CLOSE

Wees bewust van de gevaren van een lip filler behandeling

hugo ammerlaan arts the body clinic 1

Lip fillers zijn een populair middel om de lippen te vergroten en te verstevigen, maar net als elke medische behandeling, zijn er risico’s aan verbonden. In deze blog zullen we de mogelijke gevaren van een lip filler behandeling bespreken, zodat je beter geïnformeerd bent voordat je een beslissing neemt om deze behandeling te ondergaan.

Infectie

Een van de belangrijkste risico’s van een lip filler behandeling is infectie. Hoewel de behandelingen meestal veilig zijn als ze worden uitgevoerd door een gekwalificeerde arts, kan er altijd een kleine kans op infectie bestaan. Symptomen van een infectie kunnen onder andere roodheid, zwelling en pijn zijn. In zeer zeldzame gevallen kan een infectie leiden tot ernstige complicaties zoals weefselbeschadiging en zelfs verlies van lippenweefsel. Zorg er dus voor dat u zich laat behandelen in een daarvoor ingerichte kliniek met deskundig artsen.

Overcorrectie

Een ander risico van lip filler behandelingen is overcorrectie. Dit betekent dat te veel filler wordt geïnjecteerd, wat kan leiden tot onnatuurlijk uitziende lippen of zelfs onbalans in het gezicht. Dit kan moeilijk te corrigeren zijn en kan leiden tot permanente esthetische schade. Kies een kliniek die zich laat voorstaan op een natuurlijk resultaat en niet alleen bezig is met het verkopen van zoveel mogelijk milliliters.

Allergische reactie

Er is ook een kans op allergische reacties op de filler die wordt gebruikt. Hoewel de meeste fillers gemaakt zijn van natuurlijke stoffen die goed worden verdragen door het lichaam, kan het voorkomen dat iemand een allergische reactie krijgt. Symptomen van een allergische reactie kunnen onder andere roodheid, jeuk, zwelling en huiduitslag zijn. In ernstige gevallen kan een allergische reactie leiden tot ademhalingsproblemen en zelfs shock. Voor mensen die voor het eerst een filler behandeling ondergaan is het daarom aan te raden om een DNA test te laten doen om een allergische reactie zoveel mogelijk uit te sluiten.

Bijwerkingen

Ten slotte is er ook een kans op bijwerkingen na de behandeling. Deze kunnen onder andere zwelling, roodheid, pijn en ongemak zijn. Hoewel deze bijwerkingen meestal binnen enkele dagen verdwijnen, kunnen ze in zeer zeldzame gevallen langer aanhouden of zelfs permanent zijn. Kies daarom voor een kliniek waarin je wordt behandeld door ervaren artsen waarbij je ook de mogelijkheid hebt voor een gratis touch-up / controle.

In het algemeen is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn voordat je een lip filler behandeling ondergaat. Overleg altijd met een gekwalificeerde arts voordat je een beslissing neemt, en wees je ervan bewust dat er altijd risico’s aan verbonden zijn. Door deze risico’s te begrijpen, kun je een weloverwogen beslissing nemen.

Recent Posts
22bodyclinic lipfillers hoelang22jpgverzorging huid zwangerschap 1