CLOSE

Hyaluronzuur

Natuurlijke hyaluronzuur filler

Mirthe van der Putten arts the body clinic

De informatie op deze pagina is medisch getoetst door
Drs. Mirthe van der Putten

Hyaluronzuur

Bij The Body Clinic gebruiken we vaak een filler met als basis hyaluronzuur. Dit is de stofnaam van deze filler. Er zijn  verschillende merken hyaluronzuur op de markt. Bij The Body Clinic gebruiken we de volgende merken: Restylane, Saypha en Teosyal. Deze A-merken zijn al lange tijd op de markt en er zijn tientallen miljoenen behandelingen mee uitgevoerd, waarvan de veiligheid inmiddels is gebleken.

Hyaluronzuur

Bij The Body Clinic gebruiken we vaak een filler met als basis hyaluronzuur. Dit is de stofnaam van deze filler. Er zijn  verschillende merken hyaluronzuur op de markt. Bij The Body Clinic gebruiken we de volgende merken: Restylane, Saypha en Teosyal. Deze A-merken zijn al lange tijd op de markt en er zijn tientallen miljoenen behandelingen mee uitgevoerd, waarvan de veiligheid inmiddels is gebleken.

 • juvederm gallery 2
 • lipfillers
 • juvederm gallery 4
 • rokerslijntjes
 • juvederm gallery 1
 • juvederm gallery 3

Waarom een filler behandeling met Hyaluronzuur?

Hyaluronzuur zorgt niet alleen voor volume, het verbetert ook de huid. Door meer hydratatie en collageenvorming zal uw huid weer stralen als vroeger. Hyaluronzuurfillers kunnnen toegepast worden op meerdere plaatsen zoals bij de slapen, neus-lippenplooi, wangen, jukbeenderen, onder de ogen, bij neuscorrectie, gebied rondom de mond, lippen, kaaklijn, kin en frons. Ook kan een hyaluronzuur filler worden opgelost.

De behandeling

Bij The Body Clinic vinden we het belangrijk dat u tevreden bent met het resultaat van een behandeling met hyaluronuur. Daarom maken wij altijd foto’s van het te behandelen gebied, zodat u tijdens de gratis controle afspraak samen met de arts het resultaat kunt beoordelen. Kom altijd een half uur voor uw behandeltijd, zodat we het te behandelen gebied in kunnen smeren met verdovende crème. Nadat u de gezondheidsverklaring en het toestemmingformulier hebt ingevuld, kan de behandeling beginnen. Een behandeling met hyaluronzuur duurt gemiddeld 15 minuten.

Voorbereiding: 30 minuten voor de behandeling aanwezig zijn
Verdoving: Ja, creme
Duur: 15 minuten
Pijn (0-10): Gemiddeld een 3
Product: Hyaluronzuur
Veiligheid: Uiterst veilig
duurzaamheid: +/- 12 maanden

Natuurlijk resultaat

Hyaluronzuur is een natuurlijke stof die in het lichaam zelf voorkomt en een hydraterende en collageenstimulerend effect geeft op de huid. Door de natuurlijke veroudering neemt de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid af en zal het volume afnemen en de huid verouderen. De artsen van The Body Clinic gebruiken hyaluronzuurfillers om dit proces tegen te gaan. Ze garanderen een natuurlijk resultaat door rekening te houden met uw contouren en te behandelen volgens het principe “less is more”.

Voor en na de behandeling

Voor de behandeling

Voor alle hyaluronzuur (filler) behandelingen, adviseren wij u om 30 minuten voor de behandeling aanwezig te zijn om  de verdovende (Emla) creme aan te brengen. Eventueel kunt u op de dag van de behandeling 1x 10 mg Cetirizine slikken tegen de zwelling. Om blauwe plekken te voorkomen, adviseren wij u voor uw behandeling vijf dagen te stoppen met alle voedingssupplementen, vitamines en visolie. Ook geven wij het advies geen alcohol te drinken minimaal 48 uur voor de behandeling. Gelieve, eventueel in overleg met uw arts, geen Aspirine, Naproxen en Ibuprofen te gebruiken, omdat deze stoffen het bloed verdunnen, waardoor de kans op blauwe plekken groter wordt. Wel kunt u vijf dagen voor tot twee dagen na de behandeling   Arnica druppels gebruiken. Het gebruik hiervan kan het ontstaan van  blauwe plekken minimaliseren.

Na de behandeling

Gelieve de eerste uren na de behandeling geen make-up aan te brengen in het behandelde gebied met hyaluronzuur. Voorkom gedurende de eerste week directe zonnestraling op het behandelde gebied (ook geen zonnebank) en bescherm de eerste weken het gebied met een goede zonnefactor. In de eerste week na een hyaluronzuur behandeling mag u geen sauna bezoeken. Ons advies is gedurende twee weken geen behandeling te ondergaan bij de schoonheidsspecialiste.

Hersteltijd

Na een behandeling met hyaluronzuur is er in de eerste dagen kans op zwelling en blauwe plekken. De zwelling duurt enkele dagen en een blauwe plek mag u direct camoufleren. Het ontstaan van zwelling en blauwe plekken is afhankelijk van welk gebied is behandeld, de hoeveelheid die is ingespoten en is bovendien per persoon verschillend.

Duur resultaat

Het resultaat is direct na de behandeling met hyaluronzuur zichtbaar. Het uiteindelijke resultaat is er na twee weken en u heeft gemiddeld 12 maanden plezier hiervan. De duur van het  resultaat kan per persoon verschillen, aangezien het lichaam het hyaluronzuur zelf afbreekt.

Gratis Intake

Wij  vinden het van het grootste belang dat u goed geïnformeerd bent voordat u een keuze maakt uit een van onze hyaluronzuur behandelingen. Tijdens een gratis en vrijblijvend informatief gesprek kijkt u samen met uw behandelend arts naar bepaalde aspecten van de behandeling, zoals de te verwachten resultaten, duurzaamheid van het resultaat en kosten van de behandeling. U krijgt aan het einde van dit gesprek een eerlijk en persoonlijk advies dat bij u past.

Veiligheid

Bij The Body Clinic gebruiken we alleen hyaluronzuren die al lange tijd op de markt zijn en waar de veiligheid, ook op lange termijn, is bewezen. Hyaluronzuur is de enige filler die ook actief opgelost kan worden. Dit geeft u een extra veiligheid. De fillers Teosyal, Restylane en Saypha (Croma) zijn al vele jaren op de markt en er zijn al tientallen miljoenen behandelingen mee uitgevoerd.

Prijzen

Behandeling hyaluronzuur Prijs
Vanaf € 450

FAQ

Voor welke rimpels wordt hyaluronzuur gebruikt?

Wij gebruiken fillers op basis van hyaluronzuur onder andere om lijnen en rimpels in het gezicht te vervagen, lijntjes rond de mond te verminderen, om wallen en donkere kringen te laten verdwijnen, vollere lippen te creëren en gezichtscontouren opnieuw vorm te geven en om jukbeenderen en wangen op te vullen.

Welke fillers met hyaluronzuur gebruikt The Body Clinic?

Wij werken voornamelijk met tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur, zoals de merken Teosyal, Princess, of Restylane, Dit zijn allemaal 100% biologisch afbreekbare  producten die ook actief kunnen worden opgelost. Wij gebruiken bewust verschillende merken, omdat elk merk zijn goede eigenschappen heeft. Zo is Princess heel geschikt voor contouren omdat het lekker stevig is en geven  Teosyal of Restylane een heel mooi resultaat onder de ogen of in de lippen. Producten als Radiesse of Sculptra gebruiken wij op aanvraag. Per behandeling wordt gekeken welk merk voor u het meest geschikt is, bijvoorbeeld Restylane voor ‘fine sculpting’ of Princess voor grotere volumes.  The Body Clinic gebruikt echter alleen rimpelvullers waarvan studies hebben aangetoond dat deze werkzaam, veilig  op de lange termijn en duurzaam zijn. Safety first!

Wat is het verschil tussen hyaluronzuur fillers en Sculptra?

Hyaluronzuur komt van nature voor in de huid en is een lichaamseigen stofje dat vocht reguleert en als het ware een kussentje vormt in of onder de huid. Sculptra is een 100% biologisch afbreekbaar polymelkzuur. Het stimuleert de aanmaak van collageenweefsel en is vooral geschikt voor contouren zoals de wangen en jukbenen.

Waarom zijn permanente fillers verboden?

Permanente fillers bestaan uit stoffen die van nature niet in het lichaam voorkomen en ook niet door het lichaam worden afgebroken. Dit verhoogt de kans op complicaties zoals infecties, harde bobbels en (excessieve) kapselvorming rond het geïnjecteerde vulmiddel. Deze complicaties kunnen direct of pas jaren later optreden. Bijvoorbeeld bij veroudering of na flinke gewichtsschommelingen kan de ingespoten stof zichtbaar worden als bobbeltjes onder de huid. Met tijdelijke hyaluronzuur fillers komen dergelijke complicaties vrijwel niet voor. Mocht dit wel het geval zijn, dan kan de tijdelijke filler eenvoudig worden opgelost.

Wat zijn de kosten van een hyaluronzuur behandeling?

Dat is moeilijk te zeggen zonder onderzoek. De ene rimpel is dieper dan de andere. Soms is een filler in enkel de neus-lippen-plooi afdoende, soms is het beter de mondhoeken ‘mee te nemen’. De prijs van een filler-behandeling is daarom afhankelijk van uw persoonlijke wensen en gezichtskenmerken. Op onze prijslijst kunt u voor volume herstel al een inschatting vinden van de kosten. Maak gerust een gratis en vrijblijvend intake gesprek in een van onze klinieken voor een offerte op maat.

Hoe gaat een hyaluronzuur behandeling in zijn werk?

Voorafgaand aan de behandeling wordt alles rustig met u besproken. Er gebeurt niets wat u niet wilt. Nadat u de behandelovereenkomst en gezondheidsverklaring heeft ingevuld en de foto’s zijn gemaakt, wordt het te behandelen gebied ingesmeerd met een verdovende crème. . Bij een behandeling wordt met behulp van kleine injecties de filler in of onder de huid aangebracht. Dit kan met een kleine canule of een naaldje.

Hoe lang duurt een hyaluronzuur behandeling?

De duur van de behandeling is afhankelijk van uw wensen. Zorg ervoor dat u zeker een kwartier tot een half uur voor de behandeling aanwezig bent. Indien gewenst brengen wij verdovende (Emla)crème aan. Gemiddeld kunt u rekenen op een klein half uur. Kijk voor de precieze behandeltijd op de pagina van de verschillende gebieden.

Is een fillerbehandeling met hyaluronzuur pijnlijk?

Een hyaluronzuur behandeling wordt over het algemeen als niet pijnlijk ervaren. In het begin kunt u een klein prikje voelen, maar dit duurt maar heel even. Onze fillers bevatten lidocaine, een stof die het weefsel plaatselijk tijdelijk verdooft.

Word ik verdoofd?

Voor de behandeling met hyaluronzuur wordt u altijd verdoofd met verdovende Emla crème. Onze fillers bevatten lidocaine een stof die het weefsel plaatselijk tijdelijk verdooft.

Ben ik toonbaar na een behandeling met hyaluronzuur?

Meestal is de huid na de behandeling wat rood en gezwollen. Dit trekt snel weg en duurt maximaal twee dagen. Er kan ook eventueel een blauwe plek ontstaan op de plek waar geïnjecteerd is. Deze blijft enkele dagen zichtbaar, maar dit heeft geen nadelig effect op het resultaat en is met make-up goed te camoufleren. Met de juiste voorzorgsmaatregelen kunnen de bijwerkingen zoveel mogelijk worden beperkt.

Wanneer is het resultaat van de hyaluronzuur behandeling zichtbaar?

Na de filler behandeling met hyaluronzuur ziet u direct resultaat. Wel kan de huid nog wat rood en gezwollen zijn. Het uiteindelijke  effect is na 3-5 dagen goed zichtbaar. Na twee weken evalueren we samen het resultaat op de controleafspraak.

Wat gebeurt er als ik een allergische reactie heb op de filler?

Een allergische reactie op fillers kan zich uiten in een rode, gezwollen plek die eventueel wat pijnlijk aanvoelt. In heel milde mate is dit een normale reactie op een filler. De roodheid trekt na een paar dagen weg. Wordt het echter erger en heeft u het gevoel dat het niet ‘normaal’ is, bel ons dan voor overleg. Wij zijn altijd bereikbaar. Een hyaluronzuur-filler kan namelijk worden opgelost met het enzym hyaluronidase. Dit verwijdert de filler direct. De symptomen zullen dan in uiterlijk een paar dagen zijn verdwenen.

Hoe lang blijft een hyaluronzuur filler 'zitten'?

Een filler-behandeling is duurzaam. Afhankelijk van de soort filler die wordt gebruikt, blijft het resultaat ongeveer negen maanden tot een jaar goed. Daarna neemt het resultaat langzaam af. Deze vermindering is per persoon verschillend.

Mocht ik niet tevreden zijn, wat dan?

Mocht u onverhoopt niet tevreden zijn met het resultaat, dan kijken wij samen met u naar de mogelijkheden en wat in ons bereik ligt om te voldoen aan hetgeen wij met u afgesproken hebben. Mocht u de behandeling ongedaan willen maken, dan lossen wij probleemloos en zonder restverschijnselen het hyaluronzuur op met hyaluronidase.

Mag ik na de hyaluronzuur behandeling sporten?

U kunt in principe na een behandeling met fillers direct sporten.

Ik ben zwanger. Kan ik een hyaluronzuur behandeling krijgen?

Wij voeren geen behandelingen uit wanneer u (mogelijk) zwanger bent. Het is niet bewezen dat fillers schadelijk zijn voor de baby, maar het tegendeel is ook nooit bewezen. Wij nemen het risico niet.

Mag ik na een filler behandeling met hyaluronzuur in de zon?

U moet na elke injectable-behandeling de zon gedurende een week vermijden.

Wordt de behandeling met hyaluronzuur altijd door een arts uitgevoerd?

Bij The Body Clinic worden alle behandelingen enkel door een ervaren arts uitgevoerd. Onze artsen staan heel goed aangeschreven bij kliniekervaringen.nl en hebben al meer dan 10 jaar ervaring met injectables.

Ik ben al eerder met een hyaluronzuur filler behandeld. Kan het kwaad wanneer de arts een andere filler gebruikt?

Er zijn veel verschillende soorten fillers op de markt. Wij werken voornamelijk met de fillers op basis van hyaluronzuur. Bent u eerder behandeld met een andere tijdelijke filler, probeer dan precies te achterhalen met welk middel u behandeld bent. Zo kunnen wij inschatten of een filler op een andere zal reageren.
Wanneer er ooit permanente fillers zijn gebruikt, adviseren wij u, om onnodig risico te vermijden, niet meer in hetzelfde gebied te behandelen.

Zijn er medicijnen die niet samen gaan met een filler behandeling met hyaluronzuur?

Voordat u behandeld wordt, zal de arts samen met u een gezondheidsverklaring invullen. Het is aan de arts om te beoordelen of u behandeld kunt worden. Er zijn echter geen interacties bekend met bepaalde medicijnen.

Kan ik na een filler behandeling met hyaluronzuur naar de sauna of onder de zonnebank?

Wij raden u af om binnen twee weken na een filler-behandeling naar de sauna of onder de zonnebank te gaan. Na twee weken is dit geen probleem.

Mag ik na een hyaluronzuur behandeling naar de schoonheidsspecialiste voor bijvoorbeeld een bindweefselmassage?

De eerste week na de behandeling worden alle soorten gezichtsmassages afgeraden. Hierna is een ontspannende gezichtsmassage toegestaan, maar een bindweefsel massage is niet verstandig. Houd voor elke intensieve behandeling aan het gezicht een veiligheidsmarge van vier weken aan.

Krijg ik mijn geld terug als er geen resultaat is van een hyaluronzuur behandeling of als ik het resultaat niet mooi vind?

Tijdens het gratis intakegesprek proberen onze artsen een beeld te krijgen van uw verwachtingspatroon. Wij vinden het heel belangrijk dat u tevreden bent. Onze kliniek is beoordeeld met een 9,4 door meer dan 1000 tevreden cliënten. Hoewel onze kliniek niet vaak geld terug geeft, behandelen wij wel gratis bij indien u niet tevreden bent (binnen alle redelijkheid). Soms wordt met een beetje extra filler het gewenste resultaat wel bereikt. In een heel enkel geval moet er juist een beetje filler worden opgelost. Uiteindelijk krijgt u bij ons altijd een natuurlijk resultaat dat in harmonie met uw gezicht is.

Kan ik de volgende dag na een hyaluronzuur behandeling naar mijn werk?

De meeste mensen kunnen de volgende dag weer naar hun werk. Bijwerkingen die bij fillers vaker voorkomen dan bij een behandeling met Botulinetoxine zijn blauwe plekjes en zwelling. Als u makkelijk blauwe plekjes vertoont, is die kans bij u iets groter. Hetzelfde geldt voor zwelling. Als u lichamelijk snel op prikkels reageert is de kans op zwelling meer aanwezig. Wij adviseren om de eerste 3 tot 4 dagen na uw eerste behandeling niet al te veel sociale verplichtingen in te plannen.

Is een behandeling met hyaluronzuur fillers veilig?

De artsen van The Body Clinic gebruiken tijdelijke hyaluronzuur fillers. De merken waarvoor wij kozen, zijn al lange tijd op de markt en hiervan is de veiligheid ook op lange termijn bewezen. Alle hyaluronzuren bij The Body Clinic kunnen ook actief worden opgelost door hyazon. Dit zorgt voor een extra stukje veiligheid. Ten slotte zijn hyaluronzuren bio-actieve stoffen die een huidverbeterend effect hebben en zorgen voor een natuurlijke hydratatie. Ook op lange termijn hebben deze stoffen een “anti-aging” (anti verouderings) effect.

Waar kan ik terecht voor een filler behandeling met hyaluronzuur?

The Body Clinic heeft een kliniek in Duiven (bij Arnhem) en Amsterdam. U kunt in een van onze klinieken een gratis en vrijblijvend intakegesprek plannen met een van onze artsen. Dit kan via 020-4638668 of via [email protected].

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

Producten

 • Azzalure
 • Hyaluronzuur
 • Juvederm
 • Princess
 • Radiesse
 • Restylane
 • Sculptra
 • Teosyal