CLOSE

Ouderdom voorkomen – Top 5 Collageen Boosters

cropped marlijn spierenburg huidtherapeut the body clinic 1.jpg

Collageen speelt een cruciale rol in de stevigheid, elasticiteit en jeugdigheid van onze huid. Naarmate we ouder worden neemt de natuurlijke productie van collageen af. Dit leidt tot zichtbare tekenen van veroudering. Dat is de reden dat we met de jaren meer rimpels, fijne lijntjes en een slappere huid krijgen. Vroeger werden er voornamelijk fillers gebruikt om deze gevolgen te verminderen. Tegenwoordig zijn er vele manieren waarmee we collageenproductie kunnen stimuleren om de veroudering van de huid te vertragen. In deze blog verkennen we de top 5 collageen boosters. Zo helpen we je een stralende, jeugdige huid te behouden.

Sculptra

Sculptra is een injectable die de aanmaak van eigen collageen stimuleert. De werkzame stof is poly-L-melkzuur, wat natuurlijk en veilig is. Deze injectable stimuleert de collageenproductie voor verbeterd huidvolume en verminderde rimpels. Na de injectie in de huid gaat de collageenproductie na ongeveer 4 weken van start. Sculptra stimuleert de natuurlijke collageenproductie, waardoor de resultaten pas na enkele weken zichtbaar worden. De collageenstimulatie zorgt voor een natuurlijk effect waarbij de huid jeugdiger en steviger is.

Polynucleotiden

Polynucleotiden stimuleren fibroblasten in de huid om meer collageen en elastine te produceren. De polynucleotiden worden afgeleid van zalm-DNA, dus zijn ze helaas ongeschikt voor mensen met een visallergie. Door de stimulatie van de fibroblasten wordt de huid steviger en soepeler. Philart Eyes is een van de producten waar polynucleotiden in worden gebruikt. Deze injectable is vrij uniek omdat deze heel dicht rondom de ogen kan worden geïnjecteerd. De polynucleotiden worden direct door het lichaam afgebroken en blijven dus zoals bij een filler niet zitten. Het effect is snel zichtbaar en kan een jaar aanhouden.

Radiofrequentie behandelingen

Een behandeling die gebruikmaakt van radiofrequente energie verwarmt de huid met energiegolven. Deze warmte dringt door tot in de diepere huidlagen en stimuleert de huidcellen om meer collageen te produceren. Het resultaat is een stevigere en jeugdig uitziende huid. The Body Clinic biedt twee behandelingen aan die gebruikmaken van deze geavanceerde technologie. De Morpheus8 combineert radiofrequentie met microneedling om verschillende indicaties te behandelen. Je kunt hierbij denken aan behandeling van acne, littekens, fijne lijntjes en rimpels, en de huidtextuur. De NeckTite is met name bedoeld voor de verstrakking van verslapte huid. Deze wordt gebruikt om een onderkin te verminderen, of bijvoorbeeld een kalkoennekje weg te werken.

Lasertherapie

Fractionele lasertherapie is een geavanceerde oplossing voor collageenstimulatie. Deze laser pakt huidproblemen zoals littekens, rimpels en hyperpigmentatie aan. Daarbij is de behandeling met de fractionele laser ook goed voor de versteviging en verjonging van de huid. De techniek stimuleert de aanmaak van nieuw collageen door microscopisch kleine gaatjes in de huid te creëren, wat resulteert in een steviger en gladder huidoppervlak. Deze therapie is bijzonder effectief voor het verbeteren van de huidstructuur en het egaliseren van de huid. Dit resulteert in een verstevigde, verjongde huid met een verbeterde huidstructuur. The Body Clinic biedt deze behandeling tot dusver nog niet aan, maar wie weet kan je binnenkort terecht bij ons voor je laserbehandeling.

Chemische peeling

Hoewel niet alle peelings collageen stimuleren, hebben een paar van de diepere peelings deze eigenschap wel. De TCA peeling gebruikt trichloorazijnzuur om de huid diep te exfoliëren. Het verwijdert de beschadigde huid. De huid reageert op deze diepe exfoliant door het natuurlijke genezingsproces te starten. Hiermee wordt de collageenproductie aanzienlijk verhoogd, wat de huid verstevigt en verjongt. Zo worden fijne lijntjes, rimpels en littekens verminderd en wordt de huidtextuur ook aangepakt.x

Benieuwd hoe jij jouw huid het beste jong kan houden? Boek nu gratis een consult!

Recommended Posts
vrouw in coma neppe ozempic body clinic blog 1blog injectables en huidtherapie body clinic