CLOSE

Medisch afvallen met injecties

De gewichtsverlies methode met injecties

De informatie op deze pagina is medisch getoetst door
Drs. Nicolette Lammers

Medisch afvallen met injecties

Overgewicht en obesitas is een groot probleem in onze moderne maatschappij. Maar liefst 50% van de Nederlanders heeft ermee te kampen. Afvallen is niet eenvoudig en op een gezond gewicht blijven al helemaal niet. Wij bieden onze cliënten daarom een afvalprogramma aan waarin u kunt afvallen op basis van medicatie die het hongergevoel remmen en een verzadigd gevoel geven. Daarnaast kunt u gebruik maken van medische begeleiding van een arts en voedingscoach.

Onze specialisten

Programma’s en prijzen

De medicatie wordt gekoeld bij u thuisbezorgd.

Independent programma
Maandelijks voorraad medicatie | Één coachsessie bij start | Thuisbezorgd door de bij ons aangesloten apotheek
Pakket vanaf €495
Care programma
Maandelijkse voorraad medicatie | Elke maand een coachsessie | Toegang tot de Voedings App met passende gerechten | Thuisbezorgd door de bij ons aangesloten apotheek
Pakket vanaf €525

Informatie over de medicatie

Bij deze behandeling kunnen verschillende soorten medicatie worden voorgeschreven. Alle medicatie is receptplichtig. Indien u in aanmerking komt voor de behandeling wordt de medicatie voorgeschreven door onze arts en uitgegeven door de bij ons aangesloten apotheker.

Thuisbezorgd voor bestaande cliënten

Voor klanten die reeds Medisch afvallen met injecties gebruiken en hiermee door willen/moeten gaan, biedt de bij ons aangesloten apotheek cliënten de mogelijkheid om de medicatie gekoeld thuis te laten bezorgen door de apotheker. Voor meer informatie over de vervolgprogramma’s klikt u op de button hieronder.

Injecties om af te vallen

De prikjes zijn heel klein en u kunt deze zelf toedienen. De werking van het geneesmiddel in de injectie is vergelijkbaar met het natuurlijke GLP-1 hormoon. Het reguleert de eetlust door het gevoel van honger te verlagen en het gevoel van verzadiging te verhogen. Hierdoor gaat u minder eten en dus afvallen. De injecties zijn alleen op recept verkrijgbaar.

Bekijk hieronder de video met de ervaringen

Nieuwe afvalmethode

Afvalmethodes zijn er in overvloed, maar een methode – met injecties – is nieuw. Het medicijn is sinds kort verkrijgbaar op de Nederlandse markt, maar langere tijd in het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en de Verenigde Staten. Gebaseerd op de werking van het verzadigingshormoon helpt het mensen effectief en duurzaam af te vallen. Het is minimaal invasief en de deelnemer kan er zelfstandig en eenvoudig mee aan de slag.

Resultaten medicatie

De SmPC studie (Summary of Product Characteristics) laat bijvoorbeeld zien dat de medicatie die we voorschrijven in combinatie met een leeftstijlverandering gemiddeld 8% gewichtsverlies bewerkstelligt. Daarbij vond het merendeel van het gewichtsverlies plaats in de eerste 4 maanden. Naast het gewichtsverlies werd bij de deelnemers een afname van de buikomvang, het glucosegehalte en een sterke afname van de bloeddruk gemeten. Daarnaast verlaagde het medicijn de kans op het krijgen van diabetes type II. SmPC studies worden gebruikt door het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) bij de goedkeuring van medicatie.

Onder begeleiding van een arts en coach medisch afvallen

Medisch afvallen bij The Body Clinic gebeurt onder begeleiding. Om uw traject te bepalen start u altijd met een consult bij een arts. Bij medische complicaties heeft u tijdens het afvalprogramma ook toegang tot uw arts. Eerstelijns ondersteuning krijgt u van de coach medisch afvallen. Bekijk hieronder de video.

Programma’s en prijzen

The Body Clinic biedt twee afvalprogramma’s aan met verschillende medicatie. Als u specifieke wensen heeft kunt u deze tijdens het consult met de arts of in de online sessie met de voedingscoach bespreken.

independent afvallen met injecties

Independent programma

  • Tijdens het programma staat u onder supervisie van een arts.
  • U krijgt éénmalig een online sessie met de coach medische afvallen bij start van het programma.
  • Injecties / pillen worden bij u thuisbezorgd door de bij ons aangesloten apotheek
  • Bestaande cliënten kunnen online bestellen en krijgen de medicatie gekoeld thuisbezorgd door de bij ons aangesloten apotheker.

Vanaf €465 per maand

care afvallen met injecties

Care programma

  • Tijdens het programma staat u onder supervisie van een arts.
  • U heeft bij de start en op elke afgenomen maand een online sessie met uw coach medische afvallen.
  • Uw coach medische afvallen monitort uw voortgang en stuurt u waar nodig bij.
  • U krijgt dagelijks op-maat-gemaakte recepten in de Vytal voedings App die rekening houden met uw voorkeuren.
  • Injecties / pillen worden bij u thuisbezorgd door de bij ons aangesloten apotheek
  • Bestaande cliënten kunnen online bestellen en krijgen de medicatie gekoeld thuisbezorgd door de bij ons aangesloten apotheker.

Vanaf €496 per maand

* Bij afname van een programma wordt de totale programma prijs in rekening gebracht. Er kan niet per maand worden betaald.

Starten met het afvalprogramma

Om in aanmerking te komen voor het gebruik van het afvalmedicijn begint u met het maken van een afspraak bij een arts van The Body Clinic. Het medicijn wordt alleen voorgeschreven als u aanzienlijk overgewicht heeft (BMI ≥ 27 met tenminste één gewichtgerelateerde aandoening).

In 7 stappen naar uw streefgewicht

Hieronder de stappen van medisch afvallen in vogelvlucht.

check icon medisch afvallen met injecties

1. Start met afspraak boeken
U begint met het maken van een afspraak bij een arts van The Body Clinic om te bepalen of u in aanmerking komt voor medisch afvallen.

call nurse icon medisch afvallen met injecties

2. Telefoongesprek met de assistente
U wordt gebeld door een assistent(e) van The Body Clinic om de medicatie en het programma door te nemen. Dit gesprek duurt ongeveer 15 minuten.

dokter icon medisch afvallen met injecties

3. Consult in de kliniek
Met de arts bespreekt u de afval-programma’s en maakt u een keuze. De arts schrijft een recept uit en stuurt deze op naar de bij ons aangesloten apotheker. Dit consult duurt ongeveer 30 minuten.

aesculapius icon medisch afvallen met injecties

4. Medicatie wordt verzonden
De medicatie wordt door de bij ons aangesloten apotheker binnen 2-4 werkdagen naar u verzonden. Tevens slaat de apotheker uw medicijn gebruik op in het LSP register.

injectie icon medisch afvallen met injecties

5. Dagelijks zelf een mini-injectie
Dagelijks zet u zelf de injectie. De injectie is minimaal invasief en vrijwel pijnloos. De injectie zal uw gevoel van honger verlagen en het gevoel van verzadiging verhogen.

dieet icon medisch afvallen met injecties

6. Online consult voedingscoach
Afhankelijk van het door u gekozen programma stelt u samen met uw voedingscoach tijdens het online consult een passend dieet samen. Één sessie duurt 30 minuten.

streefgewicht icon medisch afvallen met injecties 1

7. Streefgewicht
Om op uw streefgewicht te blijven is een blijvende leefstijl verandering belangrijk, valt u terug dan is een combinatie met injecties op onderhoudsdosering mogelijk.

Ervaringen afvallen met injecties

Uitgelichte ervaringen

ellis ervaring saxenda

Ervaring van Ellis

Ellis is 32 jaar, BMI 27, Slaap gerelateerde aandoening slaapapneu

Mijn naam is Ellis en ik ben in juli 2022 gestart de behandeling medisch afvallen met injecties gestart bij The Body Clinic en ik ben in 4 weken moeiteloos 5 kilo kwijt geraakt! Graag wil ik mijn ervaring met andere delen.

Al 2 jaar probeer ik mijn hardnekkige zwangerschapskilo’s kwijt te raken. Toen ik las over afvallen door middel van afvallen met injecties heb ik uitgebreid research gedaan en besloten dat ik nog 1 laatste poging zou wagen. Arts Nicole Nijman van The Body Clinic begeleidt mij in dit traject. Tijdens de intake stelde ze mij direct op mijn gemak en ze legde helder uit wat afvallen met injecties doet en hoe het proces zou verlopen. Ook nam ze uitgebreid de tijd om uit te leggen hoe de injectiepen werkt. Daarop volgde een gesprek met voedingsdeskundige Annelieke. Ik had nu alle munitie om van deze laatste poging om kilo’s kwijt te raken een succes te maken.

Indicatie voor gebruik injecties om af te vallen

Om in aanmerking te komen voor medisch afvallen met injecties moet u aan één van de onderstaande indicaties voldoen.

BMI ≥ 27 met tenminste één gewichtgerelateerde aandoening, zoals dysglykemie (prediabetes of diabetes type 2, hypertensie (hogebloeddruk), dyslipidemie (een afwijking in de stofwisseling van de vetten) of obstructieve slaapapneu.
BMI ≥ 30

Veiligheid van injecties om af te vallen

Het medicijn om af te vallen is uiterst veilig en uitgebreid getest. Het medicijn komt van een zeer bekende pharmaceut en is goedgekeurd door de FDA en het ministerie van volksgezondheid. Het Zorginstituut Nederland heeft het medicijn zelfs opgenomen in het Geneesmiddelenvergoedingssysteem voor patiënten met ernstig overgewicht, daarmee is dit medicijn het eerste geneesmiddel tegen obesitas in het basispakket. Net als andere medicijnen kan het medicijn ook bijwerkingen veroorzaken zoals misselijkheid en diarree. Het medicijn is in Nederland alleen op recept verkrijgbaar.

FAQ’s medisch afvallen met injecties

Welk geneesmiddel wordt er gebruikt?

Meer informatie over het geneesmiddel dat wordt gebruikt bij het programma Medisch afvallen met injecties kunt u vinden op de medicatie pagina of ons direct bellen (020-4638668), mailen ([email protected]) of een consult inboeken.

Kan ik de injecties zelf toedienen?

Jazeker, u kunt de injecties zelf toedienen. Tijdens het consult in de kliniek laat de arts zien hoe u de injectie met de pen moet toedienen in uw bovenbeen, buik of bovenarm. Vervolgens gaat u zelf de injecties met de pen toedienen.

Welk resultaat mag ik verwachten?

De meeste mensen ervaren in de eerste week al gewichtsverlies. De ondergrens is na 12 weken een gewichtsverlies van 5% van het startgewicht.

Wanneer kan ik stoppen met injecties?

Indien u op uw streefgewicht bent aangekomen zou u kunnen stoppen met de injecties. Op gewicht blijven kan echter ontzettend lastig zijn. Afvallen met injecties is dan ook pas echt effectief en duurzaam in combinatie met een leefstijl verandering op het gebied van voeding en beweging. Daarom biedt The Body Clinic dit als een totaal pakket aan. Als het u ondanks alle efforts niet lukt om op gewicht te blijven zonder medicatie kunt u een programma blijven volgen met een onderhoudsdosering voor 6 of 12 maanden.

Als u na 12 weken niet minimaal 5% van uw startgewicht kwijt bent kan dit erop wijzen dat medische injecties voor u niet de oplossing zijn. Wij raden u dan ook aan om een consult in te boeken met uw behandelend arts.

Wat zijn de bijwerkingen?

Naast het gewenste effect van afvallen kan dit geneesmiddel ook bijwerkingen geven. Bekijk hier het overzicht van de medicatie met daarbij de bijwerkingen en bijsluiters.

Mocht u (andere) bijwerkingen ervaren dan raden wij u aan contact op te nemen met uw behandeld arts bij The Body Clinic.

Kan ik ook alleen de injecties meekrijgen zonder begeleiding van de arts en diëtist?

Het geneesmiddel is alleen op recept verkrijgbaar, u kunt dit dus niet bestellen zonder tussenkomst van een arts. Wij bieden afvallen met injecties alleen aan in een programma met minimaal 1 sessie met de coach medisch afvallen, u heeft daarnaast altijd de supervisie van uw behandeld arts van The Body Clinic tijdens de looptijd van een programma.

Kan ik dit geneesmiddel ook via de huisarts krijgen?

Om af te vallen met medische injecties heeft u altijd een verwijzing nodig van een arts. Een huisarts kan de injecties dus ook voorschrijven, maar afvallen met injecties is pas echt effectief en duurzaam in combinatie met een leefstijl verandering op het gebied van voeding en beweging. Daarom biedt The Body Clinic dit totaal pakket aan.

Worden injecties om af te vallen vergoed door de zorgverzekeraar?

De medicatie die gebruikt wordt bij deze behandleing is het eerste geneesmiddel tegen obesitas dat is opgenomen in het basispakket. De vergoeding geldt echter alleen voor mensen met een BMI van 35 of hoger die al deelnemen aan de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Voor mensen met een BMI tussen 35 en 40 geldt tevens dat zij 1 van 3 bijkomende ziektes moeten hebben.

Wat kost medisch afvallen met injecties en begeleiding?

Medisch afvallen met injecties kan al voor € 495 euro per maand. Bekijk hier het overzicht van de medicatie en prijzen van de programma’s.

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen