CLOSE

Wereldgezondheidsorganisatie slaat alarm om nepvarianten van Ozempic

cropped nicolette lammers the body clinic arts medisch afvallen 1.jpg

Een gewaarschuwd mens telt voor twee

We horen helaas te vaak dat mensen zich laten verleiden door illegale medicatie-aanbiedingen op internet, zonder de gevaren te kennen. De recente waarschuwing van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) over nepvarianten van het diabetesmedicijn Ozempic benadrukt nogmaals dat je receptplichtige medicijnen alleen moet gebruiken als deze zijn voorgeschreven door een arts en via een betrouwbaar kanaal zijn verkregen. Laat je niet verleiden door de schijnbaar gemakkelijke oplossingen die online worden aangeboden – de risico’s zijn enorm en kunnen levensgevaarlijk zijn!

Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwt vanwege gevaarlijke nepvarianten van Ozempic

De WHO heeft alarm geslagen vanwege gevaarlijke nepvarianten van Ozempic, die zijn opgedoken in Brazilië, de VS en het Verenigd Koninkrijk. Deze nepinjecties vormen een groot risico voor de gezondheid van gebruikers.

Wat is Ozempic en waarom is het populair?

Ozempic is bedoeld voor de behandeling van diabetes type 2. Het medicijn heeft echter ook een gewichtsverlagend effect waardoor het snel populair is geworden onder mensen die willen afvallen. Bekende personen zoals Kim Kardashian en Elon Musk hebben het middel aangeprezen op sociale media, wat de vraag naar het medicijn aanzienlijk heeft vergroot. De fabrikant kon deze vraag niet bijbenen, wat leidde tot een tekort en de opkomst van gevaarlijke nepvarianten.

De gevaren van nepvarianten

De WHO waarschuwt dat sommige nepvarianten van Ozempic geen werkzame stof bevatten, terwijl andere potentieel gevaarlijke stoffen, zoals insuline, kunnen bevatten. Dit kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Een tragisch voorbeeld is een Belgische vrouw die in een diabetische coma raakte na het gebruik van nepinjectiepennen. Dit incident benadrukt het gevaar van het kopen van medicijnen via onbetrouwbare kanalen.

Waarom je medicatie altijd via een arts moet verkrijgen

Het is van cruciaal belang om medicijnen zoals Ozempic alleen te gebruiken als ze door een arts zijn voorgeschreven en verkregen via een betrouwbaar kanaal. Hier zijn enkele redenen waarom:

  1. Veiligheid: Medicijnen die via een arts en erkende apotheek worden verkregen, zijn gecontroleerd en veilig bevonden voor gebruik. Nepvarianten kunnen onbekende en gevaarlijke ingrediënten bevatten.
  2. Begeleiding: Een arts kan je begeleiden in het juiste gebruik van het medicijn, mogelijke bijwerkingen in de gaten houden en de effectiviteit beoordelen.
  3. Deskundigheid: Artsen hebben de expertise om te bepalen of een bepaald medicijn geschikt is voor jouw specifieke situatie. Dit is vooral belangrijk bij medicijnen die off-label worden gebruikt, zoals Ozempic voor gewichtsverlies.

De rol van toezichthouders

De WHO is niet de enige organisatie die waarschuwt voor nepmedicijnen. Ook het Europees Medicijnagentschap, de Amerikaanse FDA en de Nederlandse Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd hebben alarm geslagen. Deze organisaties werken hard om illegale websites en onbetrouwbare aanbieders op sociale media aan te pakken.

Wees kritisch bij de aanschaf van medicijnen!

Vanuit The Body Clinic willen we u waarschuwen voor de gevaren van het kopen van medicijnen via onbetrouwbare bronnen. Vertrouw altijd op uw arts voor medische behandelingen en medicijnen. Zij bieden niet alleen de juiste medicatie, maar ook de noodzakelijke begeleiding en monitoring om je gezondheid te waarborgen. Laat je niet verleiden door snelle oplossingen op sociale media of illegale websites; jouw gezondheid is het niet waard.

Recent Posts
verschil profhilo polynucleotiden blog body clinic 1