CLOSE

Mesobotox

Een Mesobotox behandeling die de huid verjongt, verstrakt en verbetert.

cropped marlijn spierenburg huidtherapeut the body clinic 1.jpg

De informatie op deze pagina is medisch getoetst door
huidtherapeute Marlijn Spierenburg

Wat is Mesobotox

Mesobotox biedt een veelzijdige aanpak om de huid te verjongen en te verbeteren. Deze behandeling wordt ingezet om een doffe huid, oneffen huidtint of -structuur te verbeteren en overmatige talgproductie verminderen. Kleine hoeveelheden botulinetoxine (Botox) worden, gecombineerd met andere voedende ingrediënten, de huid ingesluisd door middel van microneedling. Dit zorgt voor een verbeterde huidkwaliteit, glanzende huid en verminderde talg- en zweetproductie.

Wat is Mesobotox

Mesobotox biedt een veelzijdige aanpak om de huid te verjongen en te verbeteren. Deze behandeling wordt ingezet om een doffe huid, oneffen huidtint of -structuur te verbeteren en overmatige talgproductie verminderen. Kleine hoeveelheden botulinetoxine (Botox) worden, gecombineerd met andere voedende ingrediënten, de huid ingesluisd door middel van microneedling. Dit zorgt voor een verbeterde huidkwaliteit, glanzende huid en verminderde talg- en zweetproductie.

Waarom een Mesobotox behandeling?

Het inbrengen van Botox in de oppervlakkige huidlagen geeft de huid een mooie glans. Daarnaast vermindert het de activiteit van talg- en zweetkliertjes en brengt dus de talg- en zweetproductie in balans. Er is geen sprake van spierontspanning in het gelaat, aangezien de Botox alleen in de oppervlakkige huidlagen gesluisd wordt. Microneedling stimuleert ook collageenproductie doordat er kleine microgaatjes in de huid worden gemaakt. Deze gecontroleerde ‘beschadiging’ van de huid stimuleert het genezingsproces van de huidcellen waarbij nieuw collageen aangemaakt wordt. Dit helpt ook de huidstructuur en -teint te verbeteren.

 • Verbetering van de huidkwaliteit
 • Glanzende huid
 • Egaliseren van huidteint en -structuur
 • Verminderde zweetproductie
 • Verminderde talgproductie

De behandeling Mesobotox

Voorafgaand aan de behandeling komt u op consult bij onze huidtherapeute. Gedurende dit consult worden uw wensen besproken en wordt er een realistisch behandelplan opgesteld, om zo uw gewenste resultaat te behalen.

De volledige behandeling bestaat uit het reinigen van de huid en peeling, de Mesobotox behandeling zelf, en een verzachtend masker. Het reinigen van de huid en het aanbrengen van de peeling vermindert onzuiverheden en stimuleert het celvernieuwingsproces. Vervolgens wordt er een cocktail van ingrediënten, waaronder botulinetoxine, door middel van microneedling dieper in de huid gebracht. Microneedling stempelt micronaaldjes in een zeer snel tempo in de huid, waardoor de aangebrachte ingrediënten beter worden geabsorbeerd. Hierna wordt een verzachtend masker aangebracht om de huid te kalmeren en herstel te bevorderen.

Prijs: €345,-
Voorbereiding: 15 minuten voor de behandeling aanwezig zijn
Verdoving: Optioneel, crème
Duur: 60 minuten
Pijn (0-10): 4
Product: Microneedling met botox & chemische peeling
Veiligheid: Veilig
Duurzaamheid: Blijvend, onderhoud geadviseerd

Wat te doen voor en na een Mesobotox behandeling?

Voor de behandeling

Voordat u bij The Body Clinic een Mesobotox behandeling ondergaat, vindt er altijd eerst een consult met onze huidtherapeute plaats. Minimaal twee dagen voor de Mesobotox behandeling wordt er geadviseerd geen tretinoïne of retinol te gebruiken. Vermijd voor de behandeling huidirritatie en/of opzettelijk bruin worden van de huid, waaronder zelfbruiner. Op de dag van de behandeling zelf is het van belang dat u zonder make-up, crème, lotion of parfum op naar de kliniek komt.

Na de behandeling

Na de behandeling vermijdt u gedurende drie dagen vochtige ruimtes, warmte en inspanning. Ook actieve ingrediënten, zoals retinol en glycolzuur, moeten tot een paar dagen na de behandeling worden vermeden. Make-up mag na twee dagen na de behandeling weer aangebracht worden. Verzorg de huid de eerste paar dagen met een milde reiniging, hydraterende crème en een SPF-product.

Hersteltijd

Direct na de behandeling kan er enige roodheid of lichte zwelling optreden, die doorgaans binnen 24 tot 36 uur verdwijnt. De huid kan lichtjes schilferen gedurende zo’n drie dagen.

Duur resultaat

De resultaten worden meestal binnen enkele dagen tot een week zichtbaar. Het optimale effect is zichtbaar na ongeveer twee weken. De huid ziet er gladder, frisser en jeugdiger uit.

Gratis intake Mesobotox

The Body Clinic biedt u, voorafgaand aan een Mesobotox behandeling, een kosteloos consult met een huidtherapeut aan. Voor ons is het belangrijk dat u een tevreden cliënt wordt. Wij zijn niet voor niets al jaren de best beoordeelde kliniek van Nederland. Uw verwachtingspatroon wordt in kaart gebracht, mogelijkheden en onmogelijkheden besproken en uiteindelijk krijgt u een eerlijk en op uw situatie toegesneden advies.

Veiligheid van Mesobotox

Mesobotox is een veilige, minimale ingreep die huidverjonging stimuleert. De meeste mensen ervaren slechts milde bijwerkingen zoals roodheid en zwelling. Deze bijwerkingen verdwijnen binnen enkele dagen. Ernstige complicaties zoals infecties of allergische reacties zijn extreem zeldzaam. Tijdens het consult zal de huidtherapeute uw wensen met u bespreken en u een realistisch advies geven.

Prijzen Mesobotox

Behandeling Prijs
Mesobotox €345,-

FAQ

Wat is Mesobotox?

Mesobotox is een behandeling die microneedling combineert met het insluizen van botulinetoxine en voedende ingrediënten om de huid te verbeteren. 

Wat is het verschil tussen Mesobotox en traditionele Botox?

Mesobotox werkt oppervlakkig en zorgt voor een verstrakking van de huid zonder de volledige immobilisatie van de spieren zoals bij traditionele Botox. Botox wordt geïnjecteerd door een arts en Mesobotox wordt aangebracht door middel van microneedling door een huidtherapeute. 

Hoe lang duren de resultaten van Mesobotox?

De resultaten van Meso Botox kunnen tot 3-6 maanden aanhouden, afhankelijk van de individuele huidconditie en het opvolgen van onderhoudsbehandelingen.

Is Mesobotox veilig?

Ja, Mesobotox is een veilige behandeling met minimale bijwerkingen. Tijdens het consult wordt uw huidconditie beoordeeld en krijgt u advies op maat.

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

Filler behandelingen

 • Jukbeenderen
 • Kaaklijn
 • Rimpels bovenlip
 • Lippen opvullen
 • Liquid facelift
 • Mondhoekplooi
 • Neuscorrectie
 • Neus - lippenplooi
 • Acne littekens verwijderen
 • Slapen opvullen
 • Wallen onder de ogen verwijderen
 • Wangen opvullen
 • Kincorrectie
 • Oorlelcorrectie