CLOSE

Acne littekens verwijderen

Weer een egale huid met hyaluronzuur

hugo ammerlaan arts the body clinic 1

De informatie op deze pagina is medisch getoetst door
Drs. Hugo Ammerlaan

Wat houdt de behandeling acne littekens verwijderen in?

Het behandelen van acne littekens met een hyaluronzuurfiller is relatief onbekend. Toch is het resultaat opzienbarend. Hyaluronzuur zorgt namelijk voor een verbetering van de huidstructuur en corrigeert diepe of oppervlakkige (acné)littekens. Dit komt doordat hyaluronzuur water vast houdt. En water kan zorgen voor meer volume. Kuiltjes, deukjes en andere oneffenheden worden tijdens een behandeling met hyaluronzuur opgevuld en gelijktijdig gehydrateerd, waardoor deze meer soepel en elastisch wordt. Zowel diepe als oppervlakkige littekens kunnen gemakkelijk worden gecorrigeerd door het opvullen van acne littekens met hyaluronzuur. De risico’s van acné littekens verwijderen met een filler zijn minimaal.

Wat houdt de behandeling acne littekens verwijderen in?

Het behandelen van acne littekens met een hyaluronzuurfiller is relatief onbekend. Toch is het resultaat opzienbarend. Hyaluronzuur zorgt namelijk voor een verbetering van de huidstructuur en corrigeert diepe of oppervlakkige (acné)littekens. Dit komt doordat hyaluronzuur water vast houdt. En water kan zorgen voor meer volume. Kuiltjes, deukjes, en andere oneffenheden worden tijdens een behandeling met hyaluronzuur opgevuld en gelijktijdig gehydrateerd, waardoor deze meer soepel en elastisch wordt. Zowel diepe als oppervlakkige littekens kunnen gemakkelijk worden gecorrigeerd door het opvullen van acne littekens met hyaluronzuur. De risico’s van het verwijderen van acné littekens met een filler zijn minimaal.

  • Jukbeenderen safety
  • obagi gallery 1
  • Neus lippenplooi gallery 1
  • slappen opvullen gallery 3
  • Jukbeenderen 5
  • wallen onder de ogen

Waarom een hyaluronzuur behandeling tegen (acne) littekens?

Acné-littekens kenmerken zich door kraters of deukjes in de huid. Een filler op basis van hyaluronzuur vullen de huid van binnenuit op zodat deze na de behandeling van acne littekens weer ongeveer hetzelfde volume heeft als de omliggende huid. Ook littekens in de vorm van donkere of rode vlekken (hyperpigmentatie) en littekens met weefseltoename, zijn – in ietwat mindere mate –  te behandelen. Littekens in het gezicht met weefselverlies zijn in de meeste gevallen perfect te behandelen. Na het behandelen van de acne littekens zijn deze minder zichtbaar.

De behandeling

Het is belangrijk 30 minuten voor de behandeling van het verwijderen van acné littekens aanwezig te zijn voor het aanbrengen van een verdovende crème. Voordat u behandeld kunt worden voor het opvullen van acne littekens, wordt uw gezondheid in kaart gebracht en geeft u de arts toestemming tot behandeling. Samen met uw arts tekent u de littekens af die u behandeld wilt hebben. U krijgt een paar kleine prikjes per litteken en kunt daarna het gebied nog even koelen. Soms is er een tweede acne litteken behandeling nodig voor een optimaal resultaat. De prijzen van de acne litteken behandeling die vermeld worden in de video’s, kunnen afwijken van onze huidige prijzen.

Prijs: Vanaf €500,-
Voorbereiding: 30 minuten voor de behandeling aanwezig zijn
Verdoving: Ja, creme
Duur: 20 minuten
Pijn (0-10): 5
Product: Hyaluronzuur
Veiligheid: Uiterst veilig
Duurzaamheid: +/- 12 maanden

Natuurlijk resultaat

Bij het behandelen van littekens in het gezicht vullen de artsen van The Body Clinic alleen in het acné litteken zelf met een tijdelijke hyaluronzuurfiller. Er verandert dus niks aan uw gezicht zelf. Een groot voordeel van een hyaluronzuurfiller is dat deze ook uw eigen collageen stimuleert. Bovendien is dit de enige filler die ook actief opgelost kan worden. Een gladde huid met behoud van uw natuurlijke contouren en mimiek, dat is waar wij voor staan.

Voor en na foto’s
voorfoto littekens
na foto littekens

Wat te doen voor en na de behandeling

Voor de behandeling

Om de pijn tijdens de behandeling van het verwijderen van acné littekens te minimaliseren adviseren wij u om 30 minuten vóór de behandeling aanwezig te zijn voor het aanbrengen van een verdovende crème. Om blauwe plekken te voorkomen: Probeer 48 uur voor de behandeling alcohol te vermijden. Gebruik geen bloedverdunnende medicijnen 5 dagen vóór de behandeling zoals Naproxen, Ibuprofen of Ascal (dit eventueel na overleg met uw arts).  Ook is ons advies om 5 dagen van te voren te stoppen met alle voedingssupplementen, vitamines en visolie en te beginnen met Arnica druppels.

Na de behandeling

Blijft u de eerste week na het behandelen van acné littekens uit de directe zon (en zonnebank). Sauna bezoek wordt afgeraden de eerste week na de behandeling. Wacht met een bezoek aan de schoonheidsspecialist minimaal 2 weken. Wij zien u graag terug op de controle afspraak om het resultaat te bespreken.

Hersteltijd

Afhankelijk van uw huidtype en gevoeligheid kunnen er zwelling, roodheid en blauwe plekjes optreden na het behandelen van littekens in uw gezicht. U mag deze de volgende dag al camoufleren.

Duur resultaat

De hyaluronzuurfillers die we gebruiken bij een acne litteken behandeling, worden in ongeveer 12 maanden door het lichaam langzaam afgebroken. Dit is een gemiddelde en kan per individu verschillen.

Ervaringen

FAQ

Klopt het echt dat je acné littekens ook kunt behandelen met fillers? En wat zijn dan de ervaringen met deze behandeling?

Dat klopt zeker! Acné is op zich al vervelend genoeg, maar meestal zit je jaren later nog met de gevolgen opgescheept. Zelfs wanneer je de discipline hebt kunnen opbrengen om niet aan je gezicht te zitten, kunnen de ontstekingen nog voor littekens zorgen. Meestal geldt: hoe ernstiger de acné, hoe groter de gevolgen. Maar soms kan een lichte vorm van acné al littekens veroorzaken. Hoe gevoelig je bent voor het maken van littekens, verschilt per persoon.

Wat is de prijs van een filler behandeling tegen acné littekens?

De prijs van een filler behandeling tegen acné kost €500 per behandeling. Voor een mooi resultaat adviseren wij twee behandelingen met een tussenpauze van twee tot vier weken.

Wat verstaan jullie precies onder littekens? En welke kunnen behandeld worden?

Het begrip littekens beslaat een grote groep huidverstoringen. Zo is er de hyperpigmentatie (rode en/of donkere vlekken) waardoor het lijkt of je een huidziekte hebt, en er zijn twee verschillende soorten acnélittekens: Littekens met weefseltoename en littekens met weefselverlies. Vooral die laatste kun je perfect behandelen met (hyaluronzuur)fillers. Dat komt doordat hyaluronzuur als belangrijkste eigenschap heeft dat het water vasthoudt. En niet zomaar een beetje water, maar tot duizendmaal het eigen volume. Op die manier draagt het niet alleen bij aan de soepelheid van gewrichten, maar ook aan de veerkracht en souplesse van je huid.

Maar fillers worden toch vaak gekoppeld aan de behandeling van rimpels en lijnen?

Dat klopt, en dat kunnen ze ook heel goed. Maar met Hyaluronzuur kun je ook prima acnélittekens behandelen. Voor zo’n behandeling bestaan verschillende technieken, van siliconengel tot aan een chemische peeling. En botox en fillers behoren inderdaad ook tot de mogelijkheden.

Wat is dan de beste behandeling tegen acné?

Dat is nog niet zo makkelijk te zeggen. Het hangt af van de grootte en de diepte van de littekens, maar ook van je budget en je agenda. Bij een intensieve littekenbehandeling is soms een ‘downtime’ nodig van een dag of zeven.

Waarom heb je een "downtime" van 7 dagen?

Door een Hyaluronzuurfiller in de littekens te plaatsen, worden kuiltjes, deukjes en andere oneffenheden opgevuld. Tegelijkertijd wordt de huid gehydrateerd: Dit is een relatief onbekende methode, maar het resultaat is spectaculair. De risico’s zijn dan wel minimaal, maar toch moet je – net als bij elke andere fillerbehandeling – rekening houden met blauwe plekken of een beurs gevoel. Soms zwelt de huid op en kan er één tot twee dagen na de behandeling een (extra) zwelling ontstaan. Maar het resultaat is het vaak meer dan waard!

Gratis Intake

The Body Clinic biedt u, voorafgaand aan de behandeling(en) van uw keuze, vrijblijvend en kosteloos een intakegesprek met een van haar artsen aan. Tijdens deze intake worden aspecten als veiligheid van de behandeling, uw gezondheid, alternatieve behandelingen, duur van het resultaat en de kosten met u besproken. Na de intake kunt u een vervolgafspraak maken of, indien gewenst, direct behandeld worden.

Veiligheid

De tijdelijke hyaluronzuurfiller van Croma is een uiterst veilige filler die gebruikt wordt voor het opvullen van acne littekens. Meer dan veertig miljoen rimpelbehandelingen zijn inmiddels uitgevoerd met deze filler. Hyaluronzuurfillers hebben als groot voordeel op andere fillers dat ze actief opgelost kunnen worden. Dit geeft u een extra veiligheid. Kwaliteit en veiligheid staan bij ons voorop wanneer wij een keuze maken voor een bepaalde filler.

Prijzen

De eerste behandeling voor het opvullen van acne littekens a 2 ml 500 euro, tweede behandeling 2 ml 500 euro, totaal 1000 euro. Voor een mooi resultaat adviseren wij 2 behandelingen te ondergaan met een tussenpoze van 2 a 4 weken.

Behandeling Prijs
Acne littekens met hyaluronzuur per behandeling
Vaak twee behandelingen nodig
€ 500

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

Overige behandelingen