CLOSE

Onderhoudsdosering Saxenda

simone kouwenberg arts the body clinic 2

Het gebruik van Saxenda 0.6mg als onderhoudsdosering na gewichtsverlies

Na een succesvolle reis van gewichtsverlies door Medisch Avallen is het belangrijk om een strategie te hebben voor het behouden van je nieuwe gezondere levensstijl. Veel mensen zijn in staat hun nieuwe en gezonde eetpatroon vast te houden. Echter hebben sommige baat bij een extra steuntje in de rug in de vorm van een onderhoudsdosering. Wij raden aan een onderhoudsdosering van 0.6mg te hanteren om je bereikte doelen makkelijker te kunnen behouden. In deze blog bespreken we hoe je deze dosering het beste kunt gebruiken om je gewicht op een gezond niveau te houden.

Luister naar je lichaam

Blijf vasthouden aan een gezond en uitgebalanceerd dieet. Focus op voedzame voedingsmiddelen zoals groenten, fruit, eiwitten en volle granen. Vermijd overmatige consumptie van bewerkte voedingsmiddelen en suiker.

Regelmatige lichaamsbeweging

Blijf actief! Regelmatige lichaamsbeweging is cruciaal voor het behoud van een gezond gewicht, stressmanagement en een goede algehele gezondheid. Probeer een mix van cardio- en krachttraining aan te houden.

Medicatiegebruik

Als je kiest voor een Saxenda onderhoudsdosering is het nog steeds belangrijk om iedere dag en rond dezelfde tijd te prikken voor het beste effect van het medicijn. 

Raadpleeg je arts of coach

Het is altijd aan te raden om met je arts of coach medisch afvallen te overleggen voordat je wijzigingen aanbrengt in je medicatiegebruik. Ze kunnen je begeleiden bij de overgang naar de onderhoudsdosering van 0.6mg en eventuele andere aanpassingen in je behandelplan.

Wees geduldig en consistent

Gewichtsbehoud is een voortdurend proces wat minimaal een jaar veel aandacht verdient. Het is normaal om kleine schommelingen in je gewicht te ervaren. Wees geduldig en blijf consistent in je gezonde gewoontes.

Kortom, door de onderhoudsdosering van Saxenda 0.6mg op de juiste manier te gebruiken en dit te combineren met een gezonde levensstijl kun je de vruchten plukken van je inspanningen om gewicht te verliezen. Blijf gemotiveerd en wees trots op je prestaties!

Recent Posts
22bodyclinic winter profhilo2222bodyclinic lemonbottlefatdissolving injections saxenda22