CLOSE

Mag ik met fillers in de zon?

nicoline nijman video background 4 3 1

Het is weer volop zomer en dus krijgen we veel vragen over fillers en de zon. Is een dagje strand na een filler behandeling wel mogelijk? Hoelang voor de vakantie mag ik nog een filler behandeling ondergaan? In dit artikel beantwoorden een aantal vragen over fillers en de zon.

Mag ik in de zon na een filler behandeling?

Indien u bent behandeld met fillers adviseren wij u om minimaal drie dagen uit de zon te blijven. Het is belangrijk om uw huid de tijd te geven te herstellen. Door warmte worden bloedvaten wijder, dit kan na een behandeling blauwe plekken veroorzaken. Ook kan een eventuele zwelling door de zon verergeren.

Heeft u na een filler behandeling bijwerkingen zoals: zwellingen, roodheid of blauwe plekken en zijn deze na drie dagen nog niet weg? Dan is ons advies om nog wat langer uit de zon te blijven totdat de bijwerkingen zijn weggetrokken.

Kan ik na een filler behandeling op vakantie?

Mocht u vakantieplannen hebben dan raden wij u aan om een fillers behandeling minstens twee weken voor uw vakantie in te plannen. De herstelperiode kan hierdoor goed verlopen. Daarnaast kunt u één á twee weken na de behandeling een controle afspraak inplannen. Mocht u dan vragen hebben of nog niet helemaal tevreden zijn dan kan dit tijdens deze controle afspraak worden besproken.

Breekt de zon een filler af?

Zonlicht breekt Hyaluronzuur in onze opperhuid af. Aangezien bij vrijwel al onze behandelingen de filler diep in de huid wordt geïnjecteerd kan de filler vrijwel niet worden aangetast door het zonlicht. Fillers die oppervlakkig in de huid worden geïnjecteerd, zoals bijvoorbeeld een Skinbooster, kan wel sneller door zonlicht worden afgebroken.

Welke factor beschermt mijn huid goed tegen de zon?

Het is belangrijk dat u uw huid beschermt met een hoge beschermingsfactor (SPF 30/50) om ouderdom van de huid tegen te gaan. Een bepaalde dosis zonlicht is goed voor iedereen. UV stralen maken vitamine D aan, dit zorgt onder andere voor sterke botten en een beter humeur. Teveel zonlicht is echter schadelijk voor de huid, door zonlicht worden collageen en elastine in de huid sneller afgebroken. Een beschadigde huid door de zon wordt sneller oud en vertoont vaak meer rimpels.

Heeft het Covid-19-vaccin invloed op fillers?

Er zijn bijwerkingen geconstateerd van het Corona-vaccin op plekken waar fillers zijn aangebracht. Als uw Covid-19-vaccin deze zomer staat gepland, dan adviseren wij u twee weken vóór en twee weken ná uw vaccinatie geen filler behandeling te ondergaan. Hierdoor vermindert u de kans op het krijgen van bijwerkingen aanzienlijk.

Conclusie

De zon is dus niet direct van invloed op de duurzaamheid van de filler indien deze diep in de huid wordt geïnjecteerd. Wel heeft de zon invloed op de herstelperiode na een filler, geef uw huid genoeg tijd om volledig te herstellen. Plan uw filler behandeling daarom tijdig voordat u op vakantie gaat. Tevens raden we u aan om altijd een goede beschermingsfactor aan te brengen (SPF 30/50) om zonneschade aan de huid te voorkomen.

Recommended Posts
anti transpiratie botox body cliniccoronavaccin botox 1