CLOSE

Vermindering van Collageen: hoe zit dat en wat kan Sculptra er tegen doen?

simone kouwenberg arts the body clinic 2

Collageen is een van de belangrijkste eiwitten die je lichaam aanmaakt. Het zorgt voor de stevigheid en veerkracht van weefsels in het hele lichaam, zo ook de huid. Naarmate je ouder wordt neemt de natuurlijke hoeveelheid collageen in je lichaam af en vermindert de collageenproductie. Dit is de grootste oorzaak van verslapping van de huid, wat op den duur kan resulteren in het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels.

Vanaf wanneer neemt je collageen af?

Er is geen exacte, voor iedereen gelijke, leeftijd waarop collageen in het lichaam af begint te nemen en de productie ervan vermindert. Dit verschilt per persoon en andere factoren als levensstijl en genetica spelen ook een rol. De consensus is dat de collageen vermindering begint tussen de 20 en 25 jaar. Vanaf dat moment neemt het natuurlijke collageen met ongeveer 1% per jaar af. In het begin zal je daar niet veel van merken, maar na verloop van tijd ga je dit zien in de vorm van fijne lijntjes, beginnende rimpels of grovere poriën.

Verschillende manieren om huidverslapping te verminderen

Er zijn veel manieren om de zichtbaarheid van huidverslapping en rimpels te verminderen. De bekendste manieren zijn filler, om een rimpel mee op te vullen, en botox, om spieren te verslappen waardoor er minder snel rimpels ontstaan. 

Tegenwoordig vinden er veel innovaties plaats op het gebied van huidbehandelingen. Mensen zijn bij een filler– of botoxbehandeling vaak bang voor een onnatuurlijk resultaat. Bij The Body Clinic bieden wij meerdere vormen van huidverbetering aan die juist voor dat natuurlijke uiterlijk zorgen, omdat ze ook natuurlijk zijn.

Sculptra: een natuurlijke collageenbooster

Een van deze natuurlijke oplossingen voor de afname van collageen in het lichaam is Sculptra. Bij deze behandeling is er geen sprake van direct resultaat, maar juist naarmate de tijd vordert zul je merken dat de structuur en volume van je huid verbetert.

Hoe werkt Sculptra?

Sculptra is een injectable waarbij de biologische stof poly-L-melkzuur wordt geïnjecteerd. Deze stof stimuleert de natuurlijke collageenproductie van het lichaam. Als deze in eerste instantie wordt ingebracht, zul je geen verschil zien, maar na een paar maanden zal je huid steeds steviger en gezonder aanvoelen.

Hoe geeft Sculptra een natuurlijk resultaat?

Sculptra bestaat uit biocompatibele stoffen, wat betekent dat ze makkelijk door het lichaam kunnen worden afgebroken. Dit zorgt er dan ook meteen voor dat het een behandeling is die natuurlijk resultaat levert. De werkzame stof, poly-L-melkzuur, wordt langzaam afgebroken door het lichaam. De collageen-aanmaak wordt gestimuleerd tot wel 2.5 jaar na de behandeling. 

We kunnen het verouderingsproces natuurlijk niet tegengaan, maar we kunnen ons lichaam wel een handje helpen het te vertragen. Sculptra is de behandeling waarmee je investeert in jezelf. Over twee jaar ben je jezelf er nog dankbaar voor!

Interesse in de Sculptra behandeling gekregen? Boek een gratis en vrijblijvend consult!

Recommended Posts
the body clinic gevaar onbekwame behandelarenechografie body clinic 1 1