Profhilo

Natuurlijke anti-aging behandeling

Wat houdt de Profhilo® behandeling in?

Profhilo® is een nieuw type hyaluronzuur met unieke eigenschappen voor een natuurlijk anti-aging effect. Zoals veel behandelingen binnen de cosmetische geneeskunde, draagt Profhilo® ook bij aan het reduceren van fysieke en zichtbare gevolgen van ouder worden. Bij Profhilo® wordt er door middel van thermisch crosslinken ondersteuning geboden bij het beter bestand maken van hyaluronzuur tegen hyaluronidase. Op die manier heeft het herstel van natuurlijk hyaluronzuur door middel van injecties een langduriger effect.

profhilo logo

Wat houdt de Profhilo® behandeling in?

Profhilo® is een nieuw type hyaluronzuur met unieke eigenschappen voor een natuurlijk anti-aging effect. Zoals veel behandelingen binnen de cosmetische geneeskunde, draagt Profhilo® ook bij aan het reduceren van fysieke en zichtbare gevolgen van ouder worden. Bij Profhilo® wordt er door middel van thermisch crosslinken ondersteuning geboden bij het beter bestand maken van hyaluronzuur tegen hyaluronidase. Op die manier heeft het herstel van natuurlijk hyaluronzuur door middel van injecties een langduriger effect.

profhilo logo

 • Wallen onder ogen gallery 1
 • Wallen onder ogen gallery 2
 • Wallen onder ogen gallery 3
 • wallen gallery 4
 • Wallen onder ogen gallery 5
 • Wallen onder ogen gallery 6

Waarom een Profhilo® behandeling?

De voornaamste reden om voor een Profhilo® behandeling te kiezen is dat deze methode van thermisch crosslinken een langere werking laat zien ten opzichte van behandelingen met niet gecrosslinked hyaluronzuur. Naast dat de Profhilo® behandeling een langer effect laat zien, is de behandeling ook veiliger ten opzichte van niet gecrosslinked hyaluronzuur. Doordat toevoegingen aan de gel van deze natuurlijke anti-aging behandeling ontbreken, is de kans op lichaamsreacties enorm beperkt.

Dit relatief nieuwe type hyaluronzuur stimuleert de aanmaak van onder andere verschillende types collageen (1, 3, 4 en 7) en elastine in keratinocyten en fibroblasten. Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat Profhilo® een stimulerende werking heeft op de differentiatie en overleving van in het vet aanwezige stamcellen en adipocyten. Bij een traditionele hyaluronzuur behandeling treedt deze werking niet op.

De behandeling

Door de verspreiding van Profhilo® wanneer het subdermaal wordt geïnjecteerd, is de behandeling uiterst eenvoudig en voor de patiënt goed te verdragen. In de meeste gevallen zal volstaan worden met de verdeling van de 2 ml. over 10 punten, bijvoorbeeld 5 per gezichtshelft. Masseren is dan niet nodig, doordat de gel zich vanzelf verspreidt. Door het beperkt aantal injecties bij een Profhilo® behandeling en de mogelijkheid vasculaire risicogebieden te omzeilen, is de kans op hematomen (blauwe plekken) gering.

Profhilo® bevat twee verschillende hyaluronzuren (32 mg. hyaluronzuur van een hoog moleculair gewicht en 32 mg. hyaluronzuur met een laag moleculair gewicht). Doordat de behandeling bestaat uit een combinatie van verschillende hyaluronzuren heeft dit een stimulerend effect op de biologie van de huid. Dit effect treedt niet los van elkaar op. Kortom, het geheel is meer dan de som der delen.

Door de verspreiding van Profhilo® wanneer het subdermaal wordt geïnjecteerd, is de behandeling uiterst eenvoudig en voor de patiënt goed te verdragen. In de meeste gevallen zal volstaan worden met de verdeling van de 2 ml. over 10 punten, bijvoorbeeld 5 per gezichtshelft. Massage is dan niet nodig, doordat de gel zich vanzelf verspreidt. Door het beperkt aantal injecties bij een Profhilo® behandeling en de mogelijkheid vasculaire risicogebieden te omzeilen, is de kans op hematomen gering.

Profhilo® bevat twee verschillende hyaluronzuren (32 mg. hyaluronzuur van een hoog moleculair gewicht en 32 mg. hyaluronzuur met een laag moleculair gewicht). Doordat de behandeling bestaat uit een combinatie van verschillende hyaluronzuren heeft dit een stimulerend effect op de biologie van de huid. Dit effect treedt niet los van elkaar op. Kortom, het geheel is meer dan de som der delen.

Voorbereiding: Geen
Verdoving: Niet nodig, mocht je het zelf willen dan een half uur eerder aanwezig zijn
Duur: 15 minuten
Pijn (0-10): 2
Product: Hyaluronzuur
Veiligheid: Uiterst veilig
Duurzaamheid: +/- 12 maanden

De gebieden

De Profhilo® behandeling is breed toepasbaar ter verbetering van de conditie van de huid. Met name in het gezicht, hals, decolleté, bovenarmen en handen is deze behandeling erg populair. Voor elk van deze gebieden geldt een gelijke prijs. De prijs is 350 euro per behandeling (2ml).

Voor een optimaal resultaat zijn er twee behandelingen nodig, de tweede behandeling is vier weken na de eerste behandeling. Vervolgens kan er gekozen worden voor een touch up, elke zes maanden.

profhilo gezicht
hals profhilo

Natuurlijk resultaat

De Profhilo® behandeling van The Body Clinic is een zeer veilige behandeling voor een natuurlijk anti-aging resultaat. De veiligheid en kwaliteit van deze innovatieve behandeling worden onderstreept door het feit dat Profhilo® winnaar van de Aesthetic Awards is. De nieuwe manier van thermisch corsslinken (zonder BDDE) die bij deze behandeling wordt gebruikt laten een langere werking zien ten opzichte van niet gecrosslinked hyaluronzuur. De veiligheid van de behandeling komt doordat Profhilo® bestaat enkel uit zuiver hyaluronzuur. Zo profiteert u optimaal van een natuurlijk resultaat van deze behandeling.

Voor en na de behandeling

Voor de behandeling

In principe is verdoving voor een Profhilo® behandeling niet nodig. Mocht u dit wel willen, raden wij u aan om een half uur eerder aanwezig te zijn, zodat wij bij u Emla crème (verdovende crème) kunnen aanbrengen. Om eventuele blauwe plekken na de behandeling te voorkomen kunt u vijf dagen vóór de behandeling beginnen met Arnica druppels. Daarnaast is het aan te raden om 5 dagen voor de behandeling te stoppen met alle voedingssupplementen, vitamines en visolie. Gebruik liever ook geen bloedverdunnende medicijnen, zoals Aspirine, Naproxen en Ibuprofen. Overleg dit indien nodig met uw arts. Tot slot is het van belang om 48 uur vóór de Profhilo® behandeling geen alcohol meer te nemen.

Na de behandeling

De eerste 3 dagen na uw Profhilo® behandeling raden wij een bezoek aan de sauna, hammam, of zwembad af. Daarnaast raden wij u af om binnen 3 dagen na de behandeling te zonnebaden. Verder is het af te raden om de eerste 48 uur na de Profhilo® behandeling intensieve behandelingen in het behandelde gebied te ondergaan. Denk hierbij aan peelings, gezichtssrubs, microdermabrasie, laser en bindweefselmassages.

Hersteltijd na Profhilo®

Hoewel een Profhilo® behandeling in de meeste gevallen zonder enig euvel verloopt, kunnen er in uitzonderlijke gevallen ontstekingsreacties optreden. Hierbij kan gedacht worden aan roodheid, en zwelling, welke soms gepaard gaan met jeuk of pijn bij aanraking. Deze reacties kunnen 3 tot 5 dagen aanhouden. Daarnaast kan er op de plaats van de injecties een bultje of een verharding ontstaan. Indien de bijwerkingen langer aanhouden dan aangegeven, neem dan te allen tijden contact op met uw behandeld arts.

Duur resultaat

Het resultaat van een Profhilo® behandeling is ongeveer 12 maanden zichtbaar en zal geleidelijk afnemen in de laatste maanden. Het resultaat kan echter per individu verschillen. De aanbevolen herhaalbehandelingen vinden na een maand plaats. In totaal zijn dit twee tot drie behandelingen. Vervolgens kan er gekozen worden voor een touch up, welke elke zes maanden plaatsvindt.

Ervaringen

Gratis intake

Bij The Body Clinic kijkt uw behandelend cosmetisch arts tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek samen met u naar de mogelijkheden, voordelen en mogelijke bijwerkingen van een Profhilo® behandeling. Tijdens dit gesprek wordt u op de hoogte gebracht van alles wat er bij deze anti-aging behandeling komt kijken. Op die manier zorgen we voor een realistisch verwachtingspatroon, welke voor onze arts erg belangrijk is. Door deze transparante en realistische aanpak gingen meer dan duizend tevreden cliënten u al voor. Niet voor niets wordt The Body Clinic beoordeeld met een ruime 9. Nadat er foto’s zijn gemaakt, de procedure is doorlopen, uw gezondheid in kaart is gebracht en u de cosmetisch arts toestemming heeft gegeven voor de behandeling, is het mogelijk direct behandeld te worden indien dit gewenst is.

Veiligheid

Het laten uitvoeren van een Profhilo® behandeling is uiterst veilig. Door het ontbreken van toevoegingen aan de gel, is de kans op vreemde lichaamsreacties uiterst klein. Hyaluronzuur met een gewicht van meer dan 45kDa werkt ontstekingsremmend. Daarnaast is de behandeling vrij snel en goed verdraagbaar met weinig kans op hematomen (blauwe plekken).

Prijzen

De kosten van een Profhilo® behandeling voor een natuurlijke anti-aging zijn per behandeling 360 euro bij The Body Clinic. Deze vaste prijs geldt per 2 ml., voor zowel een eerste als 2e behandeling. Zo weet u precies welke prijs u voor uw Profhilo® behandeling bij The Body Clinic kan verwachten.

Behandeling
Profhilo 2 ml (hals of gezicht of handen) per behandeling € 360

Voor een optimaal resultaat zijn er twee behandelingen nodig, de tweede behandeling is vier weken na de eerste behandeling.

FAQ over Profhilo®

Wat is Profhilo®?

Profhilo® is een anti-aging behandeling met een grote hoeveelheid puur hyaluronzuur zonder chemische toevoegingen. De werking van Profhilo® is te danken aan het feit dat de aanmaak van collageen (stevigheid) en elastine (rekbaarheid) gestimuleerd wordt. De huid wordt weer stevig en gezond in de verschillende huidlagen. Met een Profhilo® behandeling is het mogelijk de huid te verjongen zonder volume te geven aan het gezicht. Met een 100% natuurlijke bewerking van hyaluronzuur wordt de huid herstelt en huidverslapping aangepakt.

Hoeveel kost een Profhilo® behandeling?

De prijs van een Profhilo® behandeling is €360,- Deze behandeling kan worden gebruikt voor het gezicht, de hals, het decolleté of de handen. Voor een optimaal resultaat raden wij twee behandelingen aan met een tussenpauze van vier weken.

Welke indicaties kun je met Profhilo® behandelen?

De Profhilo® behandeling is geschikt voor huidverslapping van het gezicht, de hals, het decolleté, de handen en zelfs de bovenarmen. Het resultaat is heel natuurlijk, de huid wordt steviger en krijgt een mooie glans.

Wat is er nieuw aan Profhilo®?

Het product heeft in 2016 de Aesthetic Awards gewonnen voor de meest innovatieve behandeling omdat het een geheel nieuwe bewerking van hyaluronzuur betreft met hele specifieke voordelen. Het hyaluronzuur is heel natuurlijk, daardoor is er minder kans op bijwerkingen en krijg je een natuurlijk resultaat.

Hoe gaat de behandeling?

Bij deze behandeling wordt er met de BAP-techniek gewerkt, dat zijn injecties in 10 anatomisch uitgekiende gebieden die zorgen voor een optimaal resultaat. Profhilo® verspreidt zich heel goed dus er zijn maar een aantal injecties nog om een geheel gezicht (of hals, decolleté of andere indicatie) optimaal te behandelen. De behandeling is snel, nauwelijks pijnlijk en de kans op bijwerkingen is door het natuurlijke materiaal klein.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Voor iedereen vanaf ongeveer 30 jaar die huidverslapping tegen wil gaan. Ook voor mannen en vrouwen die een natuurlijk huidverjongend effect willen en de stap naar een “echte” filler (nog) niet zien zitten.  Ook kan de behandeling goed gecombineerd worden met een filler of botox behandeling of als aanvulling op een andere behandeling.

Wanneer kan ik resultaat verwachten?

Er zijn 2 tot 3 behandelingen nodig met een tussenpose van een maand afhankelijk van de mate van huidveroudering. Omdat de huid door deze behandeling zelf aan het werk gezet wordt, zie je niet meteen resultaat. Vaak zie je wel al dat de huid beter gehydrateerd is. Vanaf 6-8 weken na de eerste behandeling is het positieve effect steeds duidelijker, dit komt omdat de aanmaak van collageen en elastine tijd nodig heeft.

Hoe lang houdt het effect van de behandeling aan?

Het is afhankelijk van de conditie van de huid hoelang deze verbeteringen zichtbaar blijven. Geadviseerd wordt om 1 of 2 keer per jaar een losse behandeling te ondergaan om het resultaat te behouden. Immers: het verouderingsproces gaat gewoon door.

Zijn er bijwerkingen te verwachten?

Hyaluronzuur is een stof die van nature in de huid voorkomt. Wanneer deze stof geïnjecteerd is, wordt deze uitermate goed door de huid verdragen. De mogelijke neveneffecten van een behandeling met Profhilo® zijn milde zwelling, roodheid en soms een paar blauwe plekjes. Dit wordt eerder veroorzaakt door de injecties dan door het product zelf en zal snel verdwijnen.

Profhilo® is sinds 2015 op de markt en wordt sindsdien wereldwijd veel gebruikt, waarbij tot op heden nog geen bijwerkingen anders dan bovengenoemde, zijn gerapporteerd. Dit is toe te schrijven aan het feit dat het een zeer pure vorm van hyaluronzuur betreft.

Afspraak maken voor Profhilo®

Voor het plannen van een Profhilo® behandeling in Amsterdam of Duiven kunt u ons rechtstreeks bellen. Ook voor een gratis consult kunt u ons snel en gemakkelijk bereikbaar. Indien bellen niet uitkomt, kunt u ook het contactformulier invullen op de afspraken pagina. Onze cosmetisch artsen verwelkomen u graag voor een Profhilo® behandeling in Amsterdam of Duiven.

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch en Duiven

Behandelingen met Fillers

 • Jukbeenderen
 • Kaaklijn
 • Rimpels bovenlip
 • Lippen opvullen
 • Liquid facelift
 • Mondhoekplooi
 • Neuscorrectie
 • Neus - lippenplooi
 • Acne littekens verwijderen
 • Slapen opvullen
 • Wallen onder de ogen verwijderen
 • Wangen opvullen
 • Kincorrectie
 • Oorlelcorrectie