CLOSE

Wangen opvullen

Stevigheid in de wangen

rose bischoff arts body clinic 600x600 3

De informatie op deze pagina is medisch getoetst door
Drs. Rose Bischoff

Wat houdt de behandeling wangen opvullen in?

Stevige wangen staan van oudsher voor jeugdigheid. Maar met het ouder worden verliest u collageen en steunweefsel in het gezicht, waardoor de gezichtshuid vaak wat losser komt te liggen en als het ware ‘omlaag zakt’. Dit natuurlijke proces kan invloed hebben op het volume en de stevigheid van de wangen. Hangende wangen zijn echter prima te behandelen met fillers, zodat u snel een minder vermoeide gezichtsuitdrukking zult hebben en er weer jaren jonger uitziet. Wij kunnen uw wangen opvullen met een tijdelijk hyaluronzuur filler.

Wat houdt de behandeling wangen opvullen in?

Stevige wangen staan van oudsher voor jeugdigheid. Maar met het ouder worden verliest u collageen en steunweefsel in het gezicht, waardoor de gezichtshuid vaak wat losser komt te liggen en als het ware ‘omlaag zakt’. Dit natuurlijke proces kan invloed hebben op het volume en de stevigheid van de wangen. Hangende wangen zijn echter prima te behandelen met fillers, zodat u snel een minder vermoeide gezichtsuitdrukking zult hebben en er weer jaren jonger uitziet. Wij kunnen uw wangen opvullen met een tijdelijk hyaluronzuur filler.

 • Tandenknarsen gallery 6
 • wangen safety
 • wangen gallery 4
 • wangen gallery 2
 • wangen gallery 3
 • wangen gallery 1

Waarom uw wangen opvullen met een filler?

Ingevallen of slappe wangen kunnen uw gezicht veel ouder doen lijken dan u zich voelt. Door uw wangen te laten opvullen met een filler, kan het verouderingseffect vrijwel geheel of gedeeltelijk worden opgeheven. Soms doet een klein beetje filler al wonderen voor uw gezicht omdat een kleine dosis de stevigheid herstelt zonder dat uw wangen ‘bol’ worden. Ook kunnen fillers in de wang een perfecte oplossing zijn voor rimpeltjes die ook in rust in de wangen blijven staan.

De behandeling

Nadat u de gezondheidsverklaring en behandelovereenkomst heeft getekend, worden er foto’s gemaakt van het te behandelen gebied. Het is verstandig 30 minuten vóór de behandeling van het opvullen van de wangen aanwezig te zijn voor een verdovende crème. De behandeling van de wangen zelf duurt tien minuten. Met een dun naaldje krijgt u 5-10 prikjes per wang. Nadat uw arts het gebied gemasseerd heeft, kunt u het behandelde gebied nog even koelen.

Prijs: Vanaf €800,-
Voorbereiding: 30 minuten voor de behandeling aanwezig zijn
Verdoving: Ja, creme
Duur: 10 minuten
Pijn (0-10): 3
Product: Hyaluronzuur
Veiligheid: Uiterst veilig
Duurzaamheid: +/- 12 maanden

Natuurlijk resultaat

Een natuurlijk resultaat is voor ons even belangrijk als voor u. U bent namelijk het visitekaartje van onze kliniek! Om een natuurlijk resultaat te kunnen waarborgen hanteren wij het motto “ less is more”. Uw behandelend arts injecteert liever iets “zuiniger” met filler in uw wangen de eerste behandeling om op de controle afspraak eventueel nog een gratis touch-up te doen. Bovendien bestaan onze fillers uit hyaluronzuur dat actief opgelost kan worden. Hierdoor krijgt u altijd een resultaat dat past bij de natuurlijke vormen van uw gezicht.

Voor en na foto’s

Wat te doen voor en na de behandeling

Voor de behandeling

Gelieve 30 minuten voor de behandeling van het opvullen van de wangen aanwezig te zijn, zodat wij bij u de verdovende crème kunnen aanbrengen. Om blauwe plekken te voorkomen: Stop 5 dagen voor de behandeling met alle voedingssupplementen, vitamines en visolie. Arnicadruppels verminderen de kans op blauwe plekken. Hier kunt u 5 dagen voor de behandeling mee te beginnen. U moet 48 uur voor uw behandeling geen alcohol drinken en, eventueel in overleg met uw arts, geen bloedverdunnende medicatie zoals Aspirine, Naproxen en Ibuprofen gebruiken

Na de behandeling

Wij geven het advies om de eerste uren na de behandeling van het opvullen van uw wangen geen make-up te gebruiken en de eerste week voorzichtig te zijn met  zonnestralen op uw huid (dit geldt ook voor sauna of zonnebank). Gebruik dagelijks een zonnefactor (minimaal SPF 30). Een behandeling bij de schoonheidsspecialist in de eerste twee weken na de behandeling raden wij u af.

Hersteltijd

De eerste dagen na de behandeling van het opvullen van de wangen, kunt u last hebben van zwelling, blauwe plekjes en een gevoelige huid. Dit trekt na enkele dagen vanzelf weg.

Duur resultaat

Een hyaluronzuur filler wordt in gemiddeld een jaar door het lichaam langzaam afgebroken.

Ervaringen

Gratis Intake

The Body Clinic biedt u voorafgaand aan de behandeling(en) van uw keuze vrijblijvend en kosteloos een intakegesprek met een van haar artsen aan. Uw verwachtingspatroon wordt in kaart gebracht, mogelijkheden en onmogelijkheden besproken en uiteindelijk krijgt u een eerlijk op uw situatie toegesneden advies. Nadat er foto’s zijn gemaakt, uw gezondheid in kaart is gebracht en u onze arts toestemming hebt gegeven voor de behandeling van het opvullen van uw wangen, kunt u indien gewenst dezelfde dag nog behandeld worden.

Veiligheid

Voor het opvullen van de wangen gebruiken we bij The Body Clinic een hyaluronzuurfiller van het merk Saypha. Er zijn al meer dan miljoenen behandelingen uitgevoerd met deze filler zonder noemenswaardige complicaties. De veiligheid van deze filler is ook op lange termijn reeds bewezen. Een voordeel van deze hyaluronzuurfiller ten opzichte van andere  fillers is dat hyaluronzuur van nature ook in de huid voorkomt. Hierdoor is de kans op een allergische of vreemdlichaamreactie uiterst klein. Ook kan hyaluronzuur actief worden opgelost met Hyason, een oplosvloeistof. Dit garandeert een extra stukje veiligheid en resultaat op maat.

Prijzen

Behandeling Price
Wangen opvullen met hyaluronzuur 2 ml vanaf € 800
Wangen opvullen met hyaluronzuur 3 ml vanaf € 1.100
Wangen opvullen met hyaluronzuur 4 ml vanaf € 1.400

FAQ

Hoeveel milliliter filler heb ik nodig voor het opvullen van de wangen?

Bij de wangen is het bijzonder lastig inschatten hoeveel filler er exact nodig is. Reken op zo’n 2 tot 5 milliliter product, dit is afhankelijk van de huidslapte en het verlies aan steunweefsel.

Krijg ik geen appelwangen?

De artsen van The Body Clinic zorgen altijd voor een natuurlijk resultaat. Zij herstellen enkel het volume dat is verloren gegaan door normale veroudering. Daarom hoeft u niet bang te zijn voor een gezichtsverandering door ‘overcorrectie’: Less is more.

Hoeveel kost een filler behandeling van de wangen?

Dit is afhankelijk van de huidslapte, maar dit zal tussen 800-1400 euro zijn. Tijdens een gratis intakegesprek kunt u samen met uw behandelend arts kijken naar de mogelijkheden.

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

Filler behandelingen

 • Jukbeenderen
 • Kaaklijn
 • Rimpels bovenlip
 • Lippen opvullen
 • Liquid facelift
 • Mondhoekplooi
 • Neuscorrectie
 • Neus - lippenplooi
 • Acne littekens verwijderen
 • Slapen opvullen
 • Wallen onder de ogen verwijderen
 • Wangen opvullen
 • Kincorrectie
 • Oorlelcorrectie