CLOSE

Review: Restylane dagcrème

bart biermans arts the body clinic 1

Het vinden van de juiste dagcrème is geen piece of cake

The Body Clinic heeft mij gevraagd om een review te schrijven van mijn ervaringen over de dagcrème van Restylane. Want het vinden van een goeie dagcrème is niet zo makkelijk!
Een dagcrème moet een verbetering zijn voor je huid. Vroeger toen ik jonger was had ik andere eisen voor mijn huid dan nu ik ouder word. Ik wilde dat mijn huid zacht aanvoelde, dat het gevoed zou worden en makkelijk smeerbaar.

Maar nu, nu heb ik hele andere eisen.
Ik ben pas 29 en de rimpels beginnen langzaam te komen. Laatst, stond ik voor de spiegel: HUH, WAT dacht ik direct? Ik zag ineens een kleine fronsrimpel in mijn ooghoek en aan de rechterkant lachte een kleine kraaienpoot naar me. Ok, nu begint de tijd dus echt te tikken. We need to do something!
Zelf sta ik nog niet open voor Botox of Fillers. Dat past nog niet bij mij en ik vind mijzelf te jong. Wel wil ik kijken of een goeie dagcrème met de juiste ingrediënten mij een klein handje kan helpen.

Ik ben eigenlijk altijd behoorlijk sceptisch over crèmes, serums en andere producten voor je gezicht, want negen van de tien keer is het de dure verpakking in plaats van de werking van het product. Bij diverse parfumeries wordt je blootgesteld aan verleidingen. Goeie marketingcampagnes en beeldschone verkoopsters met een perfecte huid die je moeten doen verleiden. Tja, wie daar niet voor zwicht? Aan de andere kant moet ik toegeven dat ik wel behoorlijk gevoelig ben voor heerlijke geuren. Als ik een parfumerie inloop dan hoop ik dus altijd zonder producten naar buiten te gaan, maar toch op een of andere manier ben ik een zwakkeling. In the end wil ik toch graag geloven dat ik HET unieke product heb gevonden wat mijn huid voor altijd zal doen veranderen!

Ineens zat daar de Restylane dagcrème in mijn tas. Of ik die wilde proberen?
Mooie verpakking, ruikt dus lekker en handig qua formaat. Ook ideaal om mee te nemen. Maar wat doet het dan precies voor je huid?

Restylane Day Cream met beschermingsfactor 15 is een zachte hydraterende crème die geschikt is voor alle huidtypes.
De crèmebasis lijkt sterk op de samenstelling van de huid, waardoor de natuurlijke huidbarrière wordt versterkt en de huid beter beschermd is tegen verontreiniging en stress. Restylane Day Cream bevat actieve bestanddelen die de huid verbeteren. Bij regelmatig gebruik wordt de huid beter gehydrateerd, gladder en mooier en is de huid beschermd tegen uv-straling.

De technologie achter Restylane

Door toevoeging van hyaluronzuur dat is gestabiliseerd met de NASHA™-technologie, zorgt de crème voor een betere en langdurige hydratatie. De kristalvormige NASHA-deeltjes laten de huid stralen en vullen kleine rimpels op.

Sorry, zei je daar rimpels? Ik kan niet vroeg genoeg beginnen met testen!! Kom maar op.
Ik zal de Restylane crème een week lang elke dag gebruiken om te kijken wat het met mijn huid doet.

Dag 1:

De verpakking gaat eraf en binnen no time zit er een klodder op mijn handpalm. De crème smeert zeer goed uit. Wat ruikt het ook lekker!

Dag 2:

Ik heb haast want het is altijd weer stressen in de morgen. Gelukkig is een dagcrème de basis onder mijn make-up.
Het trekt snel in, dus een poedertje kan er daarna gemakkelijk op.

Dag 3:

Ik zie dat mijn huid zeker gevoed wordt, het is zacht, rijk  aan voedingstoffen en het begint te stralen.

Dag 4:

Mijn dagelijkse ritueel met mijn nieuwe vriend verveelt mij nog niet! Al helemaal nu ik toch wel zie dat de crème een favoriet gaat worden. Ik weet dat het mooi weer gaat worden, dus ik ben benieuwd of het mijn huid goed beschermt tegen de zon. Factor 15 wordt aangegeven op de verpakking, dus het mag zijn beloftes gaan waarmaken.

Dag 5:

Mijn huid voelt niet trekkerig aan na een dag in de zon, dat is wat ik voor ogen had. Uiteraard heb ik ook met een zonnefactor gesmeerd. De zonnebrand van Heliocare 360is mijn favoriet. Deze spray is gemakkelijk in gebruik, smeert ook heerlijk uit en trekt snel in.

Dag 6:

De week is bijna afgelopen en mijn soms-wat-onzuivere huid doet echt minder lijken.
Dat is wat ik wil!

Dag 7:

Natuurlijk snap je dat een week gewoon te kort is om het beste resultaat te krijgen. Maar ik ben zeker blij met deze crème. Ik geloof dat er op lange termijn een resultaat zichtbaar is. Alle adviezen gelden dan ook: maak je huid altijd schoon, gebruik een goede dag- en nachtcrème, en soms een maskertje om je huid op te peppen.

Ga jij hem ook uitproberen?
Xanne

 

Recent Posts