CLOSE

Echografie: een revolutionaire stap voor de veiligheid van injectables

cropped rose bischoff the body clinic 1

De innovatie in de esthetische medische wereld staat nooit stil. De focus hiervan ligt niet alleen op de ontwikkeling van producten zoals injectables, maar ook op manieren om de precisie van de injectables te verbeteren. Het gebruik van echografie bij een esthetische procedure is een van deze innovaties. Het is een techniek die gebruikmaakt van geluidsgolven om interne structuren van het lichaam zichtbaar te maken. De precisie van injectables is bijna net zo belangrijk als de injectable zelf om het mooiste en meest natuurlijke resultaat te behalen. Bovendien kan de arts hierdoor veiliger werken.

Wat is echografie?

Echografie werkt door het uitzenden van niet-hoorbare geluidsgolven die door de organen in het lichaam worden teruggekaatst. Deze teruggekaatste geluidsgolven worden opgevangen en omgezet in beelden die zichtbaar worden op een monitor. De arts kan hierdoor de interne structuren van het lichaam zoals organen, weefsels en bloedvaten bekijken. Er wordt ook gebruikgemaakt van een speciaal ontwikkelde gel op de huid die zorgt voor goede geleiding van deze geluidsgolven. Er komt bij echografie ook geen straling kijken. Echografie is daarom een veilige en niet-invasieve methode voor het onderzoeken van het lichaam.

Hoe maakt echografie injectables veilig?

Echografie kan niet alleen de weefsels in het lichaam laten zien, maar geeft ook aan waar eerder geïnjecteerde fillers zich bevinden. Zo kan een arts nauwkeurig een nieuwe behandeling uitvoeren. Er komen bovendien steeds meer aanwijzingen dat filler langer kan blijven zitten dan aanvankelijk is verwacht. Op die manier kan ongewenste ophoping van fillers voorkomen worden, of zelf echografisch worden verwijderd. Als we geen rekening houden met deze situaties, kan dat resulteren in onnatuurlijke resultaten.

Daarnaast laat echografie ook zien wat de precieze anatomie van het gezicht is. Zo kunnen we zien waar de bloedvaten zitten en kunnen we met een grotere nauwkeurigheid behandelen. Tot slot is echografie ook effectief bij het behandelen van een complicatie. Als er sprake is van een verstopt bloedvat of een bultje als gevolg van filler, geeft echo ons de mogelijkheid om de filler en grootte ervan zichtbaar te maken zodat we het probleem makkelijker kunnen verhelpen.

Deze aanpak zorgt ervoor dat behandelingen veiliger worden en de resultaten van een nieuwe filler behandeling worden geoptimaliseerd. Echografie is een prachtige ontwikkeling in de esthetische geneeskunde en zal in de toekomst waarschijnlijk steeds meer worden toegepast. Voor een natuurlijk resultaat zijn dit soort ontwikkelingen van groot belang. We willen immers jouw schoonheid laten stralen!

Recommended Posts
body clinic collageen verminderingvrouw in coma neppe ozempic body clinic blog 1