CLOSE

De 6 vitamines die je mooier maken van binnen & buiten!

bart biermans arts the body clinic 1

Je kunt bijna zeggen dat je tegenwoordig een heel alfabet aan vitamines en mineralen nodig hebt om er gezond uit te zien. Als je gaat voor gezonde nagels, glanzend haar en een gave huid wilt, dan moet je goed opletten wat voor voeding je kiest. We helpen je graag een handje om een aantal belangrijke vitamines voor je op een rijtje te zetten. Wat doen ze voor je en waar zitten ze in?

Vitamine B
We zijn vooral fan van vitamine B3 en B6.
B3 zorgt voor een goede nachtrust en gaat onzuiverheden tegen.
B6 helpt je huid soepel en zacht te houden en voorkomt schilfering.
Waar zit het in?
Beide vitamines zitten in zalm, twee/drie keer in de week een lekker gegrild stukje zalm of een ander vet visje doet al wonderen!

Vitamine D
Stevige botten en sterke tanden? Vitamine D draagt hierbij aan. Ook in zonlicht zit vitamine D en daar worden we vrolijk van!

Mocht je liever de zon wat vermijden maar wil je wel vitamine D binnenkrijgen, dan kun je gaan voor een visje zoals makreel.

Vitamine C
Een van de belangrijkste vitamines voor o.a. je weerstand.
Ook werkt vitamine C goed als krachtige antioxidant. Het zorgt voor gezond tandvlees, sterkje haarzakjes (resultaat: mooie, glanzende haren) maar ook om puistjes te voorkomen.
Waar zit het in? Sinasappelsap, paprika’s. (vooral de gele is een topper, gevolgd door de rode)

Goede vetten
Wist je dat je lichaam goede vetten nodig heeft voor bijvoorbeeld een stralend uiterlijk? Ze reguleren de talgproductie en houden je huid soepel en glanzend.
Ook beschermen ze de bloedvaten zodat het risico op gesprongen adertjes in je gezicht minder wordt.

Daarnaast zorgen goede vetten voor het transport en de opname van vitamine A, D en E.
Waar zit het in? Noten, avocado’s en olijfolie.

Vitamine A
Heel belangrijk voor een stevige en gehydrateerde huid. In crèmes wordt deze vitamine vaak toegevoegd tegen rimpels. Maar jij kunt het ook zonder crème krijgen!
Waar zit het in? Schrik niet, maar een rode peper doet wonderen! Als je het aandurft; een half pepertje per dag verwerkt in gerechten.

Vitamine E
Yes, dit is een hele fijne. Vitamine E zit in pure chocola. Dus vanaf nu mag je ongestoord snoepen.
Anti-verouderingsvitamine E zit in cacao. Hoe puurder de chocola hoe meer antioxidanten.
Daarnaast helpt deze vitamine om de huid egaler en stralender te laten worden. Cacao bevat bovendien zwavel, belangrijke bouwstof voor mooi haar en sterke nagels.
Waar zit het in? Je weet het al, chocola. En dan vooral de pure variant (minimaal 85%), een stukje per dag doet al veel voor je huid.

Recent Posts
Comments
  • iv

    Interessant allles

plexr