CLOSE

Levensgevaarlijk! – De internettrend om afslankmedicijnen zelf te maken

simone kouwenberg arts the body clinic 2

Door Amerika gaat momenteel een levensgevaarlijke internettrend die mensen aanzet om ruwe chemicaliën te mengen om de populaire afslankmedicijnen Wegovy en Ozempic zelf te maken. Na een nationaal tekort aan de twee medicijnen in Amerika promoten online sites producten waarmee je je eigen injecties voor gewichtsverlies kunt maken. Sommige sites publiceren zelfs instructievideo’s over hoe je dit moet doen. Deze internettrend om afslankmedicijnen zelf te maken is levensgevaarlijk en wordt dan ook ten zeerste afgeraden!

Wegovy en Ozempic

Wegovy en Ozempic, oorspronkelijk ontwikkeld voor mensen met diabetes type 2, zijn drastisch in populariteit gestegen nadat een aantal van ‘s werelds grootste beroemdheden hebben toegegeven ze te gebruiken om af te vallen, zoals Elon Musk en Kim Kardashian.

Medicijnen zelf maken is levensgevaarlijk

Dr. Shauna Levy, assistent-professor bariatrische chirurgie aan de Tulane University in New Orleans, zei: “De medicatie thuis maken is ongelooflijk onveilig en brengt mensen in gevaar. Het zijn onveilige ingrediënten waar je vreselijke bijwerkingen van kan krijgen en de kans op een overdosis is heel groot.”
Er zijn 10 websites gevonden die semaglutide in poedervorm verkopen. Ook al wordt er op deze websites aangegeven dat het alleen gekocht mag worden voor laboratorium- en onderzoeksgebruik wordt dit advies genegeerd en wordt het gebruikt om injecties van te maken voor gewichtsverlies.

Saxenda is alleen op doktersrecept te verkrijgen

De populariteit van injecties om af te vallen laat mensen zoeken naar alternatieven om dit geneesmiddel goedkoper te verkrijgen en zelf te gaan maken. Goedkopere varianten kunnen verkeerde stoffen bevatten en een geneesmiddel zelf maken is levensgevaarlijk. Bij The Body Clinic is afvalmedicijn Saxenda niet voor niets alleen te verkrijgen op doktersrecept, laat je dan ook niet gek maken door internettrends want dat kan ernstige gevolgen met zich meebrengen voor jouw gezondheid.

Heb je interesse om af te vallen door middel van injecties boek dan een vrijblijvend consult bij onze arts in. 

Recent Posts
medisch afvallen injecties body clinic amsterdam 322bodyclinic fillers inde zon hyaluronzuur22