele microneedling voor striae.

 • Zonneschade of pigmentvlekken verminderen

  In geval van zonneschade is het van belang dat de huid goed herstelt. De Morpheus8 stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, twee essentiële eiwitten die de huid steviger, gladder en gezonder maken. Daarnaast helpt radiofrequente energie bij het gelijkmatig verdelen van pigment in de huid. De Morpheus8 bevordert eveneens de vernieuwing van bestaande huidcellen, dit helpt bij het vervangen van de beschadigde huid voor gezonde nieuwe huidcellen. Dit draagt allemaal bij aan de vermindering van de zichtbaarheid van zonneschade of pigmentvlekken.

Gratis Intake Morpheus8

The Body Clinic biedt u, voorafgaand aan een Morpheus8 behandeling, een kosteloos consult met een huidtherapeut aan. Voor ons is het belangrijk dat u een tevreden cliënt wordt. Wij zijn niet voor niets al jaren de best beoordeelde kliniek van Nederland. Uw verwachtingspatroon wordt in kaart gebracht, mogelijkheden en onmogelijkheden besproken en uiteindelijk krijgt u een eerlijk en op uw situatie toegesneden advies.

Veiligheid van de Morpheus8

De Morpheus8 is een veilige optie voor huidverjonging met minder risico’s en bijwerkingen dan veel invasieve chirurgische procedures en andere huidverjongingstechnologieën. Dit begint bij het feit dat de Morpheus8 minimaal invasief is, in tegenstelling tot chirurgische procedures als bijvoorbeeld facelifts. Dit houdt in dat het herstel sneller en met minder risico’s zal verlopen. De kans op infecties, littekenvorming of een onverwacht langdurige hersteltijd is bij de Morpheus8 zeer klein.

Prijzen Morpheus8

Behandeling Prijs
1 Morpheus8 behandeling gelaat € 550
3 Morpheus8 behandelingen gelaat € 1500

FAQ

Is de Morpheus8 beter dan laseren?

Sommige huidverjongingstechnologieën, zoals bepaalde laserbehandelingen, kunnen pigmentveranderingen veroorzaken bij donkere huidtinten. Een laserbehandeling zendt lichtenergie uit naar specifieke doelen in de huid, zoals melanine. Mensen met een donkere huid hebben meer melanine in hun huid waardoor er bij een laserbehandeling een verhoogd risico is op verkleuring of schade aan de huid. De Morpheus8 maakt gebruik van radiofrequente energie die warmte genereert in diepere huidlagen. Deze warmte is niet selectief voor melanine, het pigment in de huid. Dit maakt de Morpheus8 een veilige behandeling voor alle huidtinten. De behandeling is namelijk niet gericht op het huidoppervlak of het pigment

Hoe lang gaat een Morpheus8 behandeling mee?

De resultaten van een Morpheus8 behandeling zijn blijvend, al zal het natuurlijke verouderingsproces in de loop der jaren aanhouden. De aanmaak van collageen en elastine gaat nog tot maanden na de behandeling door.

Waar is een Morpheus8 behandeling goed voor?

Een Morpheus8 behandeling is voor zowel cosmetische verbeteringen als huidherstel een goede optie. De Morpheus8 verzorgt huidverstrakking en -verjonging, vermindert rimpels en lijnen, behandelt (acne)littekens en striae, verbetert de huidtextuur en toon, kan acne verminderen, en vermindert vetophopingen en verzorgt contourverbetering.

Hoeveel kost een Morpheus8 behandeling?

De kosten van een Morpheus8 behandeling zijn vanaf 550 euro. Dit is inclusief het consult, de behandeling en de controle afspraak. De prijs van de behandeling hangt af van uw doel van de behandeling en de grootte van het behandelgebied.

Is een Morpheus8 behandeling het geld waard?

Als uw behoeften het meest in lijn liggen met wat de Morpheus8 aan resultaten biedt, ja. Dit is per persoon natuurlijk verschillend en u kunt in een vrijblijvend consult meer informatie krijgen om deze vraag voor u persoonlijk te beantwoorden.

Hoeveel behandelingen van de Morpheus8 heb ik nodig?

Meestal worden 2 tot 4 behandelingen van de Morpheus8 aanbevolen voor optimaal resultaat. Dit hangt natuurlijk af van uw specifieke doelen en uw huidconditie.

Kan ik de Morpheus 8 behandeling combineren met fillers?

Het combineren van Morpheus8 met fillers is mogelijk. Het wordt aanbevolen eerst de Morpheus8 behandeling te ondergaan en daarna fillers te gebruiken, er kan niet uitgesloten worden dat de radiofrequentie energie van invloed is op de fillers. Houd altijd rekening met een tussenperiode die door uw behandelaar zal worden geadviseerd.

Kan ik een Morpheus8 behandeling combineren met Botox?

Ja, de Morpheus8 behandeling kan worden gecombineerd met Botox. Het is echter belangrijk een pauze tussen behandelingen aan te houden. Bij Botox is er geen specifieke volgorde die wordt aangeraden. Houd ook hier altijd rekening met een tussenperiode die door uw behandelaar zal worden geadviseerd.

Wat is de optimale combinatie van Profhilo en Morpheus8?

Een combinatie van deze twee behandelingen kan leiden tot uitgebreide anti-aging voordelen. Afhankelijk van uw persoonlijke wensen kan de volgorde van deze combinatiebehandeling verschillen. Profhilo kan worden gebruikt om het herstel na de Morpheus8 behandeling te bevorderen. Daarnaast kan Profhilo, als het als eerste wordt gebruikt, de huid in geweldige conditie brengen voor een Morpheus8 behandeling waardoor deze optimaal resultaat kan leveren. Voor een op maat gemaakte combinatiebehandeling kunt u bij een behandelaar terecht voor een consult.

Waarom is de tweede Morpheus8 behandeling bij andere klinieken goedkoper en niet bij The Body Clinic?

De Morpheus8 behandeling maakt gebruik van een opzetstuk waar de microneedles aan vast zitten. Deze worden gebruikt om microgaatjes in de huid te maken en radiofrequente energie af te geven. Dit opzetstuk moet na de behandeling worden weggegooid vanwege hygiënische redenen. Bij iedere behandeling gebruiken wij dus een nieuw opzetstuk en voor ieder opzetstuk betaalt u.

Sommige klinieken bieden de tweede of derde Morpheus8 behandeling goedkoper aan, omdat ze het opzetstuk van uw eerste behandeling bewaren. Dit scheelt inderdaad in kosten, maar brengt ook de hygiëne van de behandeling in gevaar en verhoogt dus ook het risico op complicaties.

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

Filler behandelingen

 • Jukbeenderen
 • Kaaklijn
 • Rimpels bovenlip
 • Lippen opvullen
 • Liquid facelift
 • Mondhoekplooi
 • Neuscorrectie
 • Neus - lippenplooi
 • Acne littekens verwijderen
 • Slapen opvullen
 • Wallen onder de ogen verwijderen
 • Wangen opvullen
 • Kincorrectie
 • Oorlelcorrectie