CLOSE

Wat is Hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een natuurlijke stof die in het lichaam zelf voorkomt en een hydraterende en collageen stimulerend effect heeft op de huid. Door de natuurlijke veroudering neemt de hoeveelheid hyaluronzuur en dus het volume in de huid af. Hoe snel dit gaat, ligt aan onder andere de leefstijl, slijtage van de huid en erfelijkheid. De artsen van The Body Clinic gebruiken hyaluronzuur fillers. Dit zijn de meest betrouwbare en veiligste fillers  om het verouderingsproces tegen te gaan. Daar naast worden fillers op basis van hyaluronzuur ook gebruikt bij jongere mensen die slechts volume missen op een bepaalde plek in het gelaat. Een behandeling met fillers is de oplossing om hier iets aan te doen. Onze artsen garanderen een natuurlijk resultaat door rekening te houden met uw gelaatscontouren en te behandelen volgens het principe ‘less is more’.

Wat zijn hyaluronzuur fillers?

Hyaluronzuur fillers zijn geschikt om volume te creëren en om oppervlakkige en dieper gelegen rimpels in de huid op te vullen. Er zijn verschillende merken hyaluronzuur op de markt. Bij The Body Clinic gebruiken we de volgende merken: Restylane, Saypha en Teosyal. Deze A-merken zijn al lange tijd op de markt en er zijn tientallen miljoenen behandelingen mee uitgevoerd, waarvan de veiligheid inmiddels is gebleken.

Fillers op basis van hyaluronzuur zorgen niet alleen voor meer volume, ze verbeteren ook de huid. Door meer hydratatie en collageenvorming zal uw huid meer stralen. Hyaluronzuur fillers kunnen worden toegepast op meerdere plaatsen in het gelaat. Hyaluronzuur in de lippen, Lipfillers, zijn wellicht het  meest bekend. Door hyaluronzuur fillers in de lippen te injecteren kun je de lippen vergroten en verstevigen. Er zijn echter nog veel andere gebieden waar fillers kunnen worden geïnjecteerd zoals de slapen, neus-lippenplooi, wangen, jukbeenderen, onder de ogen, de neus, gebied rondom de mond, kaaklijn, kin en oorlellen.

Wat is een liquid facelift met hyaluronzuur?

Ook bieden wij een zogeheten ‘liquid facelift’ aan. Zonder een operatie en de bijbehorende narcose en littekenvorming proberen wij door toepassing van fillers op basis van hyaluronzuur uw gezicht een facelift te geven. Uw gezicht wordt als ware compleet opgefrist en de gezichtscontouren worden verbeterd. U ziet een sterke verbetering van uw huid: deze wordt strakker, stralender en lijkt vele jaren jonger. U hoeft niet bang te zijn dat u een ‘opgeblazen’ of ‘nieuw’ gezicht krijgt. Afhankelijk van het volumeverlies en de veroudering van de huid kiezen we voor een facelift light of intense.

liquid facelift

Voor de hyaluronzuur behandeling

Voorafgaand aan een filler behandeling worden er foto’s van het te behandelen gebied gemaakt en  daarna wordt dit verdoofd met een crème. De arts van The Body Clinic gaat samen met u uw wensen bespreken en analyseren wat de mogelijkheden zijn om zo tot het gewenste resultaat te komen. Wat u in gedachte heeft is niet altijd mogelijk of is niet altijd de beste oplossing. Het is daarom zeer belangrijk dat u voorafgaand aan een behandeling altijd eerst een consult heeft met één van onze ervaren artsen.

Advies

Voor de filler behandeling raden wij u aan 1x 10mg Cetrizine te slikken tegen de zwelling. Om blauwe plekken te tegen te gaan adviseren wij u om van 5 dagen voor tot twee dagen na de behandeling Arnica druppels te nemen. Mocht u normaal gesproken voedingssupplementen, vitamines en/of visolie gebruiken dan raden wij u aan om hier 5 dagen voor de behandeling mee te stoppen. Alcohol heeft geen positieve invloed op de behandeling. Het is daarom belangrijk om 48 uur voor de behandeling geen alcohol te nuttigen. Tot slot raden wij u aan om geen bloedverdunnende medicatie als Aspirine, Naproxen en Ibuprofen te gebruiken voor de behandeling (gebruik indien nodig paracetamol). Dit laatste zo nodig in overleg met uw arts.

Na de behandeling met hyaluronzuur

Na de behandeling kan het desbetreffende gebied wat gezwollen, rood en/of blauw zijn. In onze kliniek kunt u direct koelen, wij raden aan dit 10-15 minuten vol te houden. Sporten na de behandeling raden wij af, evenals het aanbrengen van make-up. Vermijd contact met de geïnjecteerde huid en voorkom zonnestraling op het behandelde gebied in de eerste week. Gebruik minstens SPF 30. Ook adviseren wij u om geen gebruik te maken van een zonnebank en om minstens twee weken geen gezichtsbehandelingen zoals peelings, lasers of microdermabrasie te ondergaan. Geef uw huid de tijd om te herstellen. Twee weken na de behandeling wordt u terug verwacht voor een controle. Mocht u geheel tevreden zijn dan is dit niet nodig. Mocht u twijfelen over het resultaat, dan bent u uiteraard welkom om dit met onze arts te bespreken.

Het resultaat van een hyaluronzuur behandeling

Het resultaat is na de behandeling direct te zien. Het uiteindelijke resultaat is er na twee weken. Het hangt van de persoon af hoe lang een filler daadwerkelijk blijft zitten. De ene persoon breekt het hyaluronzuur sneller af dan de ander. Het is daarom moeilijk om precies te zeggen hoe lang een filler het gewenste resultaat behoudt. Gemiddeld is dit 9-12 maanden.

Veiligheid van hyaluronzuur

Een wellicht geruststellend gevoel is dat fillers op basis van hyaluronzuur, indien nodig, kunnen worden opgelost. De fillers die wij gebruiken in The Body Clinic zijn dus niet permanent! De kans op een vreemdlichaamreactie is vrij klein, aangezien hyaluronzuur een lichaamseigen stof is. Mocht er toch een complicatie optreden of bent u ontevreden over het resultaat dan kan er in overleg met de arts voor worden gekozen om de fillers op te lossen. Dit gebeurt vaak in fases om er zeker van te zijn dat de filler geheel wordt opgelost.

Gratis consult

Heeft u gevoel dat u er van buiten anders uitziet dan u zich van binnen voelt? Bent u op zoek naar een frisse en jonge blik? Of wilt u slechts volume in een bepaald gebied in uw gezicht creëren, dan zijn fillers op basis van hyaluronzuur een zeer goede oplossing. U kunt bij ons terecht voor een geheel vrijblijvend consult om uw wensen te bespreken met één van onze ervaren artsen. De artsen van The Body Clinic zijn BIG geregistreerd, lid van NVCG en cosmetisch arts KNMG.

Bel ons nu voor een gratis consult: 020-4638668 of via de mail: [email protected].

Recent Posts
botoxrestylane skinbooster 1