CLOSE

Overweeg je lip fillers?

mirthe van der putten arts the body clinic 1

Overweeg je lip fillers?

De lip filler trend van de afgelopen jaren is je vast niet ontgaan. Waar eerst alleen beroemde sterren met opgevulde lippen rondliepen, zie je tegenwoordig steeds meer mensen die overgaan tot het vergroten van de lippen. Bij The Body Clinic hebben wij de lip filler behandeling al duizenden keren uitgevoerd, hebben wij veel adviezen gegeven en weten wij inmiddels welke techniek goed past bij het gewenste resultaat. Wat ons opvalt is dat cliënten vooraf aan de behandeling niet altijd weten waar ze aan beginnen. Met de kennis die wij de afgelopen 15 jaar hebben opgedaan willen wij u middels deze blog informeren zodat u een weloverwogen beslissing maakt indien u lip fillers overweegt.

Lip filler trend

Steeds meer mensen willen volle, sensuele en symmetrische lippen. Deze trend heeft ervoor gezorgd dat lip fillers een van de populairste behandelingen is geworden in de cosmetische sector. De grote vraag naar lip fillers zorgt ervoor dat er steeds meer aanbod komt. Helaas is het aanbod vrij divers in kwaliteit. Steeds vaker komen er mensen bij ons de kliniek die geen goede ervaring hebben gehad met lip fillers en het nu goed en professioneel willen laten doen. Hieronder leest u de belangrijkste do’s en don’ts voor mooie natuurlijke vollere lippen.

Do’s van lip fillers

 • Zorg dat de juiste filler wordt geïnjecteerd
  Het er erg belangrijk dat je goed de tijd neemt om veel te weten te komen over de verschillende soorten fillers. Dit omdat niet alle fillers legaal zijn en je daardoor een kans hebt dat er slechte kwaliteit lip filler wordt gebruikt. Dit kan zorgen voor complicaties. Bij The Body Clinic gebruiken wij een hyaluronzuur filler. Dit is een tijdelijke filler dat sterk lijkt op het hyaluronzuur dat in ons lichaam wordt gemaakt. Hyaluronzuur fillers zijn dus veilig en kunnen eventueel ook worden opgelost met behulp van ‘hyaluronidase’, dit maakt de behandeling extra veilig. Bij The Body Clinic gebruiken we de merken Restylane en Saypha. Dit zijn A-merk hyaluronzuur fillers en worden al een lange tijd gebruikt. Inmiddels zijn er tientallen miljoenen behandelingen mee uitgevoerd. Het is dus gebleken dat dit veilige fillers zijn wat het risico op complicaties heel klein maakt.
 • Ga naar een ervaren arts 
  Naast het gebruik van veilige fillers is het ook erg belangrijk om naar een ervaren arts op het gebied van Botox en fillers te gaan. Fillers mogen alleen door artsen toegediend worden. Als je wilt weten of een cosmetisch arts geschikt is voor een lip filler behandeling raden wij je aan onderzoek naar die arts te doen. Dit doe je door reviews te lezen van de arts en de kliniek waar de arts werkt. Dit kan bijvoorbeeld op www.Kliniekervaringen.nl of via Google Reviews. Ook moet de arts BIG geregistreerd zijn, dit kan je terugvinden in het BIG register. Een goed gevoel hebben bij de arts is ook belangrijk. Daarom is het goed om eerst op consult te gaan met de behandelend arts. Bij The Body Clinic heb je het consult, de behandeling en de na controle altijd bij dezelfde arts. Tevens is een consult gratis!
 • Maak een weloverwogen keuze
  Het is belangrijk dat jij de keuze maakt over jouw eigen gezicht. Bedenk van te voren hoe je wilt dat jouw lippen er na de filler behandeling uit gaan zien. Ga je voor een natuurlijk resultaat, dus wat jeugdige en vollere lippen of vind je het niet erg als je ziet dat je de behandeling hebt laten uitvoeren? Dit allemaal is jouw keuze. Het is belangrijk dat de arts jouw keuze begrijpt en hetzelfde voor ogen ziet. Als je er nog niet uit bent wat je precies met de vorm of hoeveelheid van jouw lippen wilt laten doen, laat je dan adviseren door een ervaren arts. Zij zien wat mooi staat in verhouding tot jouw gezicht. Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken is naar voren gekomen dat lippen op hun mooist zijn wanneer de bovenste tot onderste lip ratio als volgt is: 1,0 : 1,6 à 2,0. Dit betekent dat de onderlip zo’n 1,6 à 2 keer zo groot moet zijn ten opzichte van de bovenlip (Mandy, 2007, Sarnhoff & Gotkin, 2021).
 • Bouw de hoeveelheid rustig op
  Ga jij voor het eerst een behandeling laten uitvoeren met lip fillers? Houd dan rekening met het aantal hoeveelheid die je laat inbrengen. Het is lastig om het eindresultaat dan al in te schatten, misschien schrik je wel van te grote lippen. Daarom is het verstandig om rustig aan te beginnen met kleine hoeveelheden. Zo kan jij goed bepalen hoe jij de vorm en volume van jouw lippen wilt. Je kan eventueel daarna nog wat extra toevoegen. De artsen bij The Body Clinic zullen altijd tijdens het consult deskundig advies geven wat het beste past bij jouw gezichtsvorm en contouren.

Don’ts van lip fillers

 • Ga het zelf niet injecteren 
  Tegenwoordig zien wij veel mensen die gaan experimenteren met het opvullen van hun lippen met op internet gekochte fillers. Dit zijn filler die niet zijn goedgekeurd en waar de veiligheid niet van is gegarandeerd. Doe dit alsjeblieft niet, dit is enorm gevaarlijk! In Nederland heb je de juiste opleiding en ervaring nodig om injectables te mogen te mogen toepassen, in je gezicht lopen namelijk veel bloedvaten en aderen. De fillers die artsen injecteren zijn uitvoerig getest op complicaties en bijwerkingen en hebben een keurmerk. Een risico van het zelf injecteren van lipfillers is dikke, harde bobbels en verkleuring van de lippen. Ook is er kans op ‘vasculaire occlusie’. Dit houdt in dat een filler een bloedvat binnendringt en verstopt raakt. Als dit gebeurt sterft het weefsel af. Ook bij het gebruik van een ‘hyaluron pen’ zitten veel risico’s verbonden. Bij een hyaluron pen wordt de filler door hoge druk door de huid heen geschoten. Hierdoor kunnen je bloedvaten verstopt raken en kan het je gezicht verminken. Genoeg reden om zelf nooit lip fillers te injecteren. “Kijk uit. Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken. Een geslaagde ingreep begint bij een goede arts.”
 • Pas op voor permanente fillers 
  Als jij jouw lip fillers mooi vindt en je het resultaat wilt behouden, dan moet je één keer in de 9-12 maanden terugkomen voor herhaling. Permanente fillers blijven voor de rest van je leven in je huid zitten omdat jouw lichaam de filler niet kan opruimen. Permanente fillers bestaan uit onnatuurlijke materialen die ervoor kunnen zorgen dat er ontstekingsreacties en abcessen ontstaan. Ook kan de filler in je lichaam gaan zwerven. Om die redenen zijn permanente fillers door de inspectie van gezondheidszorg verboden in Nederland. Ons advies is dus om nooit permanente filler te laten injecteren, maar in plaats daarvan tijdelijke hyaluronzuur fillers die veilig en oplosbaar zijn te laten injecteren door een arts.
 • Geen extreem goedkope filler behandeling laten uitvoeren
  Wees altijd kritisch als je extreem lage prijzen voor lip filler op het internet voorbij ziet komen. Een lip filler behandeling kost gemiddeld tussen de €300,- en €600,- euro (1ml). Deze prijzen zijn gebaseerd op de materialen, de arts en de behandeling zelf. Het is dus erg verdacht als ergens een lip filler behandeling wordt aangeboden voor een veel lager tarief. Dit kunnen dan fillers zijn die niet in Nederland gecertificeerd zijn. Je weet niet of de fillers veilig zijn en welke complicaties je kan oplopen. Goedkoop is vaak duurkoop!

Literatuurlijst:

[1] Mandy, S. (2007). Letter: Art of the Lip. Dermatologic Surgery, 33(4), 521-522.

[2] Sarnoff, D. S., & Gotkin, R. H. (2012). Six steps to the” perfect” lip. Journal of drugs in dermatology: JDD, 11(9), 1081-1088.

Recent Posts
22thebodyclinic azzalure baby botox2222bodyclinic haaruitval inhammen kaalheid hairfiller haartransplantatie22