CLOSE

Kan ik in de zomer een Botox of filler behandeling ondergaan?

hugo ammerlaan arts the body clinic 1

De zomer is de perfecte tijd voor veel cosmetische behandelingen, vooral voor Botox en fillers. Met het warmere weer en de langere dagen is het de perfecte tijd om een beetje ‘opgefrist’ te worden. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat er een controleafspraak twee weken na de behandelingen gepland wordt, dus dien je rekening te houden met eventuele vakantieplannen. 

Botox behandeling in de zomer

Indien je interesse hebt in een Botox behandeling dan vraag je je misschien af wanneer hiermee te beginnen. Veel mensen denken dat injectables behandelingen niet mogelijk zijn in de zomer, maar niets is minder waar. De zon heeft geen negatief effect op een Botox-behandeling. Het is echter belangrijk om de huid na een Botox-behandeling te beschermen tegen de UV-stralen van de zon om de beste resultaten te verkrijgen.

Wat is een Botox behandeling?

Botox is een populaire niet-chirurgische cosmetische behandeling die rimpels en fijne lijntjes kan helpen verminderen. De behandeling bestaat uit kleine injecties van een gezuiverd uit de natuur verkregen eiwit in bepaalde gezichtsspieren. Dit eiwit helpt de spieren te ontspannen en voorkomt de vorming van rimpels. De resultaten kunnen tot vier maanden aanhouden. 

Filler behandeling in de zomer

Fillers zijn een andere populaire behandeling die rimpels kunnen helpen verminderen. Net als Botox is ook deze behandeling mogelijk in de zomer. Fillers worden in de huid geïnjecteerd om rimpels op te vullen en volume te geven aan bijvoorbeeld de wangen, lippen en kin. De resultaten van deze behandelingen kunnen tot twaalf maanden duren, dus het is een goede optie voor degenen die er op hun best uit willen zien voor de zomer.

Controleafspraak 

Het is belangrijk om te weten dat er na de Botox- en fillerbehandelingen een follow-up controle van twee weken plaatsvindt. Dit is om ervoor te zorgen dat de behandelingen goed werken en dat er geen bijwerkingen of neveneffecten zijn opgetreden. Dus als je een zomervakantie plant is het belangrijk om dit in gedachten te houden en de behandeling dus ongeveer 4 weken voor de geplande vakantie te boeken. 

Het mooie van zowel Botox als fillers is dat het zeer veilige behandelingen zijn met minimale downtime. De meeste mensen kunnen direct na de behandeling hun normale activiteiten hervatten. Het is echter belangrijk op te merken dat er bijwerkingen kunnen optreden, zoals blauwe plekken en zwellingen, dus het is beter om de eerste dagen na de behandeling blootstelling aan de zon en inspannende activiteiten te vermijden. 

Kortom, Botox- en fillerbehandelingen kunnen een geweldige manier zijn om je uiterlijk voor de zomer op te frissen. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat je niet direct op zomervakantie gaat na de behandeling en rekening houdt met de controleafspraak. 

Wil je van de zomer stralen? Boek je afspraak dan ruim voor jouw vakantie in.

Recent Posts
22bodyclinic fernpatterntechnique fillertechniek2222bodyclinic liptaping lipfillermigratie22 2