CLOSE

Lasertherapie tegen pigmentvlekken

Vermindering van pigmentvlekken door laser- of IPL therapie

cropped marlijn spierenburg huidtherapeut the body clinic 1.jpg

De informatie op deze pagina is medisch getoetst door
huidtherapeute Marlijn Spierenburg

Lasertherapie tegen pigmentvlekken

Pigmentvlekken ontstaan door een ongelijke melanineproductie, vaak veroorzaakt door zonlicht, ouderdom, hormonen, genetische factoren of beschadigingen zoals littekens. Laser- of IPL therapie kan een effectieve behandeling zijn om de zichtbaarheid van pigmentvlekken te verminderen. Door gerichte lichtstralen op de gepigmenteerde huidcellen af te geven breekt de melanine op, waardoor de pigmentvlekken minder zichtbaar worden. Daarnaast stimuleert de laserbehandeling de celvernieuwing, zodat nieuwe, minder gepigmenteerde huidcellen de oude vervangen.

Lasertherapie tegen pigmentvlekken

Pigmentvlekken ontstaan door een ongelijke melanineproductie, vaak veroorzaakt door zonlicht, ouderdom, hormonen, genetische factoren of beschadigingen zoals littekens. Laser- of IPL therapie kan een effectieve behandeling zijn om de zichtbaarheid van pigmentvlekken te verminderen. Door gerichte lichtstralen op de gepigmenteerde huidcellen af te geven breekt de melanine op, waardoor de pigmentvlekken minder zichtbaar worden. Daarnaast stimuleert de laserbehandeling de celvernieuwing, zodat nieuwe, minder gepigmenteerde huidcellen de oude vervangen.

Soorten hyperpigmentatie voor lasertherapie

Er zijn verschillende soorten hyperpigmentatie die behandelbaar zijn met lasertherapie.

 • Ouderdomsvlekken

  Hyperpigmentatie door zonneschade zijn vaak typische ‘ouderdomsvlekken’. Dit zijn vaak vlekken met een licht- tot donkerbruine kleur die glad aanvoelen en een halve tot hele centimeter groot zijn. Deze vlekken zijn te behandelen met een IPL laser die het pigment op gecontroleerde wijze beschadigt, waarna het wordt afgevoerd. Ook storende sproeten en moedervlekken kunnen door deze behandelmethode lichter worden. Bij blootstelling aan zonlicht kleuren ze vaak weer wat donkerder, dus onderhoudsbehandelingen zijn nodig om het resultaat bij te houden.

 • Melasma

  Sommige gevallen van hyperpigmentatie worden veroorzaakt door hormonen. Dit noemen we melasma en dit kan zich op verschillende manieren voordoen. Denk hierbij aan een zwangerschapsmasker, of pigmentvlekken die ontstaan door anticonceptiemiddelen. Melasma uit zich meestal in verkleuringen die op beide kanten van het gezicht voorkomen in een symmetrisch patroon. De aanpak van melasma is complex en het allerbelangrijkste hierin is een goede bescherming door middel van zonnebrandcrème en een crème met antioxidanten om het pigment zo veel mogelijk stabiel te houden. Melasma kan behandeld worden met lasertherapie of peelings. Een voorzichtige aanpak is noodzakelijk en vaak zijn meerdere behandelingen nodig.

De beste behandeling voor pigmentvlekken is dus afhankelijk van de oorzaak ervan. De huidtherapeut kan hiervoor een passend behandelplan maken tijdens een consult bij The Body Clinic.

Een complete aanpak tegen pigmentvlekken

The Body Clinic biedt een breed scala aan behandelingen tegen pigmentvlekken aan. De lasertherapie kan indien nodig gecombineerd worden met een chemische peeling tegen pigmentatie. Tijdens een consult met onze huidtherapeut wordt uw huid zorgvuldig geanalyseerd en wordt de meest geschikte behandeling voor uw situatie besproken.

Indicatie laserbehandeling: Pigmentvlekken
Duur: 30-60 minuten
Veiligheid: Veilig voor alle huidtypes
Prijs: Vanaf €75,-
Aantal behandelingen: Gemiddeld 2-4 behandelingen voor gewenste resultaat
Pijn (0-10): 5
Herstel: 3-7 dagen, pigmentatie kleurt eerst donkerder en wordt daarna minder zichtbaar

Wat te doen voor en na de lasertherapie tegen pigmentvlekken

Voor de behandeling

Voordat u bij The Body Clinic een laserbehandeling ondergaat, vindt er altijd eerst een consult met onze huidtherapeute plaats. Het wordt geadviseerd minimaal twee dagen voor de laserbehandeling geen tretinoïne of retinol te gebruiken. Vermijd voor de behandeling ook huidirritatie en/of opzettelijk bruin worden van de huid. Het gebruik van een crème met minimaal SPF 30 is aan te raden als u overdag buiten bent. Het kan zijn dat geadviseerd wordt de huid twee weken voor de behandeling voor te bereiden met thuisproducten. Op de dag van de behandeling zelf is het van belang dat u zonder make-up, crème, lotion of parfum op naar de kliniek komt.

Na de behandeling

Na de behandeling is het van belang dat u vochtige ruimtes, warmte en inspanning voor één tot vijf dagen vermijdt. Gebruik tot een paar dagen na de behandeling ook geen actieve ingrediënten. De huid mag enkel verzorgd worden met een milde reiniging, hydraterende crème en een SPF-product met minimaal factor 30. Hierover geeft de huidtherapeut een passend advies gedurende de behandeling.

Hersteltijd

De herstelperiode van lasertherapie tegen pigmentvlekken duurt tussen de drie en zeven dagen. Het is belangrijk te onthouden dat gedurende deze periode de pigmentvlekken op uw huid donkerder kunnen kleuren voordat deze lichter worden.

Duur resultaat

Voor het gewenste resultaat zijn meerdere behandelingen nodig, hierbij kan u denken aan gemiddeld twee tot vier behandelingen. Het resultaat van een laserbehandeling blijft zo’n 3 tot 6 maanden zichtbaar. Afhankelijk van de huid en de persoonlijke wens en behoefte raden wij aan het resultaat bij te houden door de behandeling 1 à 2 keer per jaar te herhalen.

Gratis intake voor lasertherapie tegen pigmentvlekken

The Body Clinic biedt u, voorafgaand aan een lasertherapie behandeling , een kosteloos consult met een huidtherapeut aan. Voor ons is het belangrijk dat u een tevreden cliënt wordt. Wij zijn niet voor niets al jaren de best beoordeelde kliniek van Nederland. Uw verwachtingspatroon wordt in kaart gebracht, mogelijkheden en onmogelijkheden besproken en uiteindelijk krijgt u een eerlijk en op uw situatie toegesneden advies.

Veiligheid van laserbehandelingen

Onze laserbehandelingen zijn geschikt voor verschillende huidtypen en kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van elke patiënt. Tijdens een consult met onze huidtherapeut wordt uw huid zorgvuldig geanalyseerd en wordt de meest geschikte laserbehandeling voor uw situatie besproken. Om de veiligheid van de laserbehandeling te garanderen zijn een aantal dingen belangrijk. Allereerst is het van belang dat de huid niet beschadigd of verbrand is voorafgaand aan de laserbehandeling. Wij raden aan dagelijks gebruik te maken van een dagcrème met minimaal SPF 30. Bij een actieve koortslip is een laserbehandeling niet mogelijk, tenzij dit om een ander gebied gaat. Op deze manier kunnen we een veilige en effectieve behandeling garanderen die afgestemd is op uw persoonlijke wensen en huidconditie.

Prijzen van lasertherapie tegen pigmentvlekken

Behandeling Prijs
Één plek € 75,-
2-5 plekken € 110,
6-10 plekken € 160,-
Geheel gebied (bijv. gelaat, decolleté) € 200,-

FAQ

Wat kost een laserbehandeling voor pigmentvlekken?

De kosten van een laserbehandeling tegen pigmentvlekken beginnen bij The Body Clinic op een prijs van €75,-. De prijs is afhankelijk van hoeveel pigmentvlekken behandeld moeten worden, de huidtherapeute zal dit in een vrijblijvend consult met u bespreken.

Waar kan ik lasertherapie tegen pigmentvlekken ondergaan?

De lasertherapie van The Body Clinic wordt vooralsnog alleen aangeboden op de locatie in Amsterdam.

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

Filler behandelingen

 • Jukbeenderen
 • Kaaklijn
 • Rimpels bovenlip
 • Lippen opvullen
 • Liquid facelift
 • Mondhoekplooi
 • Neuscorrectie
 • Neus - lippenplooi
 • Acne littekens verwijderen
 • Slapen opvullen
 • Wallen onder de ogen verwijderen
 • Wangen opvullen
 • Kincorrectie
 • Oorlelcorrectie