CLOSE

Het verschil tussen hair fillers en een haartransplantatie

hugo ammerlaan arts the body clinic 1

Wat is het verschil tussen hair fillers en haartransplantatie?

Wij zijn sinds kort begonnen met een nieuwe behandeling bij The Body Clinic. Namelijk; een behandeling met hair fillers. Als je last hebt van een vorm van haarverlies, dunner wordend haar of kaalheid dan kan een behandeling met hair fillers de oplossing zijn. De bekendste behandeling tegen kaalheid is een haartransplantatie, maar wat is nou het verschil tussen hair fillers en een haartransplantatie?

Hair fillers

Een hair filler behandeling is een cosmetische ingreep en wordt uitgevoerd door een cosmetisch arts. Bij een hair filler worden 7 gepatenteerde peptide in combinatie met hyaluronzuur gebruikt om het haaruitval proces te remmen en de haargroei te stimuleren. Bij een behandeling met hair fillers wordt de hair filler met een dun naaldje aangebracht in de hoofdhuid op het niveau van de haarfollikels. Om een optimaal resultaat te behalen moet je uitgaan van vier behandelsessies. Dit is één behandelsessie per twee weken, gedurende 8 weken. Na je eerste behandelsessie zorgt de hair filler ervoor dat het haarverlies proces al wordt gestopt. Je zult dus vanaf dan geen haar meer verliezen. De opvolgende behandelsessie stimuleren de bloedsomloop en activeren de haarzakjes. Dit zorgt ervoor dat er sneller, dikkere en stevigere haren terug groeien. Een behandeling duurt ongeveer 15 minuten.

Haartransplantatie

Een haartransplantatie is een chirurgische operatie en wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg. Bij een haartransplantatie worden de haarzakjes verplaatst. Deze haarzakjes worden van een goed behaarde plek, zoals de achterkant van het hoofd weggehaald en die worden teruggeplaatst in gebieden waar minder haar aanwezig is. De haarwortels uit het behaarde gebied worden één voor één verwijderd met een minuscuul hol naaldje. Vervolgens worden er kleine gaatjes in het kale gebied gemaakt en worden de haren terug geplaatst met een pincet. Een haartransplantatie is een langdurige ingreep. Gemiddeld duurt deze behandeling tussen de 6 en 8 uur. Ongeveer twee tot vier weken na de haartransplantatie vallen de getransplanteerde haren uit, maar blijft het haarzakje zitten. Pas na ongeveer drie tot vier maanden is de nieuwe haargroei zichtbaar. Het eindresultaat is pas bereikt na negen tot twaalf maanden. Door een haartransplantatie blijft de geplaatste haar een leven lang groeien.

De ernst van de kaalheid bepaalt de oplossing

Als je last hebt van een gehele kale hoofdhuid biedt een haartransplantatie meer mogelijkheden dan een hair filler behandeling. Hair fillers werken namelijk alleen op plekken waar nog haren aanwezig zijn. Een haartransplantatie is vaak pijnlijker en duurder dan een hair filler behandeling. De prijzen van een haartransplantatie lopen uiteen van 1.900 euro tot 6.000 euro. Terwijl één hair filler behandeling rond de 350 euro kost, daarbij wordt een vervolg sessie wel aangeraden (bekijk de actuele prijzen van The Body Clinic. deze kunnen afwijken van de prijzen in deze blog). Ook wordt het haaruitval proces niet gestopt door een haartransplantatie. De haren kunnen dus nog steeds uitvallen. In tegendeel tot een hair filler behandeling waar het haaruitval proces al wordt gestopt na de eerste behandelsessie.

Wij adviseren je om je haar en hoofdhuid altijd eerst door een arts te laten beoordelen en pas dan een keuze te maken voor het type behandeling tegen haarverlies en kaalheid.

Recent Posts
22body clinic lip fillers22mesogun veiligheid 1