CLOSE

Helpt de nieuwe trend ‘lip taping’ tegen lipfiller migratie?

cropped rose bischoff the body clinic 1

In de beautywereld is er de laatste tijd veel te doen over een interessante trend: ‘lip taping’. Bij deze trend worden de lippen afgeplakt met tape om migratie van lipfillers te voorkomen. Hoewel deze trend relatief nieuw is, blijkt het extreem populair te zijn op social media kanalen zoals TikTok. Toch zijn er veel vragen over de effecten, veiligheid en effectiviteit. Onze arts Rose Bischoff legt uit wat deze trend is en waarom dit niet de juiste manier is om lipfiller migratie tegen te gaan. 

Lipfiller migratie

Migratie van lipfillers is een veel voorkomend verschijnsel waarbij de filler zich ongewenst verplaatst van het geïnjecteerde gebied naar omliggend weefsels zoals boven en/of onder de liprand. Dit leidt in veel gevallen tot onnatuurlijke en ongelijkmatige lippen. Lipfiller migratie is een veelvoorkomend gevolg van lippen die met te veel filler zijn opgevuld. Bij bepaalde lipfiller technieken wordt meer filler gebruikt, er is dan vaak een grotere kans op filler migratie. Het is aan te raden de filler op de ongewenste plekken op te laten lossen door een ervaren cosmetisch arts.

Wat is ‘lip taping’? 

Bij deze trend wordt milde, huidklevende medische tape – meestal hypoallergeen – gebruikt om een barrière rond de lippen te vormen. Deze tape wordt vervolgens op het gebied rond de lippen gedrukt of gladgestreken om beweging van de lipfiller te beperken. De tape door een “treinspoor”-effect te creëren; dit betekent dat als een filler deeltje probeert te ontsnappen tussen de sporen van de tape het daar wordt vastgehouden in plaats van weg te dwalen.

Werkt ‘lip taping’ tegen lipfiller migratie?

Het tapen van de lippen ter voorkoming van lipfiller migratie raad ik ten zeerste af. Door de lippen te tapen lijkt het of de filler op zijn plek blijft, maar een filler is natuurlijk geen cement. Een filler is een transparante gel die na het verwijderen van de tapes water aantrekt en zich op een natuurlijke manier positioneert in het weefsel. Ons weefsel beweegt door gezichtsexpressie waardoor de filler zich zal verplaatsen naar de natuurlijke positie. ‘Lip taping’ geeft dus het idee of de lipfiller niet kan ontsnappen, maar dit is totaal niet het geval.

‘Lip taping’ zorgt voor overvulde lippen 

Door de ‘lip taping’ trend worden veel lippen overmatig gevuld. Het lijkt namelijk of de filler alleen blijft zitten in het gebied dat is afgetapt, hierdoor worden lippen extreem opgevuld. Na verloop van tijd gaat de filler in het weefsel boven en onder de liprand zitten en heb je te maken met lipfiller migratie. Een zeer vervelend probleem wat zorgt voor onnatuurlijke lippen. Mijn advies is dan ook om je lippen nooit overmatig op te vullen.

Lipfiller migratie is te behandelen 

Heb je last van lipfiller migratie en zien je lippen er hierdoor zeer onnatuurlijk uit, dan kan dit probleem in veel gevallen worden opgelost. Een filler op basis van hyaluronzuur kan namelijk worden opgelost met hyalase. De cosmetisch arts kan op de juiste plekken injecties plaatsen om de verschoven filler op te lossen. 

Kortom, ‘lip taping’ is geen manier om lipfiller migratie tegen te gaan. Deze trend in de beauty wereld zorgt er juist voor dat lippen onnodig overmatig worden opgevuld waarbij er geen rekening gehouden wordt met natuurlijke beweging van het weefsel en gelachtige substantie van de filler. Indien je lip fillers overweegt raad ik je aan je goed te laten informeren door een ervaren cosmetisch arts.

Heb je last van lipfiller migratie? Boek dan een vrijblijvend consult in bij arts Rose Bischoff, zij kan je helpen om je lippen weer in balans te krijgen met een natuurlijke look.

Recent Posts
22bodyclinic zomerbehandeling botox filler22profhilo gezicht