CLOSE

Terugblik op 15 Jaar The Body Clinic

bart biermans arts the body clinic 1

15 jaar The Body Clinic

The Body Clinic is op het moment van schrijven een bloeiende kliniek met maar liefst zeven vestigingen, maar zo begon het natuurlijk niet. Toen Bart Biermans 15 jaar geleden The Body Clinic oprichtte had hij nooit kunnen bevroeden hoe het er nu uit zou zien. Bij een jubileum is het gebruikelijk om terug te blikken op de periode die achter ons ligt, dus hieronder een korte geschiedenis.

Het begon ruim 15 jaar geleden in Amsterdam waar Bart na zijn studie geneeskunde zijn eerst stappen zette als cosmetisch arts. De cosmetische geneeskunde stond nog in haar kinderschoenen en een paar pionierende artsen boden bij schoonheidssalons behandelingen aan in Botox en fillers. In een schoonheidssalon lagen intekenlijsten op de toonbank en de arts reed in zijn auto het land door met een gekoeld koffertje vol flacons en spuiten.

bart biermans body clinic 1 Bart Biermans

Een cosmetische (salon) arts had in die tijd niet het aanzien van een arts in een ziekenhuis. Je had soms een dikke huid nodig om je als cosmetisch arts staande te houden, maar hun doorzettingsvermogen werd beloond en de behandelingen sloegen aan.

Ook Bart had succes en al snel liet hij het leven van salon arts achter zich en huurde een prachtige kliniek aan de Koningslaan in Amsterdam. The Body Clinic was geboren. De huur van de kliniek was echter te hoog voor Bart alleen dus deelde hij de locatie met twee andere cosmetische artsen, Frodo en Jani. Ieder hadden ze hun eigen “kliniek” dus afhankelijk van wie er die dag werkte gingen er andere posters aan de muur en werden de juiste bakjes met folders op de tafels gezet.

body clinic koningslaan 50 amsterdam Koningslaan 50 Amsterdam

In de jaren die volgden werden cosmetische behandelingen steeds populairder en ontwikkelde de markt zich razendsnel. Er werd een beroepsvereniging (NVCG) opgericht en grote klinieken gingen nu ook cosmetische behandelingen aanbieden, het taboe was er af. The Body Clinic groeide mee en verhuisde in Amsterdam naar een eigen locatie aan de Achillesstraat.

body clinic cosmetische kliniek amsterdam The Body Clinic aan de Achillesstraat

In die tijd opende The Body Clinic ook een locatie in Duiven. De locatie van de kliniek in Duiven is bijzonder. De prachtig verbouwde monumentale boerderij had jarenlang als de huisartsenpraktijk van vader Joop gediend en na zijn pensioen werd deze in gebruik genomen door zoon Bart. De trotse ouders Joop en Riet helpen tot op de dag van vandaag mee in de kliniek in Duiven. Een bijzonder warme en gezellige ervaring.

duiven 2 1The Body Clinic Duiven

De laatste jaren is The Body Clinic flink doorgegroeid en mede dankzij een samenwerking met De Huidkliniek kunt u momenteel op maar liefst zeven locaties in Nederland bij ons terecht. De toekomst ziet er prachtig uit met een geweldig team artsen en een tomeloze ambitie. The Body Clinic wil haar kwaliteitsklinieken verder uitbreiden met als doel een landelijk dekking.

team the body clinic Het huidige team van The Body Clinic

Hopelijk kunnen we over 15 jaar weer terugblikken en staan we net zo versteld van de reis als nu. Dat doen we natuurlijk het liefst samen met u, onze zeer gewaardeerde cliënt. Namens het gehele team van The Body Clinic willen we u dan ook bedanken voor een geweldige reis en nodigen we u uit om ook het volgende hoofdstuk met ons te schrijven. We zien u dan ook graag weer terug bij ons in de kliniek!


We gaan het 15 jarig bestaan natuurlijk ook vieren. Als uw vriend(in) zijn of haar eerste behandeling bij The Body Clinic ondergaat krijgt u allebei €50,- korting op een Botox behandeling én €100,- korting op een Filler behandeling, dus maak een afspraak en kom langs.

Recent Posts
mesogun veiligheid 1nicoline nijman wallen behandeling 1