CLOSE

Huidveroudering…wat gebeurt er met ons gezicht als we ouder worden?

bart biermans arts the body clinic 1

Huidveroudering…wat gebeurt er met je gezicht als je ouder wordt?

Botverlies
Tijdens het verouderingsproces wordt bot geabsorbeerd, de gezichtsbeenderen worden dunner en brozer. Dat zorgt ervoor dat je gezicht er smaller uitziet en dat leidt tot minder strak uitziende kaak- en jukbeenderen.

Vetverlies
Het gezicht verliest vulling van onderhuids vet, de elasticiteit / collageen neemt af en het volume zakt van de wangen en oogleden onder invloed van de zwaartekracht naar beneden. Collageen is een bindweefsel dat zorgt voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Op jonge leeftijd maakt ons lichaam voldoende collageen aan om de huid stevig en soepel te houden. Na je 25e levensjaar neemt de aanmaak van collageen echter af. Doordat de huid slapper wordt en effecten van buitenaf een groter effect op de huid hebben, ontstaan langzaam de eerste rimpels. Daarnaast neemt ook de aanmaak van het eiwit elastine af.

Volumeverlies
De verdeling van onderhuids volume kan gecorrigeerd worden zónder operatie, met behulp van injectables. Hiermee kunnen ook rimpels effectief worden aangepakt. De meest gebruikte middelen om rimpels te behandelen zijn botuline toxine (Botox) en hyaluronzuur (o.a.Restylane®). Botox ontspant de onderliggende gezichtsspieren, terwijl het hyaluronzuur de huid opvult. Een perfecte manier om het volumeverlies in het gezicht te herstellen is een liquid facelift behandeling.

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van gezichtsverjonging, maak dan nu gratis een consult afspraak via 020-4638668.

wallen safety

Recent Posts