CLOSE

Wordt Daxxify de nieuwe Botox?

dionne deibel arts the body clinic 1

Daxxify

Daxxify, de langverwachte Botox die langer blijft zitten, is gisteren (8 sept 2022) goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration) in Amerika. Een traditionele behandeling met Botox blijft ongeveer 4 maanden werkzaam waarna de spier weer kan bewegen en rimpels weer tevoorschijn komen. Daxxify laat de spieren niet 4, maar 6 maanden ontspannen. Met de introductie van Daxxify ligt er dus een grote concurrent op de loer. De vraag is dan ook: Wordt Daxxify de nieuwe Botox?

Botox kan het heet onder de voeten krijgen

Daxxify (DaxibotulinumtoxinA-lanm) is ontworpen door pharmaceut Revance. De bestanddelen van Daxxify zijn vrijwel gelijk aan die van Botox. Zowel Botox als Daxxify komen voort uit het kern bestanddeel van Botulium type A. Botox gebruikt twee aanvullende eiwitten voor stabilisatie, terwijl Daxxify een peptide gebruikt.

Naast een 1,5 keer langere werking is Daxxify ook sneller werkzaam. Waar Botox er zeven dagen over doet om volledig werkzaam te worden doet Daxxify er maar twee dagen over. Het kan dus goed zijn dat Botox het heet onder de voeten gaat krijgen.

Onduidelijkheden over Daxxify

We zijn al zeer bekend met het middel Botox, maar ondanks dat Daxxify er heel erg op lijkt zijn er toch nog veel onduidelijkheden over Daxxify zoals: de prijs, de bijwerkingen en wat voor effect dit nieuwe product zal hebben op de frequentie van kliniek bezoeken.

Botox zal niet van vandaag op morgen verdwijnen

Botox zal niet van vandaag op morgen verdwijnen, maar Daxxify heeft wel goede kaarten om op de duur het stokje over te nemen. Het kan zijn dat Daxxify als eigen merk in de markt komt, maar het is ook denkbaar dat de naam Botox blijft, maar er Daxxify wordt gebruikt. De tijd zal het leren.

Daxxify bij The Body Clinic

Daxxify is op het moment van schrijven nog niet beschikbaar in Nederland. We brengen u er uiteraard van op de hoogte als wij Daxxify in onze kliniek gaan aanbieden.

Wat is Botox?

We zijn bijna allemaal bekend met de anti-rimpelbehandeling Botox. Er bestaan meerdere merken Botox op de markt. Botox is officieel een merknaam voor het uit de natuur verkregen eiwit Botulinetoxine. Bij The Body Clinic gebruiken wij het A-merk Azzalure. Door gebruik te maken van Botox wordt het ‘aanspansignaal’ tussen de zenuwen en de spiertjes in de huid geblokkeerd. Hierdoor kunnen de spiertjes in de huid niet meer (volledig) worden aangespannen. Botox wordt aan de hand van injecties in de huid gespoten en is vrijwel pijnloos.

Recommended Posts
medisch afvallen injecties body clinic amsterdam 10bnn spuiten slikken body clinic