CLOSE

Hoe lang blijven lip fillers zitten?

mirthe van der putten arts the body clinic 1

Bij sommige mensen lijken lip fillers sneller te verdwijnen dan bij andere. De één lijkt jaren te genieten van vollere lippen terwijl de ander binnen een jaar weer in de stoel zit voor een herhaling van de lip filler behandeling. 

Over het algemeen zou je zo’n 9 tot 12 maanden plezier moeten hebben van een filler behandeling. Of een lip filler ook daadwerkelijk zo lang blijft zitten is afhankelijk van een aantal factoren:

1. De samenstelling van de filler

Voor het opvullen van de lippen wordt er gebruik gemaakt van een filler op basis van hyaluronzuur. Het is een heldere gel en is volledig veilig bevonden. Een lange tijd geleden werden er ook permanente fillers gebruikt, dit is nu verboden. Deze fillers blijven voor altijd in je lip aanwezig. 

2. Het soort filler dat is gebruikt

Er zijn meerdere filler merken op de markt. Sommige merken hebben een variant die speciaal is bedoeld voor de lippen, zoals Restylane Kysse. Deze specifieke lip filler maakt gebruik van een technologie die meer natuurlijke lipbewegingen mogelijk maakt en meer elasticiteit heeft dan andere fillers. De lip filler past onmerkbaar bij je eigen weefsel waardoor de fillers een uiterst natuurlijke look geven. Deze lip fillers zijn vaak dunner van textuur. Veel andere merken hebben geen speciale lip filler, dan wordt er dezelfde filler gebruikt in het gezicht als in de lippen. De filler is dan vaak dikker en je hebt iets meer kans op bolletjes, wel blijven deze dikkere fillers vaak langer zitten. Het kan het proberen waard zijn om te kijken welk type filler bij jou het langst blijft zitten. 

3. De dikte van de huid van de lippen

De huid van je lippen is uiterst dun en zeer beweeglijk, hierdoor kunnen lip fillers niet heel diep worden geïnjecteerd. Dit draagt bij aan de tijdelijke duur van het resultaat.

4. Frequentie van de lip filler behandeling

Uit ervaring blijkt dat als je lip fillers een paar keer herhaald de lip filler langer kan blijven zitten. Je moet in een aantal behandelingen de lip fillers rustig opbouwen, laat nooit de eerste keer teveel plaatsen, dit kan de lippen oprekken en een onnatuurlijk resultaat met zich meebrengen.

5. Andere factoren zoals leefstijl

Een hyaluronzuur filler wordt vanzelf door het lichaam afgebroken, daarom is de filler ook maar tijdelijk. Bij de één gaat dit proces sneller dan bij de ander. Jouw leefstijl kan hierop van invloed zijn. Roken, stress, alcoholgebruik zijn voorbeelden die een negatieve invloed kunnen hebben op de duurzaamheid van een filler. Ook kan jouw metabolisme en hoeveelheid lichaamsbeweging bijdragen een versnelde afbraak van fillers. it ervaring blijkt dat als je lip fillers een paar keer herhaald de lip filler langer kan blijven zitten. Je moet in een aantal behandelingen de lip fillers rustig opbouwen, laat nooit de eerste keer teveel plaatsen, dit kan de lippen oprekken en een onnatuurlijk resultaat met zich meebrengen.

Mochten jouw lip fillers snel verdwijnen bespreek dit dan vóór de behandeling met de arts. De arts kan dan samen met jou een behandelplan opstellen om te proberen dat jij zo lang mogelijk kan genieten van de lip fillers. Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult met één van onze artsen.

Recent Posts
populariteit botox neemt toe the body clinicLippen opvullen gallery 5