CLOSE

Inspectie: meer handelingen in beautysalon door arts laten doen

mirthe van der putten arts the body clinic 1

Laat je niet zomaar behandelen met fillers in een beautysalon!

De gezondheidsinspectie heeft vandaag, dinsdag 9 augustus 2022, gemeld dat bepaalde handelingen in schoonheidssalons door een arts moeten worden uitgevoerd. Het gaat om het gebruik van de mesogun en hyaluronpen, apparaatjes om rimpels en of lippen op te vullen. Al eerder lag een behandeling met de mesogun bij een schoonheidsspecialiste onder vuur in een uitzending van Radar. De uitspraak van de gezondheidsinspectie laat zien dat de veiligheid van de cliënt voorop staat en alleen iemand die bekwaam is een behandeling met fillers mag uitvoeren.

Zo meldt het ANP:

“Gezondheidsinstituut RIVM heeft de werking van deze apparaten bekeken. Op basis van de onderzoeksresultaten beschouwt de inspectie behandelingen met een mesogun of een hyaluronpen, net als andere apparaten met vergelijkbare techniek, als het zetten van een injectie. Daarmee is het volgens de bestaande wetgeving een “voorbehouden handeling”, hetgeen betekent dat deze alleen door een arts mag worden uitgevoerd, zoals ook het geval is bij fillers en botox.

In de wet staan handelingen genoemd die uitsluitend door geregistreerde zorgverleners mogen worden verricht. Apparaten worden niet vermeld. “De eerste types hyaluronpen en mesogun spoten de vloeistof oppervlakkig in. Maar intussen zijn er ook van dit soort apparaten die dieper de huid indringen. Er ontstond daardoor ook discussie in het veld over het gebruik van deze apparaten”, licht de inspectie toe. De organisatie spreekt zich nu voor de eerste keer expliciet uit over deze behandelmethoden”.

Lees hier het hele artikel.

 

 

Recommended Posts
22bodyclinic dionnedeibel denhaagrotterdam indebuurt22medisch afvallen injecties body clinic amsterdam 9