CLOSE

Peelings in de zomer kunnen!

cropped marlijn spierenburg huidtherapeut the body clinic 1.jpg

Peelings in de zomer kunnen!

Als het gaat om huidtherapie is er één mythe die maar niet wil verdwijnen: het idee dat peelings strikt verboden zijn tijdens de zomermaanden. Veel mensen denken dat de verhoogde blootstelling aan de zon en de hogere temperaturen huidpeelings te riskant maken in deze periode. Dit is echter absoluut niet waar. Met de juiste aanpak en nazorg kun je absoluut genieten van de voordelen van peelings, zelfs in de zomer.

De huid in de zomer

In de zomermaanden kunnen diverse huidproblemen ontstaan waardoor het essentieel is om extra zorg te besteden aan je huidverzorgingsroutine. Zomers produceert je huid meer dode huidcellen als een beschermingsmechanisme tegen de zon, wat resulteert in een verdikking van de huid en verstopte poriën door overtollig talg. Hoewel acne in eerste instantie lijkt af te nemen ervaren veel mensen na de zomer juist een toename van een vette huid, vergrote poriën en een uitbraak van puistjes of ontstekingen. Bovendien stimuleert de zon de aanmaak van melanine, wat kan resulteren in pigmentvlekken. Sommigen worden slechts getroffen door enkele kleine plekjes, terwijl anderen hun hele gezicht en decolleté bedekt zien met deze donkere verkleuringen.

De ideale zomerpeeling: Vitamine C met microneedling

Eén van de meest effectieve en veilige opties voor een zomerse peeling is de combinatie van Vitamine C en microneedling. Dit is waarom dit duo zo bijzonder is:

  • Vitamine C is een krachtige antioxidant die de collageenproductie bevordert, de huid verheldert en een beschermende barrière vormt tegen vrije radicalen en UV-schade. Het helpt de huidtint te egaliseren en verbetert de algehele huidtextuur.
  • Microneedling Magic: Bij microneedling worden kleine naaldjes gebruikt om microbeschadigingen in de huid te creëren, waardoor het natuurlijke genezingsproces van de huid wordt gestimuleerd. Dit resulteert in een verhoogde productie van collageen en elastine, wat leidt tot een gladdere, frissere en beter gehydrateerde huid. 

Wanneer vitamine C en microneedling worden gecombineerd, kunnen ze opmerkelijke resultaten opleveren. De Vitamine C verbetert de helderheid en bescherming van de huid, terwijl microneedling zorgt voor een diepere penetratie van de vitamine, waardoor de behandeling effectiever is.

Essentiële nazorg

Ongeacht het seizoen, zonnebrandcrème is een must voor het behoud van een gezonde huid, vooral na behandelingen zoals peelings en microneedling. De huid na de behandeling is gevoeliger voor UV-stralen, waardoor bescherming tegen de zon cruciaal is. Hier volgt een eenvoudige nazorg routine:

  • Breng dagelijks zonnebrandcrème aan: Gebruik elke dag een breedspectrum zonnebrandcrème met een SPF van minstens 30, zelfs op bewolkte dagen. 
  • Breng om de twee uur opnieuw aan als je langdurig aan de zon wordt blootgesteld.
  • Blijf gehydrateerd: Drink voldoende water om je huid van binnenuit gehydrateerd te houden.
  • Hydrateren: Gebruik een zachte, hydraterende moisturizer om je huid te helpen herstellen en soepel te houden. Wij raden Dermaceutic hyal ceutic of regen ceutic aan als thuisproducten.
  • Vermijd direct zonlicht: Probeer uit direct zonlicht te blijven tijdens de piekuren (10 uur ‘s ochtends tot 4 uur ‘s middags). Als je toch buiten moet zijn, draag dan een hoed en een zonnebril voor extra bescherming.

De misvatting dat peelings niet geschikt zijn voor de zomer komt waarschijnlijk voort uit het verhoogde risico op hyperpigmentatie en gevoeligheid door blootstelling aan de zon. Met de juiste voorzorgsmaatregelen kunnen deze risico’s echter tot een minimum worden beperkt. Tevens verdient de huid in de zomermaanden juist extra aandacht omdat deze veel te verduren heeft. Door in de zomer door te behandelen blijft je huid in een goede conditie, hier zal je na de zomer flink profijt van hebben.

Wil jij jouw huid laten stralen deze zomer, dan kan dat! Boek een vrijblijvend consult met huidtherapeute Marlijn

Recommended Posts
blog injectables en huidtherapie body clinicverschil profhilo polynucleotiden blog body clinic 1