CLOSE

Hoe komt je huid gezond de winter door?

mirthe van der putten arts the body clinic 1

De winter brengt gezelligheid met zich mee, maar de koude temperaturen en droge lucht kunnen een tol eisen van je huid. Gelukkig zijn er enkele effectieve behandelingen en producten die je kunnen helpen om die gezonde, stralende gloed te behouden, zelfs als de temperaturen dalen.

Kies voor een stevige dagcrème

Een goede stevige dagcrème is essentieel om je huid te beschermen tegen de koude en droge lucht. Zoek naar een crème die rijk is aan voedende ingrediënten zoals hyaluronzuur, vitamine E en ceramiden. Deze ingrediënten helpen bij het vasthouden van vocht en het versterken van de huidbarrière.

Hydrafacial voor diepgaande hydratatie

Een Hydrafacial is een uitstekende behandeling om je huid een boost van hydratatie te geven. Deze behandeling combineert reiniging, exfoliatie en hydratatie in één, waardoor je huid er frisser en gezonder uitziet. De geavanceerde technologieën in een Hydrafacial kunnen de droogheid verminderen en je huid een stralende uitstraling geven.

Profhilo voor optimale hydratatie

Als je op zoek bent naar een diepere hydratatie, overweeg dan de Profhilo behandeling. Profhilo is een innovatieve behandeling die hyaluronzuur rechtstreeks in de huid injecteert. Hierdoor wordt de huid van binnenuit gehydrateerd en krijgt ze een natuurlijke, jeugdige uitstraling. Deze behandeling is ideaal voor mensen die last hebben van een droge huid tijdens de wintermaanden.

Wat Profhilo onderscheidt, is de techniek waarmee het wordt toegediend. Deze behandeling vereist nauwkeurige expertise en kan alleen worden uitgevoerd door een ervaren arts. Het hyaluronzuur wordt met kleine injecties rechtstreeks in de huid geïnjecteerd op specifieke punten. De huid wordt optimaal gehydrateerd in alle lagen van de huid. Ook in de dieper gelegen lagen, waar een gezichtscrème niet kan komen.

Eén van de voordelen van Profhilo is dat het niet alleen zorgt voor diepgaande hydratatie, maar ook de textuur en stevigheid van de huid verbetert. Na verloop van tijd merken veel mensen een vermindering van fijne lijntjes en een verbeterde elasticiteit.

Belangrijk is om te benadrukken dat Profhilo een medische procedure is en alleen mag worden uitgevoerd door een gekwalificeerde arts met ervaring in cosmetische behandelingen. De keuze van een bekwame professional is cruciaal om de beste resultaten te behalen en mogelijke risico’s te minimaliseren.

Exfolieer regelmatig

Regelmatig exfoliëren is belangrijk om dode huidcellen te verwijderen en je huid er fris en stralend uit te laten zien. Kies voor een milde exfoliant die geschikt is voor jouw huidtype. Overmatig exfoliëren kan de huid beschadigen, dus wees voorzichtig en doe het niet meer dan twee keer per week. AHA’s, zoals glycolzuur en melkzuur, zijn wateroplosbare zuren die zachtjes de bovenste laag van de huid exfoliëren. Ze zijn ideaal voor het verbeteren van de textuur en het verminderen van fijne lijntjes. BHA’s, zoals salicylzuur, zijn vetoplosbaar en dringen dieper door in de poriën, waardoor ze bijzonder geschikt zijn voor mensen met een vette of acne-gevoelige huid.

Bescherm je huid tegen invloeden van buitenaf

Wanneer je naar buiten gaat, zorg er dan voor dat je je huid goed beschermt tegen de kou en de wind. Draag een sjaal om je gezicht te bedekken en gebruik een hydraterende lippenbalsem om gesprongen lippen te voorkomen.

Door deze tips en behandelingen te combineren kun je de gezonde gloed van je huid behouden, zelfs tijdens de koudste maanden van het jaar. Vergeet niet om altijd professioneel advies in te winnen voor de beste resultaten. Interesse in een Profhilo behandeling? Boek dan een vrijblijvend consult met onze artsen.

Recent Posts
optie medisch afvallen22bodyclinic saxenda onderhoudsdosering22