CLOSE

Bsure DNA-test filler allergie

DNA-test tegen een filler afstotingsreactie

bsure logo

Bsure DNA-test

Een filler behandeling is een veilige, niet-chirurgische cosmetische behandeling. Toch kan het soms misgaan, ook als de behandeling correct en professioneel is uitgevoerd. U kunt namelijk een genetische aanleg hebben waardoor uw eigen afweersysteem extreem reageert op de fillers. De fillers worden dan door uw lichaam afgestoten, wat levenslang hinder kan veroorzaken. Om te bepalen of dit bij u het geval is, kan de Bsure DNA-test voor filler behandelingen een cruciale rol spelen. De Bsure DNA-test is een product van Bsure Medical.

bsure logo

Bsure DNA-test

Een filler behandeling is een veilige, niet-chirurgische cosmetische behandeling. Toch kan het soms misgaan, ook als de behandeling correct en professioneel is uitgevoerd. U kunt namelijk een genetische aanleg hebben waardoor uw eigen afweersysteem extreem reageert op de fillers. De fillers worden dan door uw lichaam afgestoten, wat levenslang hinder kan veroorzaken. Om te bepalen of dit bij u het geval is, kan de Bsure DNA-test voor filler behandelingen een cruciale rol spelen. De Bsure DNA-test is een product van Bsure Medical.

 • Jukbeenderen 4
 • Jukbeenderen 5
 • Jukbeenderen 2
 • Jukbeenderen 1
 • Jukbeenderen 3
 • kraaienpootjes

Waar kan ik de Bsure DNA-test doen?

Bij The Body Clinic kunt u een test inboeken. Tijdens de afspraak neemt de arts DNA af uit uw speeksel. Het is ook mogelijk de test bij ons in de kliniek, op afspraak, op te halen en de test zelf thuis uit te voeren aan de hand van de bijgevoegde instructies.

Wat houdt de test in?

De Bsure DNA-test wordt afgenomen aan de hand van speeksel. Vervolgens wordt de sample retour gestuurd naar het lab ter analyse. Nadat de sample is ontvangen in het lab krijgt u de test resultaten binnen 10 tot 14 dagen via uw arts bij The Body Clinic. Dit kan telefonisch, persoonlijk of via email.

bsure kit

Uitslag van de Bsure DNA-test

De test toont aan of u genetische aanleg heeft voor ernstige afstotingsreacties na een filler behandeling. Indien de test een positieve uitslag geeft, dan heeft u een kans van 84% op een ernstige afstotingsreactie. Een positieve uitslag van de Bsure DNA-test bevestigt dat u deze genetische aanleg heeft. Het is dan af te raden om over te gaan tot een filler behandeling.

De missie van Bsure Medical

Bsure Medical heeft als missie iedereen die een fillerbehandeling overweegt – of al heeft gedaan – te informeren over een optimale en veilige behandeling. Bsure is een social enterprise en herinvesteert verdiensten in verder onderzoek voor het voltooien van de missie. Het medisch team dat aan Bsure is verbonden, heeft jarenlange ervaring en veel expertise op het gebied van fillerbehandelingen en mogelijke complicaties. De DNA-test van Bsure kan artsen helpen om eventuele schadelijke afstotingsreacties te voorkomen. Voor meer informatie verwijzen we u door naar de website van Bsure medical

Veiligheid

Bsure voldoet aan alle eisen van GDPR en respecteert uw privacy. Al uw data zijn veilig en beschermd en zullen alleen gebruikt worden voor het uitvoeren van de test. Meer informatie vindt u in de privacy policy op de website van www.bsuremedical.com.

Prijzen

Behandeling Prijs
Bsure DNA-test € 240

FAQ

Ik heb eerder een filler behandeling gehad en geen klachten ervaren, moet ik alsnog een test doen?

Als u al een keer zonder problemen een fillers behandeling heeft ondergaan is de kans op ernstige complicaties in de toekomst natuurlijk kleiner, desalniettemin kan de test voor u ook interessant zijn. Mocht u een negatieve uitslag hebben dan is de kans op een afstotingsreactie zeer klein, maar niet volledig uitgesloten.

Hoeveel kost een Bsure DNA test tegen een allergische filler reactie?

Een Bsure DNA test kost €240,-

Kan ik allergisch zijn voor fillers?

Een allergie is een reactie van ons afweersysteem op een lichaamsvreemde stof, in dit geval is dat een filler. Indien u een specifieke HLA combinatie in uw DNA heeft dan kan uw lichaam in extreme mate reageren wanneer er een filler wordt toegediend. Dit kan worden onderzocht door de Bsure DNA test. U kunt dus allergisch zijn voor fillers, echter komt dit zeer zelden voor. Indien u positief test op de Bsure DNA test dan heeft u 84% kans op een ernstige afweerreactie van uw lichaam. U wordt dan geadviseerd om geen filler behandeling te ondergaan.

Hoe kan je een allergische reactie krijgen van een filler, als de hyaluronzuur lichaamseigen is?

Hyaloronzuur is inderdaad iets wat het lichaam zelf ook aanmaakt. Het wordt echter binnen 2 tot 4 dagen afgebroken door het lichaam. Daarom is het Hyaloronzuur in fillers gemodificeerd met crosslinkers die de levensduur van de Hyaloronzuur filler verlengen. Dit maakt dat er toch ook niet lichaamseigen stoffen zitten in de hyaloronzuur fillers en daarom niet meer geheel lichaamseigen zijn, waarop het lichaam een reactie kan hebben.

Wij praten dan ook niet over een allergische reactie, maar een laat optredende immuun gemedieerde reactie

Voor welk soort complicaties bij filler behandelingen is de DNA-test van BSure?

Behandelingen met fillers kunnen milde, tijdelijke complicaties veroorzaken, zoals een plaatselijke ontsteking of irritatie. Deze complicaties verdwijnen meestal na een paar weken vanzelf of zijn te behandelen. De Bsure DNA-test toont aan of u een verhoogd risico heeft op ernstige complicaties die worden veroorzaakt door een genetisch aanleg waardoor het eigen afweersysteem extreem heftig reageert op fillers. Dit zijn de zogenaamde laat optredende immuungemedieerde chronische bijwerkingen. De kans op deze reacties is klein (1 a 2%), maar de gevolgen zijn complex en ernstig.

Ik heb al fillerbehandelingen gehad. Wat moet ik doen als de uitslag van de DNA-test positief is?

Een arts van de The Body Clinic, die is aangesloten bij het BSure-netwerk, zal de uitslag met u bespreken. Deze arts zal, eventueel in samenwerking met het Bsure medisch-wetenschappelijk adviesteam, een passend advies geven.

Wanneer krijg ik de uitslag van de DNA-test?

Als u het DNA-sample hebt opgestuurd, zal de arts binnen 2 weken contact
met u opnemen om de resultaten van de test te bespreken.

Moet ik voor elke filler behandeling deze test doen?

Met de huidige kennis kunnen we zeggen dat de test eenmalig is en het resultaat
levenslang geldig is. Indien de test positief is heeft u 84% kans op een ernstige afstotingsreactie van uw lichaam.

Kan ik deze test ook voor thuis bestellen?

De Bsure DNA-test kan bij The Body Clinic op afspraak worden gekocht. U kunt de arts de test laten uitvoeren of u kunt de test mee naar huis nemen en de instructies volgen.

Kan ik de uitslag van de test ook thuis ontvangen?

Nee, de uitslag wordt verstrekt door een arts van The Body Clinic. De arts zal contact met u opnemen en u de uitslag van de test geven per telefoon, e-mail of tijdens een persoonlijk gesprek in de kliniek.

Kan ik in de loop der jaren genetische aanleg ontwikkelen?

Uw DNA is bij de geboorte bepaald en kan door de jaren heen niet veranderen. U kunt dus geen genetische aanleg ontwikkelen.

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

Behandelingen met fillers

 • Jukbeenderen
 • Kaaklijn
 • Rimpels bovenlip
 • Lippen opvullen
 • Liquid facelift
 • Mondhoekplooi
 • Neuscorrectie
 • Neus - lippenplooi
 • Acne littekens verwijderen
 • Slapen opvullen
 • Wallen onder de ogen verwijderen
 • Wangen opvullen
 • Kincorrectie
 • Oorlelcorrectie