CLOSE

Smoothie bowl voor een stralende en gezonde huid

ansi smit body clinic assistente

Bij The Body Clinic zijn we gefocussed op er mooi en natuurlijk uitzien. Een cosmetische behandelingen kan daar een prachtige bijdrage aan leveren, maar ook leefstijlfactoren als: bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning zijn belangrijk bij het voorkomen van rimpels en het behouden van een gezonde en stralende huid.

Smoothie bowl

Een prachtig voorbeeld van gezonde voeding met de beste ingrediënten voor een stralende huid is de smoothie bowl. We hebben het perfecte recept hieronder voor je uitgewerkt.

Ingrediënten:

 • 1 banaan
 • 1/2 avocado
 • 50 gram spinazie
 • 100 gram framboos
 • 1 eetlepel chia zaad
 • 20 gram walnoten
 • 30 gram muesli of granola
 • (Eventueel extra banaan)

Bereiding:

 1. Mix de banaan, avocado en spinazie met een klein beetje water in de blender.
 2. Gooi niet alles tegelijkertijd in de blender, maar voeg beetje bij beetje ingrediënten toe totdat je de juiste structuur hebt.
 3. Giet de smoothie in een kom en leg de frambozen erbovenop.
 4. Decoreer de bowl met de chiazaad, walnoten, granola naar keuze en eventueel nog extra stukjes banaan.

Tips

 1. Eet de smoothie met een lepel. Als je de smoothie bowl met een lepel eet moet je het eten meer kauwen. Het verteringsproces begint dan al in de mond waardoor het voedsel gemakkelijker verteerd wordt in het lichaam.
 2. Voeg de smoothie niet als extra maaltijd toe aan je dieet, maar probeer er een deel of hele maaltijd mee te vervangen.
 3. Er wordt vaak gedacht dat smoothies een goed alternatief zijn voor het eten van fruit. Dat is helaas niet helemaal waar. Bij het vermalen van fruit gaan de vezels verloren, waardoor veel van de gezonde eigenschappen van fruit worden weggenomen. Zo blijft er een suiker drankje over. Fruit kan je dus veel beter eten dan drinken.

Wat doet deze bowl voor je gezondheid en huid

 • Bananen bevatten veel kalium. Dit mineraal zorgt ervoor dat de vochtigheid van je huid in balans blijft. Vooral bij een droge huid is dus af en toe banaan eten een goed idee!
 • Avocado’s bevatten vitamine B6, C en K. Vitamine A helpt bij het zuiveren van je huid en stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen. Hiermee gaat vitamine A het verouderingsproces tegen. Vitamine E beschermt je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf en stimuleert net als vitamine A de aanmaak van nieuwe huidcellen.
 • Spinazie zit net als rode en blauwe bosvruchten vol met anti-oxidanten die rimpels tegengaan en je huid jong houden. Ook zit er vitamine C, vitamine E en beta carotene in. Dit beschermt je huid allemaal tegen de schadelijke straling van de zon.
 • Rode en blauwe bosvruchten zoals frambozen, bramen en blauwe bessen hebben een leverondersteunende werking, bevatten vitamine C en bevatten heel veel anti-oxidanten. Deze anti-oxidanten beschermen de huid tegen slechte invloeden van zowel binnenuit als buitenaf. Ze gaan huidveroudering tegen doordat ze de afbraak van collageen tegenhouden. Ook zorgt het voor een goede doorbloeding, Dit zorgt ervoor dat dat zuurstof en voedingstoffen op de juiste plek terecht komen en afvalstoffen afgevoerd worden.
 • Noten zitten ook boordevol vitamines, mineralen, goede vetten en vezels. Zo zorgt vitamine E voor de elasticiteit van je huid. De vezels helpen bij het afvoeren van afvalstoffen uit je lichaam. Noten zijn specifiek goed voor de cellen in de lever. Een levercel bestaat voor een deel ook uit vetzuren. De vetzuren uit noten herstellen de levercellen waardoor afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden. Resultaat: een mooiere huid!
 • Chiazaden bevatten een hoge dosis omega 3. Dit vetzuur heeft een heel gunstige werking op een droge, schrale en/of gevoelige huid. Omega 3 zorgt ervoor dat de huid van binnenuit gevoed wordt.

Algemeen voedingsadvies

Het algemene advies voor gezonde voeding is om dagelijks voldoende groenten (minimaal 250 gram) en fruit (2 stuks) te eten en daarnaast veel variatie aan te brengen in je eetpatroon. Eet weinig verzadigd vet en suikers en pas op met zout (natrium) inname.

In fruit en groente zitten veel antioxydanten. Antioxidanten is een verzamelnaam voor stoffen zoals de vitamines E en C. Antioxidanten zorgen ervoor dat stoffen uit ons lichaam die schade kunnen geven aan cellen en weefsels worden opgeruimd. Zo verkleinen antioxidanten op lange termijn je kans op ziekten als kanker en hart- en vaatziekten. Een gezond dieet is niet alleen goed voor de buitenkant, maar ook je hele lichaam profiteert hier optimaal van.

Recommended Posts
verzorging huid zwangerschapanti transpiratie botox body clinic