CLOSE

Lasertherapie tegen roodheid, vaatjes, rosacea en couperose

Een egale huidtint door lasertherapie

cropped marlijn spierenburg huidtherapeut the body clinic 1.jpg

De informatie op deze pagina is medisch getoetst door
huidtherapeute Marlijn Spierenburg

Lasertherapie tegen roodheid en vaatjes

Roodheid van de huid kan verschillende oorzaken hebben, zoals gevoeligheid van de huid, een beschadiging van de fijne oppervlakkige vaatjes of een huidaandoening. Het kan zichtbaar zijn als een oppervlakkig vaatje dat door de huid schijnt of als een egale roodheid die constant of wisselend zichtbaar is, ofwel rosacea. Laser of IPL-therapie is een effectieve behandeling om roodheid en zichtbare vaatjes te verminderen. Het werkt door specifieke lichtgolven te gebruiken die de bloedvaatjes in de huid aanpakken waardoor deze dichttrekken (coaguleren). De vaatjes worden vervolgens door het lichaam opgeruimd. Dit vermindert de zichtbaarheid van roodheid en vaatjes. Deze behandeling kan zowel op het gelaat als op het lichaam worden uitgevoerd.

Lasertherapie tegen roodheid en vaatjes

Roodheid van de huid kan verschillende oorzaken hebben, zoals gevoeligheid van de huid, een beschadiging van de fijne oppervlakkige vaatjes of een huidaandoening. Het kan zichtbaar zijn als een oppervlakkig vaatje dat door de huid schijnt of als een egale roodheid die constant of wisselend zichtbaar is, ofwel rosacea. Laser of IPL-therapie is een effectieve behandeling om roodheid en zichtbare vaatjes te verminderen. Het werkt door specifieke lichtgolven te gebruiken die de bloedvaatjes in de huid aanpakken waardoor deze dichttrekken (coaguleren). De vaatjes worden vervolgens door het lichaam opgeruimd. Dit vermindert de zichtbaarheid van roodheid en vaatjes. Deze behandeling kan zowel op het gelaat als op het lichaam worden uitgevoerd.

Welke soorten roodheid en vaatjes kan lasertherapie behandelen?

 • Rosacea behandeling

  Met name roodheid en zichtbare vaatjes zijn te behandelen met lasertherapie. Rosacea is een huidaandoening waarbij de meest voorkomende klachten ongewenst blozen (flushing), kleine puistjes en zichtbare vaatjes zijn. Deze huidaandoening komt veel voor en is chronisch van karakter. Rosacea kan extra opvlammen door interne en externe factoren, zoals alcohol, voeding, stress, en plotselinge grote temperatuurverschillen. De lasertherapie is gericht op het verminderen van zichtbare roodheid en het verbeteren van de algehele huidconditie, waardoor rosacea vaak vermindert.

 • Couperose behandeling

  Couperose is een veelvoorkomende huidaandoening die zich kenmerkt door de zichtbaarheid van verwijde vaatjes op wangen en neus. Dit kan ontstaan door onder andere genetische aanleg, zonschade en roken. Zichtbare vaatjes kunnen ook voorkomen op andere plekken op het lichaam, zoals bijvoorbeeld op de benen en op het decolleté. Lasertherapie zorgt ervoor dat de vaatjes dichttrekken door de lichtgolven, en het lichaam voert deze dan af, waardoor couperose vermindert.

Een complete aanpak voor roodheid, vaatjes, rosacea en/of couperose

Rosacea is een huidaandoening waarbij de meest voorkomende klachten ongewenst blozen (flushing), kleine puistjes en zichtbare vaatjes zijn. Laser of IPL-therapie is een effectieve manier om dit te behandelen. The Body Clinic biedt ook een milde peeling aan tegen roodheid, deze is veilig voor de gevoelige huid. De combinatie van deze twee behandelingen biedt een holistische aanpak voor rosacea of hardnekkige roodheid van de huid. Tijdens een consult met onze huidtherapeut wordt uw huid zorgvuldig geanalyseerd en wordt de meest geschikte behandeling voor uw situatie besproken.

Indicatie laserbehandeling: Roodheid en zichtbare vaatjes
Duur: 30-60 minuten
Veiligheid: Veilig voor alle huidtypes
Prijs: vanaf €75,-
Aantal behandelingen: Gemiddeld 1-3 behandelingen voor gewenste resultaat
Pijn (0-10): 4
Herstel: Milde roodheid en zwelling op de dag zelf, soms tijdelijke paarse kleur van behandelde vaatjes

Wat te doen voor en na de lasertherapie tegen roodheid en vaatjes

Voor de behandeling

Voordat u bij The Body Clinic een laserbehandeling ondergaat vindt er altijd eerst een consult met onze huidtherapeute plaats. Het wordt geadviseerd minimaal twee dagen voor de laserbehandeling geen tretinoïne of retinol te gebruiken. Vermijd voor de behandeling ook huidirritatie en/of opzettelijk bruin worden van de huid. Het gebruik van een crème met minimaal SPF 30 is aan te raden als u overdag buiten bent. Het kan zijn dat geadviseerd wordt de huid twee weken voor de behandeling voor te bereiden met thuisproducten. Op de dag van de behandeling zelf is het van belang dat u zonder make-up, crème, lotion of parfum op naar de kliniek komt.

Na de behandeling

Na de behandeling is het van belang dat u vochtige ruimtes, warmte en inspanning voor één tot vijf dagen vermijdt. Gebruik tot een paar dagen na de behandeling ook geen actieve ingrediënten. De huid mag enkel verzorgd worden met een milde reiniging, hydraterende crème en een SPF-product met minimaal factor 30. Hierover geeft de huidtherapeut een passend advies gedurende de behandeling.

Hersteltijd

De herstelperiode van lasertherapie tegen roodheid of vaatjes duurt tussen ongeveer één tot vier dagen. Op de dag van de behandeling is er sprake van milde roodheid en zwelling. In sommige gevallen kunnen behandelde vaatjes eerst paars kleuren voordat deze verdwijnen.

Duur resultaat

Voor het gewenste resultaat zijn meerdere behandelingen nodig, gemiddeld is dat twee tot vier behandelingen. Het resultaat van een laserbehandeling blijft zo’n 3 tot 6 maanden zichtbaar. Afhankelijk van de huid en de persoonlijke wens/behoefte raden wij aan het resultaat bij te houden door de behandeling 1 à 2 keer per jaar te herhalen.

Gratis intake laserbehandeling tegen roodheid en vaatjes

The Body Clinic biedt u, voorafgaand aan een lasertherapie behandeling , een kosteloos consult met een huidtherapeut aan. Voor ons is het belangrijk dat u een tevreden cliënt wordt. Wij zijn niet voor niets al jaren de best beoordeelde kliniek van Nederland. Uw verwachtingspatroon wordt in kaart gebracht, mogelijkheden en onmogelijkheden besproken en uiteindelijk krijgt u een eerlijk en op uw situatie toegesneden advies.

Veiligheid van laserbehandelingen

Onze laserbehandelingen zijn geschikt voor verschillende huidtypen en kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van elke patiënt. Tijdens een consult met onze huidtherapeut wordt uw huid zorgvuldig geanalyseerd en wordt de meest geschikte laserbehandeling voor uw situatie besproken. Om de veiligheid van de laserbehandeling te garanderen zijn een aantal dingen belangrijk. Allereerst is het van belang dat de huid niet beschadigd of verbrand is voorafgaand aan de laserbehandeling. Wij raden aan dagelijks gebruik te maken van een dagcrème met minimaal SPF 30. Bij een actieve koortslip is een laserbehandeling niet mogelijk, tenzij dit om een ander gebied gaat. Op deze manier kunnen we een veilige en effectieve behandeling garanderen die afgestemd is op uw persoonlijke wensen en huidconditie.

Prijzen laserbehandeling tegen acne en acnelittekens

Behandeling Prijs
één plekje (spider naevi) € 75,-
Klein gebied (bijv. neus, klein rood litteken) € 115,-
Middel gebied (bijv. neus en wangen, groot rood litteken) € 375,-
Groot gebied (bijv. gelaat, decolleté) € 375,-

FAQ

Wat kost een laserbehandeling tegen roodheid?

De prijs van een laserbehandeling tegenroodheid is afhankelijk van hoe groot het te behandelen gebied is. Bij The Body Clinic kunt u vanaf €75,- een laserbehandeling tegen roodheid en/of vaatjes laten doen.

Waar kan ik lasertherapie tegen acne(littekens) ondergaan?

De lasertherapie van The Body Clinic wordt vooralsnog alleen aangeboden op de locatie in Amsterdam.

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

Filler behandelingen

 • Jukbeenderen
 • Kaaklijn
 • Rimpels bovenlip
 • Lippen opvullen
 • Liquid facelift
 • Mondhoekplooi
 • Neuscorrectie
 • Neus - lippenplooi
 • Acne littekens verwijderen
 • Slapen opvullen
 • Wallen onder de ogen verwijderen
 • Wangen opvullen
 • Kincorrectie
 • Oorlelcorrectie