CLOSE

Zelf amandelscrub maken voor je huid

bart biermans arts the body clinic 1

Probeer deze scrub, terwijl je voor jezelf het bad vol laat lopen. Het is een effectieve manier om de vochtbalans in je huid op peil te brengen. De zachte amandelolie gemengd met suiker verwijdert dode huidcellen en reinigt verstopte poriën. De amandel maakt je huid bovendien lekker zacht en de suiker heeft een antibacteriële werking, wat helpt om puistjes te voorkomen.

Hoe maak je de scrub?
Meng 60 ml amandelolie met 60 g basterdsuiker en een paar druppels rozenextract.

Neem een beetje van de scrub en masseer lichtjes in je huid. Ga iets grondiger te werk bij plekjes met meer eelt, zoals je ellebogen, je knieën en je hielen. Heb je jezelf helemaal ingescrubt? Dan is het bad intussen wel volgelopen en kun je jezelf in het warme water laten zakken. De scrub spoelt vanzelf van je lijf. De amandelolie wordt opgenomen in het badwater en het rozenextract laat een bloemige geur achter in je badkamer.

Amandelolie is een goede bron van Vitamine A, B en E: vitamines die allemaal van groot belang zijn om je huid glad en stralend te houden. Amandelolie helpt om de verschillende huidlagen in goede conditie te houden en wordt bovendien snel door de huid opgenomen zonder dat poriën verstopt raken. Een musthave in je badkamerkastje, zeker als je last hebt van een droge, gevoelige of geïrriteerde huid.

Bron: Beauty Gloss

Recent Posts