Acnelittekens verwijderen met een filler

Acne littekencorrectie met hyaluronzuur

 

Informatie over het verminderen van acnelittekens met een filler
Hyaluronzuurfiller behandeling voor littekens is een relatief onbekende methode, maar het resultaat van deze behandeling is opzienbarend. Door middel van deze behandeling verbeter je zowel de structuur van de huid als het corrigeren van de diepe of oppervlakkige (acne)littekens.

De belangrijkste eigenschap van Hyaluronzuur is dat het water vasthoudt. Dit betekent dat het dient voor meer volume. De kuiltjes, deukjes en andere oneffenheden worden door middel van hyaluronzuur opgevuld en gelijktijdig gehydrateerd. Op deze wijze draagt het bij aan de souplesse, veerkracht en elasticiteit van de huid. Zowel diepe als oppervlakkige littekens kunnen gemakkelijk worden gecorrigeerd met Hyaluronzuur. De risico’s zijn minimaal.

Waarom een litteken correctie met hyaluronzuur?
Acne littekens kenmerken zich door kraters of deukjes in de huid. Door middel van injectables kan de huid van binnenuit worden opgevuld zodat het na de behandeling weer ongeveer hetzelfde volume heeft als de omliggende huid. Naast hyperpigmentatie (rode en/of donkere vlekken) zijn er twee verschillende soorten acnelittekens: Littekens met weefseltoename en littekens met weefselverlies. En vooral die laatste kun je perfect behandelen met (hyaluronzuur)fillers. Na de hyaluronzuur behandeling zijn de littekens minder zichtbaar.

Na de behandeling
Meteen na de behandeling kan er een zwelling optreden en/of is er een kans op blauwe plekken en een beurs gevoel. Als u een ijskompres op het behandelde gebied legt, vermindert en verdwijnt de zwelling meestal binnen twee weken. Gun uw huid voor een optimaal resultaat wat rust. Raak de huid liever niet aan op de dag van de behandeling en breng de eerste 4 uur geen make-up aan op de behandelde plek. Probeer uw huid de eerste week na de behandeling goed te beschermen tegen zonlicht en UV-straling. Vermijd ook de sauna en/of stoombaden. Dit is het resultaat meer dan waard.

Bel ons nu voor een vrijblijvende intake op 020-4638668 of via info@bodyclinic.nl

Prijzen: eerste behandeling 2 ml 500 euro, tweede behandeling 2 ml 300 euro, totaal 800 euro. Voor een mooi resultaat adviseren wij 2 behandelingen te ondergaan met 2 tot 4 weken er tussen. Het resultaat is ongeveer 12 maanden zichtbaar.

 

Zie hieronder het interview van Monique met Maaike van Furrow over acnelittekens.

Acnelittekens verwijderen met fillers

Fillers? Acne? Klopt het dat je acnelittekens ook kunt behandelen met fillers? Wat zijn de ervaringen met deze behandeling?

Acne an sich is al vervelend genoeg, maar meestal zit je jaren later nog met de gevolgen opgescheept. Cosmetisch arts Monique Dikrama: “Zelfs als je de discipline hebt kunnen opbrengen om niet aan je gezicht te zitten, kunnen de ontstekingen nog voor littekens zorgen. Meestal geldt: hoe ernstiger de acne, hoe groter de gevolgen, maar soms kan een lichte vorm van acne ook al littekens veroorzaken. Hoe gevoelig je bent voor het maken van littekens verschilt per persoon.”

Littekens door acne

Naast hyperpigmentatie (rode en/of donkere vlekken) zijn er twee verschillende soorten acnelittekens: “Littekens met weefseltoename en littekens met weefselverlies. En vooral die laatste kun je perfect behandelen met (hyaluronzuur)fillers.”

Hyaluronzuur heeft als belangrijkste eigenschap dat het water vasthoudt. En niet zomaar een beetje water, maar tot duizend maal het eigen volume. Op die manier draagt het niet alleen bij aan de soepelheid van gewrichten, maar ook aan de veerkracht en souplesse van je huid. 

Fillers worden vaak gekoppeld aan het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, maar je kunt er ook heel goed acnelittekens mee behandelen: “Er zijn verschillende technieken om acnelittekens te verminderen, van siliconengel tot aan een chemische peeling. En zelfs botox en fillers behoren tot de mogelijkheden.” 

Beste behandeling tegen acne

Wat uiteindelijk de beste behandeling van acnelittekens is, is dan ook niet zo makkelijk te zeggen: “Het hangt af van de grootte en de diepte van je littekens, maar ook van je budget en of je agenda bijvoorbeeld een eventuele downtime toestaat van 7 dagen.”

Met behulp van hyaluronzuurfillers kun je niet alleen (diepe) littekens verminderen, maar verbeter je ook de structuur van je huid. “Hyaluronzuur heeft als belangrijkste eigenschap dat het water vasthoudt. En niet zomaar een beetje water, maar tot duizend maal het eigen volume. Op die manier draagt het niet alleen bij aan de soepelheid van gewrichten, maar ook aan de veerkracht en elasticiteit van je huid.” 

Fillers

Door een hyaluronzuurfiller in de littekens te plaatsen worden kuiltjes, deukjes en andere oneffenheden opgevuld en tegelijkertijd je huid gehydrateerd: “Het is een relatief onbekende methode, maar het resultaat is spectaculair. En de risico’s zijn minimaal.”

Het enige waar je rekening mee moet houden zijn blauwe plekken. Monique: “Bij elke fillerbehandeling is er een kans op blauwe plekken en/of een beurs gevoel. Dat is bij de behandeling van acnelittekens met fillers niet anders. Soms is je huid opgezwollen na de behandeling en moet je ook één tot twee dagen na de behandeling er rekening houden mee houden dat er (extra) zwelling kan ontstaan. Maar het resultaat is het vaak meer dan waard.”

Bron: furrow.nl