CLOSE

Restylane

Express yourself

rose bischoff arts body clinic 600x600 3

De informatie op deze pagina is medisch getoetst door
Drs. Rose Bischoff

Restylane

Restylane, een hyaluronzuur, wordt al ruim 20 jaar toegepast en er zijn al tientallen miljoenen behandelingen mee uitgevoerd. Restylane is afkomstig van de fabrikant Galderma en is 100% dierproefvrij. Hyaluronzuur komt van nature in de huid voor. In de ouder wordende huid neemt de hoeveelheid af, waardoor de huid aan volume en elasticiteit verliest. Hierdoor kunnen rimpels ontstaan. Door het aanvullen van het hyaluronzuur krijgt de huid haar volume en natuurlijke elasticiteit terug en vervagen de rimpels.

Restylane

Restylane, een hyaluronzuur, wordt al ruim 20 jaar toegepast en er zijn al tientallen miljoenen behandelingen mee uitgevoerd. Restylane is afkomstig van de fabrikant Galderma en is 100% dierproefvrij. Hyaluronzuur komt van nature in de huid voor. In de ouder wordende huid neemt de hoeveelheid af, waardoor de huid aan volume en elasticiteit verliest. Hierdoor kunnen rimpels ontstaan. Door het aanvullen van het hyaluronzuur krijgt de huid haar volume en natuurlijke elasticiteit terug en vervagen de rimpels.

 • botox voorhoofd
 • Jukbeenderen 5
 • wangen safety
 • Kraaienpootjes safety
 • Kaaklijn safety
 • Lijntjes boven de lip gallery4

Waarom een filler behandeling met Restylane?

Met de Restylane®-fillerlijn kan uw arts een persoonlijk plan opstellen voor de behandeling van de eerste tekenen van gezichtsveroudering. Restylane, een van s werelds leidende fillers op basis van hyaluronzuur, is speciaal ontwikkeld voor het herstellen van gezichtsvolume en het verfraaien van de gezichtsvorm en -contour. De resultaten zijn meteen zichtbaar en het effect kan tot wel 12 maanden aanhouden, afhankelijk van het behandelde gebied. Bij The Body Clinic werken wij met:

 • Restylane (lido). Dit herstelt een jeugdige uitstraling door:
  • Het opvullen van lijntjes/rimpels
  • Het bieden van meer ondersteuning en structuur aan de huid
 • Restylane Refyne. Deze variant herstelt een jeugdige uitstraling door:
  • Het opvullen van lijntjes/rimpels
  • Een verfijnend effect op de huid
 • Restylane Kysse. Verbetert de vorm van de lippen door:
  • Het toevoegen van volume en contour aan de lippen
  • Een uitgebalanceerde, natuurlijke uitstraling.
 • Restylane Vital: Skinbooster, huidverbetering
 • Restylane Refyne
 • Restylane Lido
 • Restylane Kysse
 • Restylane Vital (Skinbooster)

De behandeling

Tijdens het consult of voorafgaand aan de Restylane behandeling worden er foto’s gemaakt. Deze komen in uw persoonlijke dossier en mede aan de hand hiervan wordt op de controleafspraak beoordeeld wat het effect van de behandeling is.

Wij adviseren u om een half uur voor de geplande behandeling in onze kliniek aanwezig te zijn, zodat er een verdovende crème (Emla crème) kan worden aangebracht op het te behandelen gebied. U krijgt een na-behandelprotocol mee, waarin de eventuele beperkingen na de behandeling met deze rimpelvuller worden beschreven. Op de controleafspraak worden er na-foto’s gemaakt.

Voorbereiding: 20 minuten
Verdoving: Nee
Pijnloos: Ja
Materiaal: Hyaluronzuur
Veiligheid: Uiterst veilig

Natuurlijk resultaat

De artsen van The Body Clinic gebruiken tijdens de eerste Restylane behandeling liever iets minder van het product, om vervolgens tijdens de gratis controleafspraak een zogenaamde touch-up uit te voeren. Zo kunnen wij u het beste en meest natuurlijke resultaat garanderen. Restylane is een hyaluronzuur; deze stof zorgt voor natuurlijke hydratatie en stimuleert de aanmaak van collageen  en heeft zo een verbeterend effect op de huid. U krijgt bij ons een eerlijk advies en een behandelplan op maat. Wij gaan voor jeugdige vormen en een fris voorkomen – zonder extravagante effecten. U wilt er immers beter uitzien, niet anders. Dat is onze kracht. Less is more.

Voor en na de behandeling

Voor de behandeling

Gelieve 30 minuten voor de behandeling met Restylane aanwezig te zijn, zodat wij bij u de verdovende crème kunnen aanbrengen. Om blauwe plekken te voorkomen kunt u beter vijf dagen voor de Restylane behandeling met alle voedingssupplementen, vitamines en visolie stoppen. Arnicadruppels verminderen de kans op blauwe plekken. Hier kunt u vijf dagen voor de Restylane behandeling mee beginnen. U dient 48 uur voor uw behandeling geen alcohol te drinken en, eventueel in overleg met uw arts, geen bloedverdunnende medicatie te gebruiken zoals Aspirine, Naproxen of  Ibuprofen.

Na de behandeling

Wij geven u het advies om de eerste uren na uw Restylane behandeling geen make-up te gebruiken en de eerste week voorzichtig te zijn met directe zonnestralen op uw huid (dit geldt ook voor sauna of zonnebank). Gebruik dagelijks een zonnefactor met minimaal een SPF van 30. Een behandeling bij de schoonheidsspecialist, zoals een scrub, peeling of laser in de eerste twee weken na de behandeling raden wij u af.

Hersteltijd

De eerste dagen na de behandeling met Restylane kunt u last hebben van zwelling, blauwe plekjes en een gevoelige huid. Dit zal na enkele dagen vanzelf wegtrekken.

Duur resultaat

Een hyaluronzuur filler van Restylane wordt in gemiddeld een jaar door het lichaam langzaam afgebroken.

Gratis Intake

The Body Clinic biedt u, vóór uw Restylane behandeling, vrijblijvend en kosteloos een consult met één van haar artsen aan. Er wordt dan gekeken of er geen medische bezwaren zijn tegen een behandeling, de probleemgebieden worden in kaart gebracht en u krijgt een persoonlijk, geheel op uw situatie toegesneden advies. Indien gewenst, kunt u nog dezelfde dag behandeld worden met een Restylane filler.

Veiligheid

Restylane is een uiterst veilige hyaluronzuur-filler, die al lange tijd op de markt is en waarvan de veiligheid ook op de lange termijn is bewezen. Een voordeel van hyaluronzuur is dat het van nature ook in de huid voorkomt. Hierdoor is de kans op een (allergische) reactie uiterst klein. Ook kan hyaluronzuur actief worden opgelost met Hyason, een oplosvloeistof. Na het inspuiten van deze vloeistof zal Restylane binnen enkele dagen oplossen.

Prijzen

Restylane behandeling Prijs
Restylane vanaf € 450

FAQ

Wordt een behandeling met Restylane bij The Body Clinic altijd uitgevoerd door een arts?

Ja. Alleen een arts is bevoegd om deze behandeling uit te voeren. De artsen van The Body Clinic zijn BIG geregistreerd en lid van de NVCG (Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde).

Wat is het verschil tussen een hyaluronzuur en Restylane?

Restylane is een hyaluronzuur. Hyaluronzuur staat voor de werkzame stof in Restylane.

Krijg ik een onnatuurlijk uiterlijk door een behandeling met Restylane?

De artsen van The Body Clinic nemen het natuurlijke verouderingsproces als leidraad voor de cosmetische correctie. Er wordt alleen maar volume toegevoegd op die plekken waar volumeverlies is opgetreden. Dit waarborgt een mooi en natuurlijk resultaat. Vindt u het resultaat toch niet natuurlijk geworden? Dan is er altijd de mogelijkheid om een stofje (hyazon) in te spuiten dat de rimpelvuller Restylane weer binnen enkele uren oplost.

Krijg ik bobbels door het gebruik van de filler Restylane?

Restylane geeft geen granuloomvorming (bobbeltje). Vroeger werden er nog vaak permanente fillers gebruikt. Deze fillers hebben een andere samenstelling die het mogelijk maakt dat ze permanent in de huid kunnen blijven. Deze samenstelling zorgt er echter ook voor dat in sommige gevallen het afweersysteem van het lichaam tegen deze injectables ‘in opstand’ komt. Deze reactie kan granulomen (bobbeltjes) veroorzaken. Restylane bestaat uit hayluronzuur. Deze stof kan de bovenbeschreven reactie niet uitlokken omdat deze stof ook van nature al in het lichaam voorkomt.

Mag ik na een Restylane behandeling in de zon?

U moet de zon gedurende een week na het inspuiten van de injectable Restylane vermijden.

Wanneer mag ik na een behandeling met Restylane weer aan het werk?

Een behandeling met Restylane is een echte lunchtime treatment. Behalve wat lichte roodheid, zwelling en soms een klein blauw plekje, is er niets te zien van een behandelng met Restylane. U kunt  na de behandeling direct weer aan het werk.

Is een behandeling met Restylane pijnlijk?

Een behandeling met Restylane wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren, al verschilt de ervaring van pijn per individu. De artsen van The Body Clinic werken vaak met verdovingscrème en coldpacks om de behandeling comfortabeler te maken.

Moet mijn huid worden getest?

Restylane bestaat uit een biologisch afbreekbare stof die identiek is aan lichaamseigen stoffen. Restylane bevat geen humane of dierlijke bestanddelen. Er is vrijwel geen risico op allergische reacties. U hoeft dus van tevoren geen allergietest te ondergaan.

Wanneer zie ik resultaat na een behandeling met Restylane?

U zult direct resultaat zien na een behandeling met Restylane. Het effect kan in komende dagen wel iets minder worden omdat er meteen na de behandeling ook nog sprake is van zwelling. Dit geeft namelijk ook een vullend effect.

Waar kan ik behandeld worden met Restylane?

The Body Clinic heeft twee eigen locaties, te weten in Amsterdam en Duiven (nabij Arnhem). Voor een gratis consult, kunt u contact met ons opnemen op 020-4638668.

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

Producten

 • Azzalure
 • Hyaluronzuur
 • Juvederm
 • Princess
 • Radiesse
 • Restylane
 • Sculptra
 • Teosyal