CLOSE

3 grootste mythes over botox ontkracht!

bart biermans arts the body clinic 1

Onze arts Leonie de Noo in gesprek met Maaike van Furrow.nl over de drie grootste mythes over botox.

Schermafbeelding 2017-01-26 om 11.53.28
Het is tijd om feit van fictie te onderscheiden: van botox ga je niet dood, je gezicht stort niet in elkaar als je met botox stopt én botoxlippen hebben niks met botox te maken. De 3 grootste mythes over botox ontkracht.

Met botox kan je je gezicht niet meer bewegen

Botox wordt vaak geassocieerd met een uitdrukkingsloos gezicht. Cosmetisch arts Leonie de Noo: “Alleen als je alle zones in je gezicht met botox behandelt en daarbij ook nog eens de volle dosering gebruikt, kan het gebeuren dat je je wenkbrauwen niet meer optrekken of je voorhoofd bewegen.” En dat kan inderdaad voor een uitdrukkingsloos gezicht zorgen. “Al helemaal in combinatie met te veel fillers ziet het er dan inderdaad redelijk onnatuurlijk uit.”

Maar dat betekent niet dat je na elke botoxbehandeling je gezicht niet meer kan bewegen: “Het verzorgen van je huid én eventueel het verbeteren van je huidconditie is essentieel. Een gezonde huid heeft (meestal) ook minder botox nodig. Op deze manier zorg je voor een heel natuurlijk resultaat én kan je na afloop van de botoxbehandeling gewoon nog je gezicht kan bewegen.” 
IMG_2037

Botox vult rimpels op

In tegenstelling tot fillers, vul je met botox geen rimpels op, maar pak je juist de oorzaak van de rimpel aan. “Botox gebruik je voor de behandeling van mimische rimpels, oftewel rimpels die ontstaan door beweging, zoals bijvoorbeeld de fronsrimpel, kraaienpootjes of voorhoofdrimpels.”

Hoe je een rimpel daadwerkelijk vermindert (opvullen of niet) hangt af van de oorzaak. “Rimpels die ontstaan zijn door volumeverlies en/of vermindering van collageen en elastine vul je op met een hyaluronzuurfiller, maar bij deze behandeling komt geen botox aan te pas.”

Botox zorgt voor grote lippen

De gevreesde duckface worden vaak geassocieerd met botox, maar het zijn juist fillers die voor de opgevulde lippen zorgen. “Het is een hardnekkig misverstand dat de duckface wordt veroorzaakt door botox.” Met botox voeg je namelijk geen volume toe, maar zorg je ervoor dat de spieren die de rimpels veroorzaken minder goed kunnen samentrekken. “En daar komt bij dat je, gezien het risico op eventuele complicaties, botox juist zo veel mogelijk wilt vermijden rondom je mond.”

Het zijn dan ook de fillers die voor de duckface verantwoordelijk zijn. “Te veel fillers of een verkeerde injectietechniek (of een combinatie) kunnen inderdaad voor een opgevuld effect van je lippen zorgen. Maar ook hiervoor geldt dat het niks met botox te maken heeft.” 

azzalure

Bron: Furrow.nl 25 januari 2017

Recent Posts