CLOSE

4 tips bij het kiezen van een cosmetisch kliniek

mirthe van der putten arts the body clinic 1

Er zijn tegenwoordig veel cosmetisch klinieken in Nederland, maar hoe weet je nou welke kliniek goed is? In de zoektocht naar een goede kliniek dient u rekening te houden met verschillende factoren. In deze blog geeft arts Mirthe van der Putten vier tips bij het kiezen van de juiste cosmetisch kliniek.

4 tips bij het kiezen van een cosmetisch kliniek

Bij interesse in een cosmetische behandeling begint de verdieping in cosmetisch klinieken. Je merkt al snel dat er erg veel klinieken zijn en dat het moeilijk is om een keuze te maken. In dit proces willen wij je vier belangrijke tips geven die de zoektocht naar de juiste cosmetisch kliniek misschien iets makkelijker maakt.

 1. Geregistreerde arts

  Als je opzoek gaat naar een cosmetisch kliniek is het van groot belang dat de arts BIG registreert is. Je weet dan zeker dat je wordt behandeld door een arts. Daarnaast is het belangrijk dat de kliniek is aangesloten bij de NVCG, dit is de beroepsvereniging voor de cosmetische geneeskunde. Ook raden wij aan reviews over de kliniek op te zoeken zodat je weet of patiënten tevreden zijn over de kliniek en de behandelingen. Kliniekervaringen is daar een goede website voor.

 2. Controleer het product

  Bij het kiezen van een cosmetisch kliniek is het ook belangrijk om te kijken wat voor producten er worden gebruiken. Wij raden aan alleen een kliniek te kiezen die A-merk producten gebruikt zoals Restylane. Het zijn wat duurdere producten, maar dan weet je zeker dat je een product kiest waar miljoenen behandelingen mee zijn uitgevoerd en waar de veiligheid van is bewezen. A-merken zijn dus relatief veiliger dan alle nieuwere goedkopere merken die zojuist op de markt zijn gekomen .

 3. Eerlijk advies

  Een kliniek waar je eerlijk advies krijgt is ook van groot belang. Zodra je binnenkomt moet er geen verkooppraatje worden opgehouden, er moet goed naar het gezicht worden gekeken en op basis daarvan moet een eerlijk advies worden gegeven over wat een goede behandeling kan zijn.

 4. Goede nazorg

  Tot slot is het belangrijk dat je een kliniek kiest die goede nazorg biedt. Kies een kliniek waar je terug kan komen voor een controle afspraak. Je kan dan samen met de arts bekijken of de behandeling naar wens is geweest. Mocht dit niet zo zijn dan is het prettig als je voor een kliniek kiest waar je gratis kan worden bij behandeld.

Recommended Posts
ireneklein thebodyclinic denhaag 122zomer tips cosmetische behandelingen body clinic.jpg22