CLOSE

Een filler waarvan de werking  langer dan 12 maanden aanhoudt

Wat is Radiesse?

De meest gebruikelijke fillers zijn fillers op basis van hyaluronzuur. Dit is een natuurlijke stof die in het lichaam zelf voorkomt en een hydraterend en collageen stimulerend effect heeft op de huid. Fillers van het merk Radiesse bevatten calcium- en fosfaationen. Dit zijn natuurlijke mineralen die ook voorkomen in tanden en botten van het menselijk lichaam. De injectable Radiesse is een gel, is wit van kleur en dient in de diepe huidlaag geïnjecteerd te worden.

Waarvoor is Radiesse geschikt?

Radiesse is net als een filler op basis van hyaluronzuur geschikt om rimpels op te vullen. Maar ook om contouren te verfraaien en om volume herstel te creëren. Gebieden die geschikt zijn voor een behandeling met Radiesse zijn: de neus-lippenplooi, mondhoeklijn, wangen, jukbeenderen, slapen, kin, kaaklijn en de wat diepere lijntjes rondom de mond. Radiesse wordt niet gebruikt voor de lippen.

Is Radiesse een permanente filler?

Radiesse wordt vaak verward met een permanente filler. Radiesse is niet permanent, maar het heeft wel een langdurig effect. Waar fillers op basis van hyaluronzuur ongeveer 12 maanden effect hebben heeft Radiesse 1,5 jaar effect. Radiesse werkt niet alleen als een vulmiddel, maar zorgt ook voor een duurzaam effect door de stimulatie van eigen bindweefselvorming.

Is Radiesse veilig?

Radiesse bestaat uit calcium- en fosfaationen.  Aangezien dit van nature in het menselijk lichaam voorkomt, is er slechts een zeer kleine kans op vreemd lichaam reacties. Radiesse is dus een veilige rimpelvuller.  Het wordt al meer dan twintig jaar toegepast in andere vakgebieden (orthopedie, neurochirurgie, oogheelkunde en tandheelkunde). In Amerika wordt deze injectable al meer dan 15 jaar gebruikt voor cosmetische correcties.

Hoe lang blijft Radiesse zitten?

Radiesse  wordt na ongeveer drie maanden opgenomen in het lichaam en wordt vervolgens omgezet in collageen dat na ongeveer 18 – 24 maanden wordt afgebroken door het lichaam.

Voor de behandeling

Net als bij elke filler behandeling moet u voor een Radiesse  behandeling  30 minuten voor uw afspraak aanwezig zijn. De assistente gaat foto’s van u maken zodat wij de resultaten goed in beeld hebben als u terugkomt voor de controle afspraak. Na de foto’s dient u een medische vragenlijst in te vullen en wordt u verdoofd met Emla-crème.

Nadat de verdovende zalf is ingewerkt start de behandeling. Uiteraard bespreekt de arts eerst uw wensen en de mogelijkheden om deze wensen te vervullen. De filler wordt via een naald in de huid geïnjecteerd.

Na de behandeling

Na de behandeling kan het te behandelen gebied wat gezwollen zijn. Ook kunnen er wat rode of blauwe plekjes ontstaan. Wij adviseren u om na de behandeling bij ons in de kliniek de behandelde plekken te koelen. Wij voorzien u van icepacks.

Radiesse in onze kliniek in Amsterdam of Duiven.

Het consult en behandeling wordt altijd door een arts uitgevoerd. Wij hebben een kliniek in Amsterdam en Duiven. De artsen van The Body Clinic zijn BIG geregistreerd, lid van NVCG en erkend cosmetisch arts KNMG.
Bel ons nu voor een gratis consult: 020-4638668 of neem contact op via de mail: [email protected].

Recent Posts
rokerslijntjescomplicaties