Acnelittekens verwijderen met een filler

Acné littekencorrectie met Hyaluronzuur

 

Informatie over het verminderen van acné-littekens met een filler
Het behandelen van littekens met een Hyaluronzuurfiller is relatief onbekend. Toch is het resultaat opzienbarend. Hyaluronzuur zorgt namelijk voor een verbetering van de huidstructuur en corrigeert diepe of oppervlakkige (acné)littekens. Dit komt doordat Hyaluronzuur water vast houdt. En water kan zorgen voor meer volume. Kuiltjes, deukjes, en andere oneffenheden worden tijdens een behandeling met Hyaluronzuur opgevuld en gelijktijdig gehydrateerd, waardoor deze meer soepel en elastisch wordt. Zowel diepe als oppervlakkige littekens kunnen gemakkelijk worden gecorrigeerd met Hyaluronzuur. De risico’s zijn minimaal.

Hieronder de video van de behandeling met fillers tegen acne littekens met onze arts Monique Dikrama.

i

 

Waarom een littekencorrectie met hyaluronzuur?
Acné-littekens kenmerken zich door kraters of deukjes in de huid. Injectables vullen de huid van binnenuit op zodat deze na de behandeling weer ongeveer hetzelfde volume heeft als de omliggende huid. Ook littekens in de vorm van donkere of rode vlekken (hyperpigmentatie) en littekens met weefseltoename, zijn – in ietwat mindere mate –  te behandelen. Littekens met weefselverlies zijn echter in de meeste gevallen perfect te behandelen. De littekens zijn dan minder zichtbaar.

Na de behandeling
Meteen na de behandeling kan er een zwelling optreden en/of is er een kans op blauwe plekken en een beurs gevoel. Als u een ijskompres op het behandelde gebied legt, vermindert en verdwijnt de zwelling meestal binnen een week. Gun uw huid voor een optimaal resultaat wat rust. Raak de huid liever niet aan op de dag van de behandeling en breng de eerste 4 uur geen make-up aan op de behandelde plek. Probeer uw huid de eerste week na de behandeling goed te beschermen tegen zonlicht en UV-straling. Vermijd ook de sauna en/of stoombaden. Dit is het resultaat meer dan waard.

Bovenstaande client wilde graag haar ervaring delen:

“Aan mijn puberteit heb ik littekentjes overgehouden doordat ik last had van acné. Ik heb een aantal verschillende behandelingen geprobeerd om de littekens te laten verminderen, maar het resultaat viel me steeds tegen. 
Toen ik over deze methode hoorde, was ik meteen enthousiast. 
Het opvullen van de “putjes” met een filler die meteen je eigen huid verbetert, dat klonk goed!
De behandeling zelf viel me ook 100% mee. Ik kreeg van te voren een verdovende crème op mijn gezicht en vervolgens injecteerde de arts elk putje met een klein beetje hyaluronzuur om het op te vullen. 
Het waren meer injecties dan ik van te voren had bedacht en het geluid van de naald in mijn huid was een beetje vreemd om te ervaren, maar het deed geen pijn. 
Na de behandeling was mijn gezicht best wel rood en gevlekt. 
Je mag 4 uur na de behandeling geen make-up op maar daarna zag je er met foundation niks meer van. 
In de loop van de dag trokken de rode vlekken gelukkig ook weg.
Ik had één klein blauw plekje dat na een paar dagen verdween. 
Na ruim een maand werd de behandeling herhaald door de putjes die er nog zaten weer verder op te vullen.
Ik merk dat mijn huid veel glanzender is en er gezond uitziet. Ook zie ik ontzettend veel verbetering, mijn huid is veel gladder en de putjes zijn bijna niet meer te zien. 
Ik ben ontzettend blij met deze behandeling en ik zou het iedereen aanraden.”

Bel ons nu voor een vrijblijvende intake op 020-4638668 of via info@bodyclinic.nl

Prijzen: per behandeling 2 ml 500 euro. Voor een mooi resultaat adviseren wij 2 behandelingen te ondergaan met 2 tot 4 weken er tussen. Het resultaat is ongeveer 12 maanden zichtbaar. i

 

Zie hieronder een interview van The Body Clinic met beautyblog Furrow over acnélittekens.

Maaike Dorsteen – Furrow
Monique Dikrama – The Body Clinic

Maaike: Klopt het echt dat je acnélittekens ook kunt behandelen met fillers? En wat zijn dan de ervaringen met deze behandeling?
Monique: Dat klopt zeker! Acné  is an sich  al vervelend genoeg, maar meestal zit je jaren later nog met de gevolgen opgescheept. Zelfs wanneer je de discipline hebt kunnen opbrengen om niet aan je gezicht te zitten, kunnen de ontstekingen nog voor littekens zorgen. Meestal geldt: hoe ernstiger de acné, hoe groter de gevolgen. Maar soms kan een lichte vorm van acné al littekens veroorzaken. Hoe gevoelig je bent voor het maken van littekens, verschilt per persoon.”

Maaike: Wat verstaan jullie precies onder littekens? En welke kunnen behandeld worden?
Monique: het begrip littekens beslaat een grote groep huidverstoringen. Zo is er de hyperpigmentatie (rode en/of donkere vlekken) waardoor het lijkt of je een huidziekte hebt, en er zijn twee verschillende soorten acnélittekens: Littekens met weefseltoename en littekens met weefselverlies. Vooral die laatste kun je perfect behandelen met (hyaluronzuur)fillers. Dat komt doordat hyaluronzuur als belangrijkste eigenschap heeft dat het water vasthoudt. En niet zomaar een beetje water, maar tot duizendmaal het eigen volume. Op die manier draagt het niet alleen bij aan de soepelheid van gewrichten, maar ook aan de veerkracht en souplesse van je huid. 

Maaike: Maar fillers worden toch vaak gekoppeld aan de behandeling van rimpels en lijnen?
Monique: Dat klopt, en dat kunnen ze ook heel goed. Maar met Hyaluronzuur kun je ook prima acnélittekens behandelen. Voor zo’n behandeling bestaan verschillende technieken, van siliconengel tot aan een chemische peeling. En botox en fillers behoren inderdaad ook tot de mogelijkheden.” 

Maaike: Wat is dan de beste behandeling tegen acné?
Monique: Dat is nog niet zo makkelijk te zeggen. Het hangt af van de grootte en de diepte van de littekens, maar ook van je budget en je agenda. Bij een intensieve littekenbehandeling is soms een ‘downtime’ nodig van een dag of zeven.

Maaike: Waarom is dat?
Monique: Door een Hyaluronzuurfiller in de littekens te plaatsen, worden kuiltjes, deukjes en andere oneffenheden opgevuld. Tegelijkertijd wordt de huid gehydrateerd: Dit is een relatief onbekende methode, maar het resultaat is spectaculair. De risico’s zijn dan wel minimaal, maar toch moet je – net als bij elke andere fillerbehandeling – rekening houden met blauwe plekken of een beurs gevoel. Soms zwelt de huid op en kan er één tot twee dagen na de behandeling een (extra) zwelling ontstaan. Maar het resultaat is het vaak meer dan waard!


i

 

Met dank aan: Furrow.nl