Over fillers en Injectables

Fillers

Fillers (injectables / rimpelvullers) zijn producten die met een injectienaald in de huid worden gespoten om kleine en middelgrote rimpels te verminderen of te laten verdwijnen. Met name rimpels die zijn ontstaan door een verlies aan vet- of bindweefsel (neuslippenplooi, wanglijnen, mondhoekplooi etc.) zijn geschikt voor een behandeling met een filler. Ook kunt u met een filler de contouren van uw gezicht verbeteren door de diepe neuslippenplooi op te vullen, de jukbeenderen te accentueren en de wangen en slapen op te vullen. In het verleden werden er nog wel eens permanente fillers gebruikt, maar omdat deze niet veilig waren en zowel de Consumentenbond als de gezondheidsinspectie een negatief advies hebben uitgebracht, is het niet meer verantwoord deze te gebruiken. De fillers die nu nog op de markt zijn, zijn de zgn. tijdelijke fillers. Het resultaat van de behandeling houdt 1 jaar aan.

Hyaluronzuur

Bij The Body Clinic gebruiken we vaak de filler hyaluronzuur. Hyaluronzuur is de stofnaam van deze filler. Er zijn van deze filler verschillende merken op de markt: Juvederm, Ermervel, Restylane, etc. Bij The Body Clinic gebruiken we de volgende merken: Restylane, Emervel, Juvederm, Princess en Radiesse.
Voordelen van een hyaluronzuur boven andere fillers:

  • Hyaluronzuur kan zonodig actief worden opgelost. Er is een stofje, genaamd Hyazon, dat ingespoten kan worden om hyaluronzuur op te lossen. Afhankelijk van welk merk hyaluronzuur er gebruikt is, lost de filler binnen enkele uren tot enkele dagen op. Deze eigenschap van de filler zorgt voor extra veiligheid.
  • Hyaluronzuur komt van nature in de huid voor. Hierdoor is de kans op een allergische reactie of vreemdlichaamreactie uiterst klein.

Injectables

Injectables zijn grofweg in twee groepen in te delen; Rimpelvullers (hyaluronzuren, Sculptra en Radiesse) en Botox. Een filler is niet hetzelfde als Botox. Botox ontspant de spieren in het gelaat en wordt voornamelijk gebruikt voor kraaienpootjes, frons en voorhoofdslijnen. Hier geeft het vaak betere resultaten dan een filler.

Zowel fillers als botox hebben gemeen dat ze worden gebruikt voor het verjongen van het gezicht. Beide injectables kunnen ook na elkaar worden gebruikt. Verder is de werkzaamheid van beide producten tijdelijk en dienen ze dus na een bepaalde tijd opnieuw toegediend te worden.

De arts zal de volgende zaken laten meewegen in zijn keuze voor bepaalde injectables: roker/niet-roker, leeftijd, eerdere behandelingen met fillers, kwaliteit van de huid, verwachtingspatroon, diepte van rimpels etc.

Tips voor en na een filler behandeling:

Het kan zijn dat je na een behandeling met fillers een kleine zwelling of een blauwe plek krijgt. Dit is natuurlijk heel vervelend en wil je het liefst tegengaan. Na een behandeling ga je er van uit dat je gewoon weer je dagelijkse dingen kunt doen. Maar wat kun je dan doen tegen een blauwe plek of een zwelling?

Met onderstaande tips kun je dit verminderen.

 Voorkant clienten kaartje Bodyclinic

 

Achterkant clienten kaartje Bodyclinic

The Body Clinic biedt u – voorafgaand aan de behandeling van uw keuze – vrijblijvend en kosteloos een intakegesprek met een van haar artsen aan. Er wordt dan gekeken of er geen medische bezwaren zijn tegen een behandeling, de probleemgebieden worden in kaart gebracht en u krijgt een persoonlijk, geheel op uw situatie toegesneden advies. The Body Clinic heeft een kliniek in Amsterdam en in Duiven. Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie over fillers en injectables, kunt u contact met ons opnemen op 020-4638668.