CLOSE

Mondhoekplooi

Geen hangende mondhoeken meer

rose bischoff arts body clinic 600x600 3

De informatie op deze pagina is medisch getoetst door
Drs. Rose Bischoff

Wat houdt de behandeling mondhoekplooi in?

Hangende mondhoeken kunnen erfelijk zijn, maar ook ontstaan door veroudering. Wanneer uw mondhoeken gaan hangen, ontstaan de zogenaamde marionetlijnen. Deze lijnen lopen onder uw mond vanaf beide mondhoeken naar beneden. Marionetlijnen kunnen ook versneld ontstaan door gewichtsverlies. Door het continue proces van volumeverlies, zullen fijne lijntjes uiteindelijk overgaan in diepere rimpels. Deze mondhoekplooi kunnen u een verdrietige of ontevreden gezichtsuitdrukking geven. Daarom wordt een diepere mondhoekplooi vaak als vervelend ervaren.  De arts bepaalt in overleg met u of een botox of filler behandeling het beste voor u geschikt is.

Wat houdt de behandeling mondhoekplooi in?

Hangende mondhoeken kunnen erfelijk zijn maar ook ontstaan door veroudering. Wanneer uw mondhoeken gaan hangen, ontstaan de zogenaamde marionetlijnen. Deze lijnen lopen onder uw mond vanaf beide mondhoeken naar beneden. Marionetlijnen kunnen ook versneld ontstaan door gewichtsverlies. Door het continue proces van volumeverlies, zullen fijne lijntjes uiteindelijk overgaan in diepere rimpels. Deze mondhoekplooi kunnen u een verdrietige of ontevreden gezichtsuitdrukking geven. Daarom wordt een diepere mondhoekplooi vaak als vervelend ervaren. De arts bepaalt in overleg met u of een botox of filler behandeling het beste voor u geschikt is.

 • Tandenknarsen gallery 2
 • Tandenknarsen gallery 6
 • Tandenknarsen gallery 3
 • Kinlijntjes en puntjes gallery 2
 • slappen opvullen gallery 3
 • afgangende mondhoeken gallery 2

Waarom een filler behandeling van de mondhoekplooi?

‘Wat kijk je chagrijnig’…als u dit regelmatig hoort, kan dat liggen aan lijnen of rimpels onder uw mond. Ze trekken als het ware de mondhoeken omlaag, waardoor u er droevig of humeurig uitziet. Een filler kan in dit geval uitkomst bieden. Deze relatief kleine ingreep van de mondhoekplooi leidt al direct tot een vriendelijkere en frissere gezichtsuitdrukking. Soms is het nodig om ook de bovenkant van het gezicht (wangen/jukbeenderen) op te vullen om een maximale lifting van de mondhoeken te krijgen. Ook het opvullen van de kaaklijn geeft een extra mooi resultaat.

De behandeling

Nadat uw gezondheid in kaart is gebracht, foto’s zijn gemaakt en u de arts schriftelijk toestemming heeft gegeven, zal de mondhoekplooi worden ingesmeerd met verdovende Emlacrème. De behandeling zelf van de mondhoekplooi duurt enkele minuten. Met een ultradun naaldje krijgt u 5-10 prikjes per plooi. Nadat uw arts het gebied heeft gemasseerd, kunt u de mondhoekplooi nog even koelen.

Prijs: Vanaf €450,-
Voorbereiding: 30 minuten voor de behandeling aanwezig zijn
Verdoving: Ja, creme
Duur: 10 minuten
Pijn (0-10): 2
Product: Hyaluronzuur
Veiligheid: Uiterst veilig
Duurzaamheid: +/- 12 maanden

Natuurlijk resultaat

Een natuurlijk resultaat is voor ons even belangrijk als voor u. U bent namelijk het visitekaartje van onze kliniek! Om een natuurlijk resultaat van de behandeling van de mondhoekplooi (marionetlijnen) te kunnen garanderen hanteren wij het motto “less is more”. Onze artsen injecteren liever iets minder filler in uw mondhoeken om op de controle afspraak eventueel nog een gratis touch-up te doen. Bovendien bevatten onze fillers hyaluronzuur dat actief opgelost kan worden. Dit waarborgt een resultaat dat past bij de natuurlijke vormen van uw gezicht.

Voor en na foto’s

Wat te doen voor en na de behandeling

Voor de behandeling

Graag verzoeken wij u om een half uur voor de behandeling van de mondhoekplooi aanwezig te zijn voor het aanbrengen van de verdovende crème. Om blauwe plekken te voorkomen: u kunt het beste 48 uur voor de behandeling geen alcohol gebruiken en wij adviseren vijf dagen van te voren Arnica druppels te slikken. Stop 5 dagen voor de behandeling met alle voedingssuplementen, vitamines en visolie. Omdat Aspirine, Naproxen en Paracetamol het bloed verdunnen, deze medicatie ook niet gebruiken, eventueel in overleg met uw arts.

Na de behandeling

Vermijd make-up de eerste paar uur na de behandeling van de mondhoekplooi. Vermijd vooral de eerste week direct zonlicht (maar ook niet naar de sauna of zonnebank). In het behandelde gebied gelieve geen behandeling te ondergaan bij een schoonheidsspecialist. Na twee weken heeft u een controle afspraak in onze kliniek.

Hersteltijd

De eerste paar dagen na de behandeling van de mondhoelkplooi kunt u last hebben van lichte zwelling en wellicht wat blauwe plekjes. Dit is na enkele dagen niet meer zichtbaar. Blauwe plekjes mag u na enkele uren camoufleren.

Duur resultaat

U heeft ongeveer een jaar plezier van een hyaluronzuur behandeling van de mondhoekplooi. Er zijn echter individuele verschillen.

Ervaringen

Gratis Intake

Bij The Body Clinic vinden we het heel belangrijk dat u goed geïnformeerd, kiest voor de behandeling die bij u past. Het gratis en vrijblijvende intakegesprek wordt altijd uitgevoerd door een van onze ervaren artsen. Uw verwachtingspatroon wordt in kaart gebracht, alternatieve behandelingen besproken en uiteindelijk krijgt u een eerlijk geheel op uw situatie toegesneden advies. Nadat er foto’s zijn gemaakt, uw gezondheid in kaart is gebracht en u onze arts toestemming hebt gegeven voor de behandeling van de mondhoekplooi, kunt u, indien gewenst, direct behandeld worden.

Veiligheid

De hyaluronzuurfillers die de artsen van The Body Clinic gebruiken voor de mondhoekplooi zijn uiterst veilig. Onze artsen gebruiken alleen hyaluronzuren die al lange tijd op de markt zijn en waarvan de veiligheid ook op lange termijn is bewezen. Een voordeel van hyaluronzuur ten opzichte van andere tijdelijke fillers is dat het van nature ook in de huid voorkomt. Hierdoor is de kans op een allergische of lichaamsvreemde reactie zeer klein. Als er na de behandeling van de mondhoekplooi een kleine onregelmatigheid  of a-symmetrie is ontstaan, maakt u zich dan geen zorgen. Hyaluronzuur is de enige filler die actief kan worden opgelost. Dit geeft een extra stukje veiligheid en zo kunnen wij een resultaat op maat garanderen.

Prijzen

Behandeling Prijs
Filler hyaluronzuur mondhoekplooi  1 ml € 450
Filler hyaluronzuur mondhoekplooi  1,5 ml € 650
Filler hyaluronzuur mondhoekplooi  2 ml € 800
Filler hyaluronzuur mondhoekplooi  3 ml
inclusief kaaklijn
€1100

FAQ

Kan de mondhoek altijd behandeld worden?

De mondhoekplooi is een van de moeilijkere gebieden  omdat uw mond veel in beweging is en omdat er in deze zone zes spiertjes samenkomen. Bij flinke huidslapte adviseren wij daarom liever een liquid facelift dan een losse filler. Wanneer de wangen en jukbeenderen mee worden behandeld, is er namelijk een beter en meer liftend effect zichtbaar. Bespreek tijdens een gratis intakegesprek de mogelijkheden met uw arts.

Moeten mondhoek en kaaklijn altijd samen behandeld worden?

De mondhoek en kaaklijn liggen in hetzelfde gebied. Uiteraard kiest u zelf wat u nodig vindt, maar het mooiste resultaat geeft ongetwijfeld een combinatie van deze behandelingen.

Wat kost een mondhoek behandeling met fillers?

U kunt rekenen op zo’n 450-1100 euro. Dit is afhankelijk of ook de kaaklijn behandeld wordt. In combinatie met een liquid facelift wordt dit goedkoper.

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

Fillers behandelingen

 • Jukbeenderen
 • Kaaklijn
 • Rimpels bovenlip
 • Lippen opvullen
 • Liquid facelift
 • Mondhoekplooi
 • Neuscorrectie
 • Neus - lippenplooi
 • Acne littekens verwijderen
 • Slapen opvullen
 • Wallen onder de ogen verwijderen
 • Wangen opvullen
 • Kincorrectie
 • Oorlelcorrectie