CLOSE

Azzalure

Botox behandeling

hugo ammerlaan arts the body clinic 1

De informatie op deze pagina is medisch getoetst door
Drs. Hugo Ammerlaan

Azzalure

Botulinetoxine is een uit de natuur verkregen eiwit dat wordt gebruikt om de spieren tijdelijk te laten ontspannen. Het wordt via injecties toegepast. In Nederland wordt gebruik gemaakt van verschillende merken Botox, zoals Azzalure, Dysport en Botox®. Bij The Body Clinic gebruiken we het merk Azzalure van Galderma en Dysport. Azzalure is sinds 2018 dierproefvrij. Azzalure vermindert de activiteit van de spieren en zorgt er zo voor dat rimpels verdwijnen. Al sinds 1980 wordt Azzalure met veel succes gebruikt bij de behandeling van rimpels in het gezicht. Denk hierbij aan kraaienpootjesfrons– en voorhoofdrimpels. Azzalure is ook zeer geschikt voor een behandeling tegen overmatig zweten, tandenknarsen of migraine.

Azzalure

Botulinetoxine is een uit de natuur verkregen eiwit dat wordt gebruikt om de spieren tijdelijk te laten ontspannen. Het wordt via injecties toegepast. In Nederland wordt gebruik gemaakt van verschillende merken Botox, zoals Azzalure, Dysport en Botox®. Bij The Body Clinic gebruiken we het merk Azzalure van Galderma. Azzalure is sinds 2018 dierproefvrij. Azzalure vermindert de activiteit van de spieren en zorgt er zo voor dat rimpels verdwijnen. Al sinds 1980 wordt de botox van Azzalure met veel succes gebruikt bij de behandeling van rimpels in het gezicht. Denk hierbij aan kraaienpootjesfrons– en voorhoofdrimpels. Azzalure is ook zeer geschikt voor een behandeling tegen overmatig zweten, tandenknarsen of migraine.

 • juvederm gallery 2
 • lipfillers
 • juvederm gallery 4
 • rokerslijntjes
 • juvederm gallery 1
 • juvederm gallery 3

Waarom een Botox behandeling met Azzalure?

Azzalure (botox) wordt op verschillende manieren toegepast: bij een rimpelbehandeling (frons, kraaienpootjes of voorhoofd) en tegen overmatig zweten.

 • Tegen rimpels (frons, kraaienpootjes of voorhoofd)
 • Tegen overmatig zweten
 • Tegen tandenknarsen
 • Tegen migraine

De behandeling

Voorafgaand aan de behandeling met Azzalure analyseert de cosmetisch arts eerst goed hoe de spieren in het gezicht zich samentrekken. Vervolgens markeert de arts de punten waar de vloeistof geïnjecteerd moet worden. Met hulp van een heel dunne naald wordt een kleine hoeveelheid Azzalure onder de huid ingespoten. De injecties voelen licht prikkelend aan, maar een verdoving is niet nodig. Na afloop van de behandeling kunt u direct uw bezigheden hervatten.

Het effect van de Azzalure-behandeling is snel, maar niet direct zichtbaar. Binnen 2 tot 6 dagen wordt uw huid gladder en na 2 weken is het optimale resultaat van de Azzalure-behandeling behaald. Dit resultaat houdt, afhankelijk van de soort rimpel maar ook uw huid, leeftijd en leefwijze, ongeveer 3 tot 5 maanden aan. Daarna breekt het lichaam de ingespoten Azzalure zelf weer af. U kunt de behandeling zo vaak herhalen als u wilt.

Voorbereiding: 15 minuten voor het eerste consult aanwezig
Verdoving: Nee
Duur: 5 minuten
Pijn (0-10): 1
Product: Botulinetoxine
Veiligheid: Uiterst veilig
Duurzaamheid: 3-5 maanden

Natuurlijk resultaat

Door alle media-aandacht, denken veel mensen bij het woord ‘Botox’ vooral aan bewegingsloze, strakgetrokken gezichten. Hoewel Azzalure bepaalde spiergroepen ontspant, weten de artsen van The Body Clinic precies welke spieren ze moeten behandelen om een natuurlijk resultaat te verkrijgen. Bij twijfel kiezen de artsen van The Body Clinic er eerder voor één zone te behandelen dan meerdere zones tegelijk om u te laten wennen aan het effect: “Less is more”:  daar geloven wij in.

Voor en na de behandeling

Voor de behandeling

Voordat er gestart wordt met een Azzalure (Botox) behandeling, wordt eerst het te behandelen gebied gedesinfecteerd en worden de prikpunten afgetekend.

Na de behandeling

Het is belangrijk dat u gedurende twee uur na een behandeling met Azzalure / Botox niet gaat liggen. Ook adviseren wij niet direct te gaan sporten (ook liever geen yoga). U mag het behandelde gebied niet masseren. Het is wel verstandig om de spier die behandeld is regelmatig aan te spannen. Is de frons behandeld, dan moet u dus boos kijken. Is uw voorhoofd behandelt, dan moet u dus verbaasd kijken en indien de kraaienpootjes behandeld zijn, dan vaak lachen.

Hersteltijd

In bijna alle gevallen is er niets te zien aan de behandelde plek. Heel soms kunnen er na een Azzalure behandeling roodheid, zwelling of blauwe plekjes optreden. Deze behandeling kan met recht een lunch-time treatment worden genoemd.

Duur resultaat

U heeft ongeveer 3-4 maanden plezier van een Azzalure behandeling. Als u vaker een Azzalure behandeling neemt, loopt deze periode geleidelijk op tot gemiddeld 5-6 maanden. De duur van het resultaat kan verschillen, omdat de afbraaksnelheid  varieert.

Gratis Intake

Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd bent voordat u de behandeling kiest die bij u past. Wij bieden daarom een kosteloos en vrijblijvend intake gesprek aan met een van onze artsen. Zo kunt u  kennis maken met uw behandelend arts en belangrijke aspecten van de behandeling met hem/haar  bespreken. Tijdens de intake wordt uw gezondheid in kaart gebracht, uw verwachtingspatroon en alternatieve behandelingen met u besproken en krijgt u ten slotte een weloverwogen advies van onze arts. U kunt, indien gewenst, direct behandeld worden met Azzalure.

Veiligheid

Azzalure is al geruime tijd op de markt en behoort tot een van de drie geregistreerde Botulinetoxine merken, naast het originele Botox. Azzalure is uiterst veilig wanneer het wordt ingebracht door een ervaren cosmetisch arts. Azzalure is het enige merk Botox dat officieel is geregistreerd voor cosmetisch gebruik. Een behandeling met Azzalure kan met recht een lunchtime-treatment worden genoemd. U kunt na de behandeling weer direct naar uw werk, bijwerkingen zijn namelijk zeldzaam.

Prijzen

Behandeling Azzalure Price
Botox behandeling van Azzalure vanaf € 210

FAQ

Als Azzalure is uitgewerkt, komen er dan niet méér rimpels terug dan ik eerst had?

Integendeel! Omdat de met Botulinetoxine van Azzalure behandelde zone een paar maanden niet actief is geweest, heeft de huid zich mooi kunnen herstellen. Bovendien heeft u de rimpels ook niet dieper gemaakt doordat u die spieren een tijd lang niet heeft gebruikt. Ook kunt u het inmiddels een beetje verleerd zijn die spier te gebruiken. De frons is daar een goed voorbeeld van. Nadat uw frons een periode niet actief is geweest, zult u vanzelf een stuk minder fronsen.

Krijg ik geen uitdrukkingsloos gezicht, zoals bepaalde (film)sterren?

Sommige beroemdheden gebruiken inderdaad te veel Botulinetoxine, bijvoorbeeld in zones rondom de mond of het voorhoofd. Leg je spieren die je gebruikt bij bijvoorbeeld het spreken stil, dan is daar het beruchte ‘pokerface-effect’: een ‘plastic’ gezicht zonder uitdrukking of mimiek. Een dergelijk en uitdrukkingsloos gezicht  kan ook  te wijten zijn aan te veel rimpel vullers.

Botulinetoxine van het merk Azzalure is een vergif - dat kan toch nooit goed voor je zijn?

Botulinetoxine van Azzalure is alleen in bijzonder hoge concentraties een giftige stof. Er zijn meer stoffen die we dagelijks gebruiken en die ook in een hoge concentratie giftig zijn, bijvoorbeeld paracetamol en Ibuprofen. In de lage concentraties die voor rimpel- en antitranspiratie behandelingen worden gebruikt en zijn toegestaan, is dit absoluut geen vergif en daardoor veilig toepasbaar!

Na hoeveel tijd kan ik na deze behandeling weer aan het werk?

U kunt direct na een behandeling met Azzalure weer aan de slag. Met recht noemen we een behandeling met Botulinetoxine een ‘lunchtime treatment’. Behoudens een lichte roodheid die na een half uur verdwenen is  en incidenteel een klein blauw plekje dat goed te camoufleren is, valt eigenlijk niet te zien dat u behandeld bent.

Heb ik garantie op een Azzalure behandeling?

Bij The Body Clinic is er altijd een gratis controleafspraak en eventueel een nabehandeling. Wij blijven met u zoeken naar een oplossing of verbetering waarmee u tevreden kunt zijn. Daarvoor doen wij onze uiterste best.
In heel zeldzame gevallen breekt het lichaam de Botox echter af. We zullen dan de concentratie nog iets verhogen. Mocht dit nog niet afdoende zijn, dan is een Botoxbehandeling helaas niet geschikt voor u. U krijgt geen garantie op het resultaat, maar de artsen van The Body Clinic geven u indien gewenst wel een gratis nabehandeling en blijven altijd met u overleggen.

Mag ik deze injectable gebruiken als ik zwanger ben en/of borstvoeding geef?

Nee. We behandelen niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Zijn er medicijnen die niet samen gaan met deze Azzalure behandeling?

Voordat u behandeld wordt, vult de arts samen met u een gezondheidsverklaring in. Het is aan de arts om te beoordelen of u behandeld kunt worden. Er zijn echter geen interacties bekend met bepaalde medicijnen.

Mag ik altijd met Botulinetoxine van Azzalure behandeld worden?

Er zijn vrijwel geen bezwaren bekend. Bent u zwanger of geeft u borstvoeding of bent u jonger dan 18 jaar, dan mag u niet behandeld worden. Ook in het geval van bepaalde zeldzame spierziektes is deze behandeling niet wenselijk. Ten slotte zijn bepaalde rimpels minder geschikt om behandeld te worden. Uiteindelijk zal de arts beslissen of u geschikt bent voor deze behandeling.

Ik heb gelezen over een hangende wenkbrauw na deze behandeling met Azzalure.

Dit is inderdaad een mogelijke bijwerking als het voorhoofd met Botulinetoxine wordt behandeld. U kunt dan gedurende enkele weken een zwaar gevoel krijgen boven het oog. Deze bijwerking is echter in de meeste gevallen te voorkomen door in eerste instantie een lage dosering Botulinetoxine op het voorhoofd te geven. Ook zullen de ervaren artsen van The Body Clinic bepaalde mensen uitsluiten voor een behandeling van het voorhoofd, bijvoorbeeld wanneer u zelf al erg lage of hangende wenkbrauwen hebt. Ten slotte wordt door onze artsen vaak gekozen voor een combinatie van een voorhoofd- en frons behandeling, waardoor het risico nog meer verkleint. De spieren van de frons trekken de wenkbrauw namelijk naar beneden. Door deze te ontspannen zal de wenkbrauw juist weer iets omhoog gaan, hetgeen meestal voldoende compenseert voor het zakken van het voorhoofd.

Wat is een wenkbrauwlift?

Door twee prikjes met Botulinetoxine in het uiteinde van de beide wenkbrauwen, ontspannen de twee spiertjes zich die normaal de wenkbrauw omlaag trekken. Dit geeft in de meeste gevallen een heel subtiele (1-2 mm) lift van de wenkbrauw.
De dubbele wenkbrauwlift wordt verkregen door ook een prikje laag in de fronsspier te geven. Ook deze spier zorgt er normaal voor dat de wenkbrauw iets omlaag wordt getrokken. Door het ontspannen van deze spieren  zal de wenkbrauw dus iets omhoog gaan.

Ben ik niet te jong voor deze behandeling?

Beginnende rimpels kunnen perfect worden behandeld met Botulinetoxine. Het voordeel van een beginnende rimpel is dat hij vaak helemaal weg is na een behandeling. Is de rimpel al ouder en een stuk dieper, dan is een combinatie van Botulinetoxine met een rimpelvuller soms een betere oplossing.
Een groot voordeel van Botulinetoxine is dat een behandeling ook een preventief effect heeft. Begint u vroeg, dan worden rimpels niet dieper en heeft u waarschijnlijk nooit rimpel vullers of andere behandelingen nodig voor deze zones. Hoewel we liever wachten met welke behandeling dan ook tot iemand 21 is, mag u vanaf uw 18e behandeld worden. Als onze arts het gevoel krijgt dat uw verwachtingen niet realistisch zijn zullen wij dit met u bespreken.

Wat is een 'zone' Azzalure?

Een zone is een gebied dat met Botulinetoxine behandeld kan worden. Bekende zones zijn frons, oog (kraaienpootjes) en voorhoofd.
In Amerika wordt gewerkt met eenheden, in Europa meestal met zones.

Zijn er nog 'regels' vóór een behandeling met Botulinetoxine?

Om de (toch al kleine) kans op blauwe plekjes nog meer te verkleinen, adviseren wij u om (indien mogelijk en in overleg met uw arts) te stoppen met alle bloed verdunnende medicijnen zoals Ibuprofen, Ascal en Naproxen.
Het is ook beter om vanaf enkele dagen voor de behandeling geen voedingssupplementen of visolie meer te gebruiken. Tevens adviseren wij het gebruik van (homeopatische) Arnica druppels. U kunt hier 5 dagen voor de behandeling mee beginnen, met de hoogste dosering aangegeven op de verpakking.

Wat gebeurt er als Botulinetoxine van het merk Azzalure op de verkeerde manier wordt geïnjecteerd?

Indien Botulinetoxine met een onjuiste hoeveelheid of techniek op een verkeerde plek wordt gebruikt, kunnen bijwerkingen ontstaan. Denk  aan bijvoorbeeld  een hangend ooglid, het ‘pokerface’, scheve bewegingen of een hangende mond. Hoewel dit tijdelijke bijwerkingen zijn en er geen kans is op blijvende schade, vinden wij het belangrijk dat u minimaal risico neemt en kiest voor een erkende kliniek.

Doet een behandeling met Azzalure pijn?

Wij gebruiken bij The Body Clinic zeer fijne  naaldjes waardoor de pijn wordt geminimaliseerd. Een verdovende crème bij een Botox-behandeling heeft weinig nut omdat het gevoeligste onderdeel van de behandeling niet het prikje is, maar het daadwerkelijke inspuiten van de vloeistof. Mensen die bang zijn voor naaldjes ervaren de behandeling als minder prettig, ook al valt de pijn zelf over het algemeen erg mee.

Waar kan ik behandeld worden met Azzalure?

The Body Clinic heeft drie eigen locaties, te weten in Amsterdam en Duiven (bij Arnhem). U kunt op een van onze locaties een gratis en vrijblijvende afspraak maken voor informatie of een Botox-behandeling.

Is het resultaat van een Azzalure behandeling blijvend?

Hoewel het middel zelf na 3-6 maanden is uitgewerkt, heeft het wel een permanent verbeterend effect op de regio die behandeld is. Dit geldt zeker wanneer er gedurende langere tijd (enkele jaren) Botulinetoxine is gebruikt.
Dit komt omdat het gebied dan enkele jaren niet heeft kunnen bewegen. Ook zijn de barstlijntjes in de huid niet dieper geworden en vaak volledig herstelt. U heeft eigenlijk de tijd stil gezet. Ook bent u het inmiddels verleerd om de betreffende spier te gebruiken. Daardoor zult u bijvoorbeeld minder fronsen dan voorheen. Hierdoor ontstaat er een blijvende verbetering van dit gebied. Uit sommige studies blijkt zelfs dat u om hierboven beschreven redenen na een paar jaar gebruik van Botulinetoxine best even een jaartje kunt stoppen.

Wordt deze behandeling bij The Body Clinic altijd uitgevoerd door een arts?

Ja. Alleen een arts is bevoegd om deze behandeling uit te voeren. De artsen van The Body Clinic zijn lid van de NVCG (Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde) en hebben een zeer hoge beoordeling op kliniekervaringen. Klik hier als u meer informatie over onze artsen wilt.

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

Producten

 • Azzalure
 • Hyaluronzuur
 • Juvederm
 • Princess
 • Radiesse
 • Restylane
 • Sculptra
 • Teosyal