CLOSE

De Bsure DNA-test voorspelt ernstige complicaties van fillers

hugo ammerlaan arts the body clinic 1

De Bsure DNA-test voorspelt ernstige complicaties van fillers

Of je ernstige complicaties krijgt na een behandeling met een filler is vanaf nu te voorspellen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er een onderdeel in je DNA zit dat ervoor zorgt dat je een grotere kans hebt op een ernstige afstotingsreactie na een filler behandeling. Dit gebeurt bij gemiddeld bij 2 op de 100 cliënten. The Body Clinic biedt als eerste cosmetisch kliniek in Nederland de Bsure DNA-test aan, deze test toont aan of u een verhoogd risico heeft op ernstige complicaties na een filler behandeling. Een filler behandeling wordt nu nóg veiliger!

Hoe reageert ons lichaam op fillers?

Om de kans op complicaties na een filler behandeling te minimaliseren is altijd het advies om op zoek te gaan naar een deskundige en ervaren arts die gebruik maakt van de best geteste producten, maar hoe uw lichaam op de filler reageert blijft onzeker. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat er een 1 a 2% kans is dat u na een filler behandeling een immuunreactie kunt krijgen, dit kan worden aangetoond in uw DNA. 

Als u al zonder problemen een fillers behandeling heeft ondergaan in het verleden is de kans op complicaties in de toekomst zeer klein, desalniettemin kan de test voor u ook interessant zijn.

HLA-combinatie in DNA is de boosdoener

Sinds 2015 zijn permanente fillers in Nederland verboden. Deze fillers brachten veel complicaties met zich mee. Tijdelijke hyaluronzuur fillers kunnen ook complicaties veroorzaken, echter veel minder vaak dan bij permanente fillers. Uit onderzoek blijkt dat mensen met een ernstige complicatie na een filler behandeling vaak een HLA-combinatie in hun DNA hebben. HLA staat voor ‘human leukocyte antigen’, dit is een receptor op iedere cel in het lichaam. Als er een filler in het lichaam wordt gespoten reageren deze receptoren en gaan ertegen vechten met als gevolg dat er ernstige langdurige complicaties kunnen ontstaan. De HLA-combinatie zorgt er dus voor dat je eigen afweersysteem in extreme mate reageert op fillers. Indien de DNA-test een positieve uitslag geeft dan heeft u een kans van 84% op een ernstige afstotingsreactie na een filler behandeling. Het is dan af te raden om over te gaan tot een filler behandeling.

Veelvoorkomende bijwerkingen versus ernstige complicaties van fillers

Complicaties na een filler behandeling kunnen altijd voorkomen. Het is echter noodzakelijk om veel voorkomende bijwerkingen te onderscheiden van ernstige complicaties. Kortdurende veel voorkomende bijwerkingen van fillers verdwijnen vaak vanzelf of zijn goed te behandelen. Langdurige ernstige complicaties, veroorzaakt door een specifieke HLA-combinatie in uw DNA, zijn vaak moeilijk te behandelen. Deze ernstige complicaties komen bij 2 op de 100 mensen voor die behandeld zijn met fillers.

Kortdurende veel voorkomende bijwerkingen van fillers:

 • Pijn
 • Blauwe plekken
 • Zwelling
 • Roodheid
 • Bobbeltjes
 • Infectie

Langdurige ernstige complicaties van fillers:

 • Blijvende roodheid
 • Verhardingen
 • Oedemen
 • Granulomen
 • Sarcoïdose
 • Sclerodermie
 • Panniculitis
 • Hepatitis
 • Pneumoniti
 • Syndroom van Sjögren

Optimale veiligheid

Bij The Body Clinic zijn wij altijd opzoek naar optimale veiligheid voor onze patiënten. Wij zorgen dat al onze artsen BIG geregistreerd zijn, jarenlange ervaring hebben en wij alleen A-merken injectables gebruiken waarbij wij kwaliteit over kwantiteit verkiezen. De Bsure DNA-test is een belangrijke toevoeging aan de veiligheid van een filler behandeling bij The Body Clinic. Vanaf september 2021 kunt u een Bsure DNA-test inboeken bij The Body Clinic. De test wordt uitgevoerd door een arts en gebeurt aan de hand van een ‘swap’ van uw speeksel. Ook is het mogelijk de DNA test bij ons op te halen en zelf thuis uit te voeren. Na ontvangst van de sample in het laboratorium krijgt u de uitslag binnen 10 tot 14 dagen, dit kan telefonisch, via de email of persoonlijk. 

Mocht u interesse hebben in een filler behandeling, maar twijfelt u over mogelijke complicaties dan kan de Bsure DNA-test de kans op een ernstige afstotingsreactie aanzienlijk verkleinen. 

Op onze website vindt u meer informatie over de Bsure DNA-test of boek direct een afspraak in via 020-4638668. 

Recommended Posts
22botox veiligheid body clinic22uitzending radar fillers 1