CLOSE

Nadelen fillers

Het resultaat van een filler behandeling is direct na de behandeling heel mooi en zichtbaar, maar laten we eerlijk zijn…er zitten ook nadelen aan fillers. Hoe vervelend ook, maar gelukkig zijn de nadelen van tijdelijke aard en kan zelfs het hyaluronzuur worden opgelost.

Bart Biermans, cosmetisch arts en eigenaar van The Body Clinic, praat met Maaike Dorsteen van Furrow.nl over nadelen van fillers.

foto2

Populaire filler behandelingen

  • Rimpels bovenlip
  • Lippen opvullen
  • Liquid facelift
  • Neuscorrectie
  • Neus - lippenplooi
  • Wallen onder de ogen verwijderen

filler gebieden 2

Lees hieronder het volledige gesprek tussen Maaike en Bart:

Je loopt zonder rimpels of wallen de kliniek weer uit, met een beetje mazzel heb je na de behandeling bijna geen last van zwelling en daar komt bij dat je door het herstellen van het volumeverlies ook nog eens jaren jonger lijkt. Maar ja, het kan natuurlijk niet alleen maar leuk zijn. Er zitten namelijk ook nadelen aan fillers. Cosmetisch arts Bart Biermans: “Het is wel belangrijk om een onderscheid te maken tussen de nadelen van de filler en de prikgelateerde bijwerkingen die er aan deze behandeling zitten. Zodra je met een naald werkt, loop je het risico op zwellingen, omdat er tijdens de behandeling weefsel en cellen worden beschadigd.”

Blauwe plekken

Zo is vooral de kans op blauwe plekken bij een fillerbehandeling groot. “De gebieden waarin een filler gebruikt wordt zijn relatief gevoelig voor blauwe plekken. Rond je mond en onder je ogen zitten veel bloedvaatjes en hierdoor zijn dit dé plekken waar makkelijk een blauwe plek ontstaat.”

“Blauwe plekken zijn moeilijk te voorkomen, maar meestal ben je binnen een aantal dagen wel weer toonbaar voor de buitenwereld. “

Bultjes

Eén van de meest gevreesde nadelen van fillers is dat je na deze behandeling te maken krijgt met complicaties zoals een allergische reactie of bultjes. “Vooral bij hyaluronzuurfillers die te oppervlakkig zijn ingespoten is er een mogelijkheid dat je die een aantal dagen voelt zitten of dat er bultjes ontstaan, maar meestal is dit van tijdelijke aard.” 

Hoe vervelend ook, maar de oplossing is vaak enkele dagen geduld. “Meestal verdwijnen de bultjes binnen twee weken na de behandeling en is de kans groot dat je ze niet meer voelt.”

Onnatuurlijk resultaat

Té is nooit goed, en dat geldt ook voor fillers“Teveel fillers kunnen een onnatuurlijk resultaat geven. Het is eerder belangrijk om de huid te verstevigen en op die manier het volumeverlies te herstellen. Gebruik je meer fillers dan wordt het al snel onnatuurlijk.”

Mocht je onverhoopt toch teveel fillers gebruikt hebben, dan kun je altijd nog overwegen om ze weer op te lossen.Hyaluronzuurfillers kunnen zonodig actief worden opgelost met Hyason. Afhankelijk van welk merk er gebruikt is, lost dit de fillers binnen enkele uren tot enkele dagen op.”

restylane

Tijdelijk effect

Ondanks alle negatieve verhalen over permanente fillers, wordt het tijdelijke effect soms ook gezien als één van de nadelen van fillers. “Hoe lang het exact duurt voordat de hyaluronzuurfiller wordt afgebroken is afhankelijk waar je de fillers gebruikt, het merk en ook enigszins persoonsafhankelijk. Over het algemeen is het zo dat je dat je na 6 tot 9 maanden weer herbehandeld zult moeten worden.”

Bron: furrow.nl

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

nvcg goede arts

logo cosmetisch arts knmg b

Recent Posts