CLOSE

Onderooglidcorrectie

Wallen of verslapte onderoogleden, eenvoudig verholpen

Wat houdt de onderooglidcorrectie behandeling in?

Heeft u last van blijvende wallen en/of kringen onder uw ogen en heeft u het idee dat uw uitstraling niet meer overeenkomt met uw innerlijk? Dan kan een onderooglidcorrectie voor u de uitkomst zijn. Tijdens het verouderingsproces worden de huid en het weefsel onder de ogen slapper, dit heet ook wel dermatochalasis. Wallen en hangende huid onder uw ogen kunnen u een vermoeide uitstraling geven. Dermatochalasis kan ook op jongere leeftijd voorkomen door erfelijkheid. Tijdens een onderooglidcorrectie wordt er een kleine incisie in de wimperrand onder uw oog gemaakt en wordt de overtollige huid en het vetweefsel verwijderd. Een onderooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep onder lokale verdoving.

Wat houdt de onderooglidcorrectie behandeling in?

Heeft u last van blijvende wallen en/of kringen onder uw ogen en heeft u het idee dat uw uitstraling niet meer overeenkomt met uw innerlijk? Dan kan een onderooglidcorrectie voor u de uitkomst zijn. Tijdens het verouderingsproces worden de huid en het weefsel onder de ogen slapper, dit heet ook wel dermatochalasis. Wallen en hangende huid onder uw ogen kunnen u een vermoeide uitstraling geven. Dermatochalasis kan ook op jongere leeftijd voorkomen door erfelijkheid. Tijdens een onderooglidcorrectie wordt er een kleine incisie in de wimperrand onder uw oog gemaakt en wordt de overtollige huid en het vetweefsel verwijderd. Een onderooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep onder lokale verdoving.

  • juvederm gallery 2
  • lipfillers
  • juvederm gallery 4
  • rokerslijntjes
  • juvederm gallery 1
  • juvederm gallery 3

Waarom een onderooglid correctie?

Wallen onder de ogen kunnen ontstaat door verschillende factoren. Wallen die ontstaan door slaaptekort of een verstoorde vochthuishouding zijn tijdelijk. Door voldoende te slapen en te drinken kunnen deze wallen verdwijnen. Wallen die zijn ontstaan door ouderdom of erfelijke aanleg zijn blijvend en kunnen alleen verdwijnen door middel van een onderooglidcorrectie. De huid onder de ogen wordt met de jaren minder elastisch en verliest zijn volume, hierdoor kunnen er huidzakjes onder ogen ontstaan. Door deze overtollige huid en het vetweefsel te verwijderen krijgt u een strakkere huid onder de ogen en komt uw frisse jeugdige uitstraling weer terug.

  • Ooglidcorrectie met operatie
  • Korte ingreep

De behandeling

Voorafgaand aan de ingreep tekent de arts het teveel aan huid onder de ogen af. Daarna wordt u rondom de ogen plaatselijk verdoofd en zal er een steriele doek over u hoofd worden geplaatst. Het teveel aan huid en/of spier- en vetweefsel wordt verwijderd. De arts plaatst een incisie in de wimperrand onder het oog, hierdoor is het litteken vrijwel niet zichtbaar. Tot slot worden de incisies gehecht en kan u bij ons in de kliniek koelen om zwelling en blauwe plekken zoveel mogelijk tegen te gaan. De behandeling neemt ongeveer ……… minuten in beslag. Na een week komt u terug voor een controle afspraak en worden de pleisters en hechtingen verwijderd.

Voorbereiding: 30 minuten voor de behandeling aanwezig zijn
Verdoving: Ja, plaatselijk
Duur: 45 minuten
Pijn (0-10): 4
Veiligheid: Uiterst veilig
Duurzaamheid: Onbepaalde tijd
Controle: Na 8 weken

Het gebied

Zodra je iemand aankijkt zijn de ogen het eerste die je ziet. Ogen zijn ook wel de spiegel van je ziel. Naarmate we ouder worden of door erfelijke aanleg kunnen er problemen ontstaan onder de ogen. Dit kan een vermoeide uitstraling met zich mee brengen. Wallen onder de ogen kunnen door een vrij simpele ingreep worden verwijderd met als resultaat een uitgeslapen uitdrukking.

plexr onder ogen gebieden 2

Natuurlijk resultaat

Bij The Body Clinic streven wij ten alle tijden naar een natuurlijk resultaat. Na de onderooglidcorrectie zult u er niet ineens anders uitzien. Een onderooglidcorrectie brengt slechts uw uitgeruste, frisse, jeugdige uitstraling van vroeger weer terug. Tijdens het consult met de arts worden uw wensen nauwkeurig besproken. Wij garanderen een behandeling op maat waarbij er altijd wordt gekeken naar de contouren en vorm van uw gezicht.
Voor en na

Voor en na de behandeling

Voor de behandeling

– Wij verzoeken u minimaal ……  minuten vóór de onderooglidcorrectie aanwezig te zijn.
– Om blauwe plekken te voorkomen: Stop vijf dagen voor uw behandeling met alle voedingssupplementen, vitamines en visolie en drink geen alcohol 48 uur vóór de behandeling.
– Gebruik liever, zonodig in overleg met uw arts, ook geen Aspirine, Naproxen of Ibuprofen omdat deze bloedverdunnend werken.
– U kunt 5 dagen voor de behandeling beginnen met Arnica druppels tot 2 dagen na de behandeling.
– Roken dient vermeden te worden vanaf zeven dagen voorafgaand aan de operatie. Roken en meeroken hebben een negatieve invloed op het herstel en roken voorafgaand aan de operatie kan tot complicaties leiden.

Na de behandeling

Om blauwe plekken en zwelling na de behandeling tegen te gaan kunt u direct koelen bij ons in de kliniek. Rust en regelmatig koelen zorgen voor een vlot herstel. Wij raden u aan de oogleden elk uur 5-10 minuten te koelen. De eerste dagen na de ingreep zijn de ogen gezwollen en blauw, maar u kunt alweer lichte bezigheden oppakken. Wij raden echter aan om zware lichamelijke activiteiten, sporten en tillen de eerste weken na de ingreep te vermijden. Dit zorgt voor een aanzienlijk sneller herstel. Een onderooglidcorrectie geeft in de regel weinig napijn. Heeft u toch last, dan kunt u gerust een paracetamol innemen. Gedurende uw gehele herstelperiode raden wij u aan geen alcohol te gebruiken aangezien dit het herstel negatief kan beïnvloeden. Om uw ogen te beschermen tegen de zon, harde wind en stofdeeltjes is het aan te raden ter bescherming een zonnebril te dragen. Een week na de onderooglidcorrectie komt u op controle om de pleisters en hechtingen te verwijderen. Na de eerste week is de zwelling voor een groot deel verdwenen en ziet u er weer toonbaar uit.

Hersteltijd
Na 7 tot 10 dagen is bijna iedere patiënt hersteld en zijn er geen zwellingen of blauwe plekken meer te zien. Het litteken blijft nog even rood, maar deze zal met verloop van tijd bijkleuren.

Duur resultaat
Na ongeveer 3 tot 6 maanden is het resultaat van de onderooglidcorrectie volledig te zien. Gemiddeld heeft u van een onderooglidcorrectie zo’n 15 jaar plezier. Door goed voor uw huid te zorgen en gezond te leven haalt het maximale uit de onderooglidcorrectie.

Gratis Intake

Voordat u behandeld kunt worden aan uw oogleden, dient u een intake afspraak te maken bij een van onze artsen om te beoordelen of u geschikt bent voor een onderooglidcorrectie. Uw gezondheid wordt in kaart gebracht en eventuele alternatieven worden besproken. Ook worden er foto’s gemaakt van het te behandelen gebied. Eventuele leefregels voor en na de behandeling worden met u besproken en bijwerkingen en risico’s worden in kaart gebracht.

Veiligheid

Een onderooglidcorrectie is uiterst veilig. De ingreep wordt uitgevoerd door artsen met jarenlange ervaring waarbij alleen gebruik wordt gemaakt van de best geteste producten en materialen. Een onderooglidcorrectie is een relatief eenvoudige ingreep waarbij de kans op complicaties klein is. Echter zitten er aan elke operatie risico’s, deze zijn in het geval van een onderooglidcorrectie echter minimaal.

Prijzen

Behandeling onderooglidcorrectie Prijs
Behandeling onderooglidcorrectie vanaf € 600

FAQ

Hoeveel kost een onderooglidcorrectie?

Een onderooglidcorrectie kost bij The Body Clinic € …….,-. Een vrijblijvend consult en de controle afspraak zijn bij de kosten inbegrepen.

Hoe snel kan ik weer aan het werk?

Na de onderooglidcorrectie raden wij u aan om 5-7 dagen thuis te blijven om te herstellen. Uw oogleden kunnen wat gezwollen zijn en kunnen blauwe plekjes aanwezig zijn. Tevens worden na een week de hechtingen en pleisters pas verwijderd. Indien u een baan heeft met lichamelijk zwaar werk dan raden wij u aan langer vrij te nemen.

Word een onderooglidcorrectie vergoed?

Een onderooglidcorrectie wordt zeer zelden door de zorgverzekering vergoed. Er dient namelijk een medische oorzaak te zijn. Wallen onder uw ogen en een vermoeide blik zijn geen medische oorzaak. Wij doen helaas niet aan verzekerde zorg.

Kom ik in aanmerking voor een onderooglidcorrectie?

Indien het u overtollige huid onder de ogen wilt laten verwijderen als gevolg van veroudering of door erfelijke aanleg dan komt u in aanmerking voor een onderooglidcorrectie. Mocht er sprake zijn van vochtwallen dan is een onderooglidcorrectie geen mogelijkheid. Twijfelt u of u in aanmerking komt voor een onderooglidcorrectie dan raden wij u aan een vrijblijvend consult in te plannen.

Mag je sporten na een onderooglidcorrectie?

Na een week mag u weer voorzichtig gaan sporten. Pas altijd op dat er niet teveel druk op uw ogen komt te staat. Wij raden u aan om contactsporten voor minimaal een maand te vermijden.

Krijg ik na een onderooglidcorrectie nooit meer wallen?

Het effect van een onderooglidcorrectie is vrij langdurig. Het effect kan na ongeveer 10 jaar wel iets minder worden omdat het verouderingsproces gewoon doorgaat. Indien u zich hieraan stoort kan u de ooglidcorrectie opnieuw laten uitvoeren.

Waar kan ik terecht voor een onderooglidcorrectie?

U kunt terecht bij onze kliniek in Amsterdam voor een onderooglidcorrectie behandeling. Tijdens een consult zal er samen met uw behandelend arts gekeken worden of een onderooglidcorrectie het beste bij u en uw wensen past. Voor het maken van een gratis consult, kunt u contact met ons opnemen op 020-4638668 of via [email protected]

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

Ooglidcorrecties