CLOSE

Retinol | vitamine A zuur

bart biermans arts the body clinic 1

Vanaf ons dertigste levensjaar worden onze huidcellen lui en uiteindelijk vallen ze zelfs in slaap. De celactiviteit neemt af en het natuurlijk huidverouderingsproces komt op gang. De huid wordt slap, er ontstaat hyperpigmentatie en lijntjes en rimpels verschijnen. Door hoge doseringen actieve ingrediënten, zoals retinol, vitamine C en melkzuur, toe te voegen aan de huid, worden de cellen weer geactiveerd om te gaan werken en komt de collageen- en elastine productie weer op gang.

Als het aankomt op het ontwikkelen van huidverbeteringsproducten weet dr Zein Obagi wat hij doet….dit is waar hij het beste in is. Zein Obagi (ZO Skin Health / ZO Medical) levert daarom krachtige formules met hoge concentraties actieve ingrediënten. Hoe hoger de concentratie, hoe beter het resultaat.

Retinol (vitamine A zuur) is hierbij dr. Obagi’s belangrijkste ingrediënt. Het is het enige topische ingrediënt waarvan wetenschappelijk is aangeoond da het een krachtige werking tegen huidveroudering heeft. Er is geen beter product om huidcellen te stimuleren. Daarom bevat ZO (ZO Skin Health en ZO Medical) 6 tot 10 x meer retinol dan gemiddeld in de cosmetica industrie gebruikt wordt en wordt het in de huid gebracht op een manier waarop retinol het meeste doet voor uw huid.

De huid is een levend orgaan en moet dagelijks onderhouden worden om het mooiste resultaat te behalen.

Filosofie dr Zein Obagi: Moisturizers zijn crèmes die de huid ‘lui’ maken in plaats van de huid te stimuleren om zelf aan het werk te gaan en de balans te herstellen. 

Wilt u een gratis consult met een van onze artsen zodat wij u meer kunnen vertellen over de producten van ZO Medical en/of ZO Skin Health, neem dan contact met ons op via 020 4638668 of [email protected]. Webshop: klik hier.

Bron: Zein Obagi

Recent Posts