CLOSE

Lossen fillers sneller op in de zon?

mirthe van der putten arts the body clinic 1

Als arts krijg ik vaak de vraag van mijn cliënten of zonlicht fillers sneller kan laten oplossen. Het is een veelgestelde vraag, vooral in de zomer wanneer iedereen vaker in de zon zit. Het antwoord is nee, de zon kan een filler niet sneller laten oplossen. Wel is het belangrijk na een filler behandeling een paar dagen uit de zon te blijven. We leggen uit waarom.

De zon lost een filler niet sneller op

Blootstelling aan de zon lost fillers niet sneller. Fillers worden onder de huid geïnjecteerd om rimpels en fijne lijntjes te vervagen. Zonnestralen gaan niet diep genoeg de huid in om filler deeltjes op te kunnen lossen. Populaire fillers zoals van Restylane zijn samengesteld uit hyaluronzuur, een lichaamseigen stof. De resultaten van een hyaluronzuur filler behandeling zijn vaak onmiddellijk zichtbaar. 

Het lichaam is ontwikkeld om de lichaamstemperatuur op peil te houden

In de warmte van de zon wordt ons lichaam niet ineens heel warm. Ons lichaam is ontwikkeld om onze lichaamstemperatuur op peil te houden. Het is dus niet zo dat de filler ‘smelt’ door de warmte van de zon. Als we in de kou zitten heeft dit ook geen effect op fillers aangezien ook dan onze lichaamstemperatuur op peil wordt gehouden.

Blijf na een filler behandeling een paar dagen uit de zon

Geef de huid de tijd om te herstellen na een filler behandeling. Genezing gaat sneller en beter wanneer je uit de zon blijft. Bovendien kan er na een filler behandeling een blauwe plek optreden, deze blauwe plek kan een pigmentvlek worden. Pigment is lastig te behandelen, vandaar dat ik aanraad uit de zon te blijven tot de huid volledig is hersteld. 

Draag factor 50 in de zomer

Blootstelling aan de zon versnelt het verouderingsproces van de huid en is een van de belangrijkste oorzaken van rimpels. De filler geeft je huid een boost en gaat het verouderingsproces tegen. Het werkt dus averechts om daarna volop in de zon te gaan zitten. Mocht je wel in de zon gaan zitten dan raad ik je aan factor 50 te gebruiken. Indien je graag een mooie kleur wilt in de zomer, raad ik je aan zelfbruiner te gebruiken. eef de huid de tijd om te herstellen na een filler behandeling. Genezing gaat sneller en beter wanneer je uit de zon blijft. Bovendien kan er na een filler behandeling een blauwe plek optreden, deze blauwe plek kan een pigmentvlek worden. Pigment is lastig te behandelen, vandaar dat ik aanraad uit de zon te blijven tot de huid volledig is hersteld. 

Kortom, fillers lossen niet sneller op in de zon aangezien ze dieper in de huid zijn geplaatst. Wel is het sterk aan te raden om na een filler behandeling de huid volledig te laten herstellen om ontstekingen en pigmentatie te voorkomen.

Recent Posts
22afvalmedicijn zelfmaken saxenda wegovy ozempic22 122bodyclinic bunnylines botox22