CLOSE

Kinlijntjes en puntjes

Uw kin glad en stevig

Simone Kouwenberg arts The Body Clinic

De informatie op deze pagina is medisch getoetst door
Drs. Simone Kouwenberg

Wat houdt de behandeling tegen kinlijntjes en puntjes in?

Sommige mensen hebben een te actieve spier in het kin gebied, hierdoor ontstaat er een soort sinaasappelhuid op de kin. Doordat deze spier te grote spanning heeft, ontstaan er oneffenheden op de kin in de vorm van putjes en lijntjes. Gelukkig is zijn deze kinlijntjes en puntjes goed te behandelen met Botox (Botulinetoxine). Uw kin kan weer glad en stevig worden.

Wat houdt de behandeling tegen kinlijntjes en puntjes in?

Sommige mensen hebben een te actieve spier in het kin gebied. Doordat deze spier te grote spanning heeft, ontstaan er oneffenheden op de kin in de vorm van putjes en lijntjes. Gelukkig zijn deze kinlijntjes en puntjes goed te behandelen met Botox (Botulinetoxine). Uw kin kan weer glad en stevig worden.

 • Kinlijntjes en puntjes gallery 1
 • Kinlijntjes en puntjes gallery 2
 • liquid facelift gallery 4
 • afgangende mondhoeken gallery 3
 • Kinlijntjes en puntjes gallery 6
 • Kinlijntjes en puntjes gallery 3

Waarom een behandeling van de kinlijntjes?

Kinspieren die te hard trekken kunnen zorgen voor kleine onregelmatigheden: de zogenaamde sinaasappelhuid. Door de kinspier met Botox te behandelen, zal deze ontspannen. Daardoor verdwijnen grotendeels de kinlijntjes en putjes op uw kin. Wanneer de vorm van uw kin niet naar wens is, raden wij een fillerbehandeling aan.

De behandeling

Een behandeling met Botox van de kinlijntjes en puntjes is een echte ‘lunchtime treatment’. U kunt letterlijk tijdens uw lunchpauze komen in onze kliniek in Amsterdam of Duiven. Nadat er foto’s zijn gemaakt en u een gezondheidsverklaring en behandelovereenkomst heeft ingevuld, kan de behandeling al beginnen. Er worden 2 prikjes gezet in de kin. Na de behandeling van uw kinlijntjes en puntjes kunt u het gebied nog even licht ‘afdrukken’. Koeling is niet noodzakelijk. Soms is een filler een betere optie voor dit gebied. Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek kijkt u samen met uw arts naar de mogelijkheden.

Prijs: Vanaf €105,-
Verdoving: Niet nodig
Duur: 5 minuten
Pijn (0-10): 1
Product: Azzalure
Veiligheid: Uiterst veilig
Duurzaamheid: 3-6 maanden

Natuurlijk resultaat

Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek kijkt uw arts of u in aanmerking komt voor een Botox behandeling voor uw kinlijntjes en puntjes. Wij houden rekening met uw natuurlijke gelaatstrekken en waar nodig kunnen deze iets verzacht worden met Botox. Een natuurlijk resultaat is voor ons erg belangrijk, want dit weerspiegelt onze werkwijze en filosofie. Onze artsen gebruiken liever iets minder Botox in de eerste behandeling, omdat er altijd een mogelijkheid is tot een gratis touch-up op de controle afspraak twee weken later.

Voor en na foto’s

Wat te doen voor en na de behandeling

Voor de behandeling

Voordat er gestart wordt met de behandeling van de kinlijntjes en puntjes wordt eerst het te behandelen gebied gedesinfecteerd. Vervolgens krijgt u twee Botox prikjes toegediend. De behandeling zelf duurt nog geen vijf minuten en wordt door de meeste cliënten niet als pijnlijk ervaren.

Na de behandeling

Wij adviseren u na de Botox behandeling voor de kinlijntjes en puntjes dezelfde dag geen yoga te doen en niet te sporten. Ten slotte mag u de eerste twee uur na de Botox behandeling niet gaan liggen.

Hersteltijd

In bijna alle gevallen is er niets te zien aan de behandelde plek rondom de kin met Botox. Het kan met recht een lunchtime treatment worden genoemd!

Duur resultaat

In eerste instantie heeft u 3-4 maanden plezier van een Botox behandeling voor de kinlijntjes en puntjes. Indien u vaker komt, wordt de tijd tussen de behandelingen langer. Heeft u diepe kinlijnen, dan zullen wij u adviseren om na 2-4 weken terug te komen voor een fillerbehandeling van hetzelfde gebied.

Ervaringen

Gratis Intake

Een intakegesprek is allereerst bedoeld om u kennis te laten maken met de behandelend arts. Ook worden bepaalde aspecten van de Botox behandeling van de kinlijntjes en puntjes zoals de hersteltijd, bijwerkingen, nazorg en te verwachten resultaten uitgebreid besproken. Tevens wordt er bekeken wat uw verwachtingen en wensen zijn. Eventueel kunnen alternatieve behandelingen met u worden besproken. Na deze evaluatiefase krijgt u van onze artsen een eerlijk en weloverwogen advies welke Botox behandeling het meest geschikt is voor u.

Veiligheid

Botox voor de kinlijntjes en puntjes is uiterst veilig. Botox is met recht een heel veilig geneesmiddel te noemen. Omdat Botox onder de geneesmiddelenwet valt, is het, voordat het op de markt werd toegelaten, jarenlang onderzocht op effectiviteit, bijwerkingen en complicaties. Botox wordt al meer dan veertig jaar in de gezondheidszorg gebruikt, onder andere bij  kinderen en volwassenen met spierspasmen. Tot nu toe zijn er geen nadelige lange termijn complicaties geregistreerd.

Prijzen

Behandeling botox Pijs
Kinlijntjes met botox * € 210
 • In combinatie met een zone botox: 105 euro

FAQ

Ziet het er niet onnatuurlijk uit als ik de spieren in mijn kin niet meer kan gebruiken?

Uiteraard verandert er iets rond uw kin. Het komt echter zelden voor dat iemand dit als onnatuurlijk ervaart. Het effect van Botulinetoxine injecties is dat de kin een gladdere en jeugdigere uitstraling krijgt. Dat wordt door iedereen als positief ervaren.

Hoeveel kost een Botox behandeling tegen kinlijntjes en putjes?

Een Botox behandeling tegen kinlijntjes en putjes kost €210. In combinatie met een andere zone Botox wordt de behandeling €105.

Als Botox is uitgewerkt, komen de putjes en groeven dan niet heviger terug dan ze waren?

Integendeel! Doordat u de spiertjes die verantwoordelijk zijn voor deze rimpeltjes een tijd lang niet heeft gebruikt, kunt u het inmiddels een beetje verleerd zijn die spieren te gebruiken. Bovendien heeft de huid doordat deze door de Botox een paar maanden niet actief is geweest, zich mooi kunnen herstellen.

Wat werkt beter tegen kinlijnen en -putjes: Botox of een filler?

De voorkeursbehandeling tegen kinlijnen is die met Botulinetoxine.
Bij diepe rimpels is het soms noodzakelijk om aanvullend een filler te gebruiken. Alleen een filler in de kin is soms mogelijk. Uiteraard geven onze ervaren artsen u goed advies over uw situatie en of een behandeling met Botox volstaat of dat voor u een filler een betere oplossing is.

Afspraak maken

Voor een behandeling of gratis consult kunt u rechtstreeks bellen met het centrale nummer of het contactformulier invullen op de afspraken pagina.

Maandag – Zaterdag: 08:00 - 19:00

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Den Haag, Duiven en Groningen

Botox behandelingen

 • Afhangende mondhoeken
 • Anti-transpiratie
 • Fronsrimpels
 • Kinlijntjes en puntjes
 • Kraaienpootjes
 • Migraine
 • Rimpels
 • Tandenknarsen
 • Voorhoofdsrimpels
 • Gummy Smile Tandvleeslach
 • Wenkbrauwlift